Підкорять вас ароматом, соковитістю і смаком: Клопотенко поділився улюбленим рецептом свинячих ребер

"Українці люблять м'ясо і їдять його достатньо багато. Незмінними лідерами є курка та свинина, сьогодні зупинимось на останній, а саме – приготуємо свинячі реберця. Краще за все, на мою думку, смажити свинячі ребра на грилі або запікати їх у духовці. Для сьогоднішнього рецепта я обрав другий варіант", - пише відомий кулінар Євген Клопотенко на своїй сторінці у соцмережі "Фейсбук", передають Патріоти України, та продовжує:

"Головна фішка страви – це не самі інгредієнти, а поєднання кількох технологій приготування. Бо інгредієнти я буду використовувати звичайнісінькі: свинячі реберця та гірчицю, бо це прекрасне поєднання, ароматні елементи – часник та свіжий чебрець. Спочатку ми просто запечемо м'ясо до утворення рум'яної скоринки. А потім зробимо глазирування – змішаємо чорнослив із томатним соком та заллємо реберця. Чорнослив дасть неперевершений копчений аромат. А далі ми поставимо реберця запікатися на 3 години за невисокої температури. Вони будуть мліти та стануть неймовірно ніжними та ароматними. А м'ясо буде ідеально відділятися від кісток.

Я маю надію, що такі свинячі реберця в духовці підкорять вас своїм шаленим ароматом, соковитістю та насиченим смаком.

Свинячі реберця гарно вимийте та зачистіть від плівок та зайвого жиру. Натріть реберця з усіх боків 1,5 ч. л. солі та 2 ст. л. солодкої американської гірчиці.

Пропустіть через прес зубчики 1 головки часнику та ретельно змастіть реберця.

Перекладіть підготовлені ребра в форму для запікання та підкладіть під них 10 гілочок чебрецю. Готуйте ребра у розігрітій духовці у режимі "Свинячі ребра" протягом 30 хвилин. Якщо готуєте у звичайній духовці, то за температури 180 градусів.

Приготуйте маринад. Для цього змішайте у мисці 500 мл томатного соку та 100 г чорносливу. Перебийте сік із чорносливом за допомогою занурювального блендера.

Залийте підсмажені реберця томатним маринадом та готуйте ще протягом 3 годин за температури 140 градусів".

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...