Для тих, хто дотримується посту, але не може бозбутись відчуття голоду без м'ясних страв стануть дуже доречними ці традиційні українські ноухау. Дуже ситний борщ цілком реально приготувати без м`яса, використовуючи квасолю, гриби чи навіть рибу, зазначають Патріоти України. Виходить настільки смачно, що важко відрізнити від класичного рецепту.
Пісний борщ з квасолею
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Квасолю попередньо замочити на ніч, після чого відварити до готовності.
2. Цибулю, перець та часник порзіати. Моркву та буряк натерти на тертці.
3. Пасерувати овочі упродовж 10 хвилин, після чого додати рибну консерву.
4. Тим часом нашинкувати капусту та покласти її у каструлю з водою. Додати спеції та сіль. Варити ще 10 хвилин.
5. До капусти додати квасолю та пасеровані овочі. Варити упродовж 5 хвилин.
6. Додати зелень.
Пісний борщ з грибними вушками
Інгредієнти:
Спосіб приготування:
1. Буряк відварити або запекти у духовці. Потерти на тертці.
2. До попередньо приготовленого грибного відвару (відварити сухі гриби) додати воду та довести до кипіння.
3. Моркву і корінь петрушки порізати дольками, одну цибулину розрізати навпіл і додати до бульйону.
4. Варити до готовності орієнтовно 15-20 хвилин. Після – дістати цибулю та петрушку.
5. Додати буряк, оцет, цукор, сіль, чорний мелений перець та знову довести до кипіння.
6. Тим часом приготувати засмажку. Для цього подрібнити цибулю та обсмажити її до золотистого кольору. Додати до борщу.
У класичному рецепті приготування котлет, який часто використовують господині, є цибуля. Цей продукт дійсно робить страву смачнішою та соковитішою. Але чи треба смажити овочі перед тим, як додати їх до фаршу? Все залежить від способу приготування та ре...
Досвідчені господині і навіть професійні кухарі часто додають у котлети особливі компоненти, які повинні надати страві апетитної пишної форми, передають Патріоти України. Однак деякі інгредієнти можуть надавати надто очевидного відтінку смаку, що може ...