Пісно і смачно: Окрошка з грибам на час Петрового посту

Окрошка з грибами

У понеділок, 28 червня, у християн східного обряду розпочався Петрів піст, який триватиме 14 днів, до неділі, 11 липня. Однію зі страв, яка чудово підійде для того, щоб урізноманітнити пісний стіл, може стати окрошка з грибами, зазначають Патріоти України.

Її потрібно готувати на домашньому квасі, це буде набагато смачніше, ніж на мінеральній воді, як радять в деяких рецептах.

Для цієї освіжаючої в літню спеку страви потрібні:

  • 2 свіжі огірки; картопля — 0,5 кг;
  • гриби мариновані або солоні — 200 г;
  • редис — 5 — 6 штук;
  • цибуля зелена, кріп;
  • зелень щавлю або салату — за бажанням;
  • цукор — 2 ч. ложки;
  • квас — 1 л;
  • гірчиця і хрін за бажанням — по 2 ч. ложки;
  • сіль, перець за смаком.

Приготування:

Картоплю відварюють і очищають, нарізають його кубиками.

Кубиками шаткують огірки, редиска і гриби — овочі можна натерти на тертці.

Дрібно нарізають зелень.

Інгредієнти змішують і заливають квасом, приправленим сіллю, перцем, гірчицею, хріном і цукром.

Пісну окрошку з грибами рекомендується подавати до столу охолодженою до відварного гарячого картоплі.

Xитрість досвідчених кухарів, яка допоможе приготувати «соковиті відбивні

понеділок, 5 травень 2025, 18:12

Любителі смачненько поїсти певно не відмовляться від соковитої відбивної, передають Патріоти України. Якщо ви засвоїте поради по її приготуванню, то з легкістю справитесь з цією задачею. Як вибрати м’ясо. Звісно, найсмачніші відбивні приготуються зі св...

ТОП-3 способи засолити вдома смачну червону рибу

понеділок, 5 травень 2025, 17:12

Можна засолити червону рибу без величезної кількості олії та неприємного присмаку. І найголовніше – дуже швидко, передають Патріоти України. Рибу можна купувати цілу, а можна вже готове філе. Детальніше розповість Вікторія Силка – блогер, технолог рест...