Підкорять всіх! Що потрібно додати в банку з солоними огірками для поліпшення смаку

Почався сезон приготування заготовок на зиму. Найпоширеніша серед них - солоні огірки. У кожної господині є свій рецепт, проте спробуйте урізноманітнити процес готування, додавши незвичний для вас інгредієнт. Смак закуски вас приємно здивує, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Що можна додати

Кріп

Не всі господині додають зелень при засолюванні. І дуже даремно. Кріп додасть овочам приємний аромат.

Часник

Ще один з основних інгредієнтів для засолювання огірків на зиму. Часник віддасть овочам свій смак і аромат. Смачнішим стане і сам розсіл. Якщо додавати рослину цілком, тоді в процесі засолювання часник і сам стане придатним в їжу.

Листя чорної смородини

Поліпшити смак можна і за допомогою листя чорної смородини. Якщо у вас в городі стоять здорові кущі цієї ягоди, тоді можна нарвати листя прямо на місці.

Хрін

Любителям приємної гіркоти можна порадити додати листя хрону і трохи насіння гірчиці. Це зробить огірки трохи гострішими і пікантними.

Вишневе листя і дубове листя

Додавання цих двох інгредієнтів зробить огірки схожими на бочкові. Тим більше, що дубове листя дуже корисне для здоров'я.

Гіркий перець

Якщо додати в банку з солоними огірками стручок гіркого перцю, то плоди стануть в міру гострими. Також це відмінна профілактика від цвілі.

Базилік

Цей компонент на любителя, оскільки володіє характерним ароматом. Але на ділі зелень відмінно поєднується зі смаком солоних огірків.

Листя калини

Листя калини — ціле джерело корисних речовин і вітамінів. Ефект схожий на той, якщо додати до овочів хрін. Також додавання листя калини збереже пружність огірків.

Якщо є бажання в банки при засолюванні можна додати пряні спеції, листя селери, чебрець або перець горошком.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...