Пісно і смачно: Окрошка з грибам на час Петрового посту

Окрошка з грибами

У понеділок, 28 червня, у християн східного обряду розпочався Петрів піст, який триватиме 14 днів, до неділі, 11 липня. Однію зі страв, яка чудово підійде для того, щоб урізноманітнити пісний стіл, може стати окрошка з грибами, зазначають Патріоти України.

Її потрібно готувати на домашньому квасі, це буде набагато смачніше, ніж на мінеральній воді, як радять в деяких рецептах.

Для цієї освіжаючої в літню спеку страви потрібні:

  • 2 свіжі огірки; картопля — 0,5 кг;
  • гриби мариновані або солоні — 200 г;
  • редис — 5 — 6 штук;
  • цибуля зелена, кріп;
  • зелень щавлю або салату — за бажанням;
  • цукор — 2 ч. ложки;
  • квас — 1 л;
  • гірчиця і хрін за бажанням — по 2 ч. ложки;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

Картоплю відварюють і очищають, нарізають його кубиками.

Кубиками шаткують огірки, редиска і гриби — овочі можна натерти на тертці.

Дрібно нарізають зелень.

Інгредієнти змішують і заливають квасом, приправленим сіллю, перцем, гірчицею, хріном і цукром.

Пісну окрошку з грибами рекомендується подавати до столу охолодженою до відварного гарячого картоплі.

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...

Персиковий джем, як у бабусі - легкий рецепт для кожного

субота, 12 липень 2025, 8:15

Літо - найкращий час для приготування домашніх джемів, а персиковий джем - один із найулюбленіших серед них. За простим рецептом, який не потребує складних інгредієнтів, можна приготувати смачний та ароматний джем із ніжною текстурою, Патріоти України....