Пісний борщ, який не відрізниш від класичного з м'ясом: Два смачнючих рецепти культової народної страви

Для тих, хто дотримується посту, але не може бозбутись відчуття голоду без м'ясних страв стануть дуже доречними ці традиційні українські ноухау. Дуже ситний борщ цілком реально приготувати без м`яса, використовуючи квасолю, гриби чи навіть рибу, зазначають Патріоти України. Виходить настільки смачно, що важко відрізнити від класичного рецепту.

Пісний борщ з квасолею

Інгредієнти:

  • квасоля – 100 г
  • буряк – 1 шт
  • морква – 1 шт
  • цибуля – 1 шт
  • болгарський перець – 1 шт
  • капуста білокачанна – 300 г
  • часник – 2 зубчики
  • рибна консерва в томаті – 1 б
  • сіль, перець, лаврове листя, духмяний перець
  • зелень

Спосіб приготування:

1. Квасолю попередньо замочити на ніч, після чого відварити до готовності.

2. Цибулю, перець та часник порзіати. Моркву та буряк натерти на тертці.

3. Пасерувати овочі упродовж 10 хвилин, після чого додати рибну консерву.

4. Тим часом нашинкувати капусту та покласти її у каструлю з водою. Додати спеції та сіль. Варити ще 10 хвилин.

5. До капусти додати квасолю та пасеровані овочі. Варити упродовж 5 хвилин.

6. Додати зелень.

Пісний борщ з грибними вушками

Інгредієнти:

  • буряк – 3 шт
  • морква – 1 шт
  • корінь петрушки – 1шт
  • біла цибуля – 2 шт
  • грибний відвар + вода
  • яблучний оцет – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль, чорний мелений перец

Спосіб приготування:

1. Буряк відварити або запекти у духовці. Потерти на тертці.

2. До попередньо приготовленого грибного відвару (відварити сухі гриби) додати воду та довести до кипіння.

3. Моркву і корінь петрушки порізати дольками, одну цибулину розрізати навпіл і додати до бульйону.

4. Варити до готовності орієнтовно 15-20 хвилин. Після – дістати цибулю та петрушку.

5. Додати буряк, оцет, цукор, сіль, чорний мелений перець та знову довести до кипіння.

6. Тим часом приготувати засмажку. Для цього подрібнити цибулю та обсмажити її до золотистого кольору. Додати до борщу.

Оновіть свій сніданок: Одна спеція, що зробить смажені яйця хрумкими і ароматними

четвер, 31 липень 2025, 1:03

Смажене яйце - проста та швидка страва, яка може стати справжнім шедевром, якщо знати один маленький секрет. Додайте у сковороду жменю свіжих трав перед тим, як розбити яйце, і ваш сніданок заграє новими смаками та текстурами, передають Патріоти Україн...

Їжа, яку ніколи не можна їсти після падіння - ось де ховається 97% бактерій

вівторок, 29 липень 2025, 17:50

Їжа, яка впала на землю, може миттєво перетворитися на бактерійну пастку - особливо влітку. Дієтологиня Емілі Лімінг попереджає: деякі продукти поглинають до 97% мікробів уже в першу секунду після падіння, передають Патріоти України. Чи справді діє "пр...