Підкорять всіх! Що потрібно додати в банку з солоними огірками для поліпшення смаку

Почався сезон приготування заготовок на зиму. Найпоширеніша серед них - солоні огірки. У кожної господині є свій рецепт, проте спробуйте урізноманітнити процес готування, додавши незвичний для вас інгредієнт. Смак закуски вас приємно здивує, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Що можна додати

Кріп

Не всі господині додають зелень при засолюванні. І дуже даремно. Кріп додасть овочам приємний аромат.

Часник

Ще один з основних інгредієнтів для засолювання огірків на зиму. Часник віддасть овочам свій смак і аромат. Смачнішим стане і сам розсіл. Якщо додавати рослину цілком, тоді в процесі засолювання часник і сам стане придатним в їжу.

Листя чорної смородини

Поліпшити смак можна і за допомогою листя чорної смородини. Якщо у вас в городі стоять здорові кущі цієї ягоди, тоді можна нарвати листя прямо на місці.

Хрін

Любителям приємної гіркоти можна порадити додати листя хрону і трохи насіння гірчиці. Це зробить огірки трохи гострішими і пікантними.

Вишневе листя і дубове листя

Додавання цих двох інгредієнтів зробить огірки схожими на бочкові. Тим більше, що дубове листя дуже корисне для здоров'я.

Гіркий перець

Якщо додати в банку з солоними огірками стручок гіркого перцю, то плоди стануть в міру гострими. Також це відмінна профілактика від цвілі.

Базилік

Цей компонент на любителя, оскільки володіє характерним ароматом. Але на ділі зелень відмінно поєднується зі смаком солоних огірків.

Листя калини

Листя калини — ціле джерело корисних речовин і вітамінів. Ефект схожий на той, якщо додати до овочів хрін. Також додавання листя калини збереже пружність огірків.

Якщо є бажання в банки при засолюванні можна додати пряні спеції, листя селери, чебрець або перець горошком.

Забудьте про це! ТОП-5 міфів про каву, у які не варто вірити

четвер, 18 вересень 2025, 10:12

Кава - один із найпопулярніших напоїв у світі, але навколо неї існує безліч міфів. Декілька поширених тверджень давно спростовані науковцями, передають Патріоти України. Міф 1: Кава зневоднює Правда: кава містить воду, і помірне споживання не призводи...

Помилка, яка псує їжу: Що не можна зберігати на дверцятах холодильника

четвер, 18 вересень 2025, 9:15

Дверцята холодильника — найзручніше місце для швидкого доступу до продуктів, але не всі продукти там зберігаються безпечно. Через постійні перепади температури вони можуть швидко псуватися або втрачати користь, передають Патріоти України. Продукти, як...