Пісний борщ, який не відрізниш від класичного з м'ясом: Два смачнючих рецепти культової народної страви

Для тих, хто дотримується посту, але не може бозбутись відчуття голоду без м'ясних страв стануть дуже доречними ці традиційні українські ноухау. Дуже ситний борщ цілком реально приготувати без м`яса, використовуючи квасолю, гриби чи навіть рибу, зазначають Патріоти України. Виходить настільки смачно, що важко відрізнити від класичного рецепту.

Пісний борщ з квасолею

Інгредієнти:

  • квасоля – 100 г
  • буряк – 1 шт
  • морква – 1 шт
  • цибуля – 1 шт
  • болгарський перець – 1 шт
  • капуста білокачанна – 300 г
  • часник – 2 зубчики
  • рибна консерва в томаті – 1 б
  • сіль, перець, лаврове листя, духмяний перець
  • зелень

Спосіб приготування:

1. Квасолю попередньо замочити на ніч, після чого відварити до готовності.

2. Цибулю, перець та часник порзіати. Моркву та буряк натерти на тертці.

3. Пасерувати овочі упродовж 10 хвилин, після чого додати рибну консерву.

4. Тим часом нашинкувати капусту та покласти її у каструлю з водою. Додати спеції та сіль. Варити ще 10 хвилин.

5. До капусти додати квасолю та пасеровані овочі. Варити упродовж 5 хвилин.

6. Додати зелень.

Пісний борщ з грибними вушками

Інгредієнти:

  • буряк – 3 шт
  • морква – 1 шт
  • корінь петрушки – 1шт
  • біла цибуля – 2 шт
  • грибний відвар + вода
  • яблучний оцет – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль, чорний мелений перец

Спосіб приготування:

1. Буряк відварити або запекти у духовці. Потерти на тертці.

2. До попередньо приготовленого грибного відвару (відварити сухі гриби) додати воду та довести до кипіння.

3. Моркву і корінь петрушки порізати дольками, одну цибулину розрізати навпіл і додати до бульйону.

4. Варити до готовності орієнтовно 15-20 хвилин. Після – дістати цибулю та петрушку.

5. Додати буряк, оцет, цукор, сіль, чорний мелений перець та знову довести до кипіння.

6. Тим часом приготувати засмажку. Для цього подрібнити цибулю та обсмажити її до золотистого кольору. Додати до борщу.

Ви гріли це в мікрохвильовці? Ось чому так робити не можна

середа, 8 жовтень 2025, 18:10

Мікрохвильова піч - зручний пристрій, але деякі продукти і матеріали небезпечно нагрівати, передають Патріоти України. 1. Яйця у шкаралупі Нагрівання цілого яйця у мікрохвильовці може призвести до вибуху через накопичення пари всередині. 2. Металевий ...

Як відрізнити справжнє масло від підробки - прості способи, які врятують печінку та гаманець

середа, 8 жовтень 2025, 17:44

Багато покупців навіть не підозрюють, що звичне «масло» на прилавку може виявитися спредом або сумішшю рослинних жирів. Фахівці радять уважно перевіряти етикетку, склад і консистенцію, щоб уникнути підробок і зберегти здоров’я, передають Патріоти Украї...