Підкорять вас ароматом, соковитістю і смаком: Клопотенко поділився улюбленим рецептом свинячих ребер

"Українці люблять м'ясо і їдять його достатньо багато. Незмінними лідерами є курка та свинина, сьогодні зупинимось на останній, а саме – приготуємо свинячі реберця. Краще за все, на мою думку, смажити свинячі ребра на грилі або запікати їх у духовці. Для сьогоднішнього рецепта я обрав другий варіант", - пише відомий кулінар Євген Клопотенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Головна фішка страви – це не самі інгредієнти, а поєднання кількох технологій приготування. Бо інгредієнти я буду використовувати звичайнісінькі: свинячі реберця та гірчицю, бо це прекрасне поєднання, ароматні елементи – часник та свіжий чебрець. Спочатку ми просто запечемо м'ясо до утворення рум'яної скоринки. А потім зробимо глазирування – змішаємо чорнослив із томатним соком та заллємо реберця. Чорнослив дасть неперевершений копчений аромат. А далі ми поставимо реберця запікатися на 3 години за невисокої температури. Вони будуть мліти та стануть неймовірно ніжними та ароматними. А м'ясо буде ідеально відділятися від кісток.

Я маю надію, що такі свинячі реберця в духовці підкорять вас своїм шаленим ароматом, соковитістю та насиченим смаком.

Свинячі реберця гарно вимийте та зачистіть від плівок та зайвого жиру. Натріть реберця з усіх боків 1,5 ч. л. солі та 2 ст. л. солодкої американської гірчиці.

Пропустіть через прес зубчики 1 головки часнику та ретельно змастіть реберця.

Перекладіть підготовлені ребра в форму для запікання та підкладіть під них 10 гілочок чебрецю. Готуйте ребра у розігрітій духовці у режимі "Свинячі ребра" протягом 30 хвилин. Якщо готуєте у звичайній духовці, то за температури 180 градусів.

Приготуйте маринад. Для цього змішайте у мисці 500 мл томатного соку та 100 г чорносливу. Перебийте сік із чорносливом за допомогою занурювального блендера.

Залийте підсмажені реберця томатним маринадом та готуйте ще протягом 3 годин за температури 140 градусів".

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...

Щоб не зіпсувати! У якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

четвер, 25 квітень 2024, 8:59

Шашлик можна готувати з різного м'яса, але найсмачніше буде зі свинини та курки. Але, дуже важливо пам'ятати, що запорука смачного шашлику - маринад і ще посуд, в якому ви його готуватимете, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram ...