Пісний борщ, який не відрізниш від класичного з м'ясом: Два смачнючих рецепти культової народної страви

Для тих, хто дотримується посту, але не може бозбутись відчуття голоду без м'ясних страв стануть дуже доречними ці традиційні українські ноухау. Дуже ситний борщ цілком реально приготувати без м`яса, використовуючи квасолю, гриби чи навіть рибу, зазначають Патріоти України. Виходить настільки смачно, що важко відрізнити від класичного рецепту.

Пісний борщ з квасолею

Інгредієнти:

  • квасоля – 100 г
  • буряк – 1 шт
  • морква – 1 шт
  • цибуля – 1 шт
  • болгарський перець – 1 шт
  • капуста білокачанна – 300 г
  • часник – 2 зубчики
  • рибна консерва в томаті – 1 б
  • сіль, перець, лаврове листя, духмяний перець
  • зелень

Спосіб приготування:

1. Квасолю попередньо замочити на ніч, після чого відварити до готовності.

2. Цибулю, перець та часник порзіати. Моркву та буряк натерти на тертці.

3. Пасерувати овочі упродовж 10 хвилин, після чого додати рибну консерву.

4. Тим часом нашинкувати капусту та покласти її у каструлю з водою. Додати спеції та сіль. Варити ще 10 хвилин.

5. До капусти додати квасолю та пасеровані овочі. Варити упродовж 5 хвилин.

6. Додати зелень.

Пісний борщ з грибними вушками

Інгредієнти:

  • буряк – 3 шт
  • морква – 1 шт
  • корінь петрушки – 1шт
  • біла цибуля – 2 шт
  • грибний відвар + вода
  • яблучний оцет – 2 ст. л.
  • цукор – 1 ч. л.
  • сіль, чорний мелений перец

Спосіб приготування:

1. Буряк відварити або запекти у духовці. Потерти на тертці.

2. До попередньо приготовленого грибного відвару (відварити сухі гриби) додати воду та довести до кипіння.

3. Моркву і корінь петрушки порізати дольками, одну цибулину розрізати навпіл і додати до бульйону.

4. Варити до готовності орієнтовно 15-20 хвилин. Після – дістати цибулю та петрушку.

5. Додати буряк, оцет, цукор, сіль, чорний мелений перець та знову довести до кипіння.

6. Тим часом приготувати засмажку. Для цього подрібнити цибулю та обсмажити її до золотистого кольору. Додати до борщу.

Варто включити в раціон! Допоможуть підвищити IQ: ТОП-12 продуктів, які зроблять ваш мозок "гострішим"

вівторок, 16 вересень 2025, 12:05

Наш мозок, як і все тіло, потребує правильного харчування, щоб працювати на повну силу. Деякі продукти не лише підтримують енергію, а й безпосередньо впливають на пам’ять, увагу та швидкість мислення, передають Патріоти України. Експерти наголошують, щ...

Буде смакота! Як приготувати ідеально хрустку картоплю - секрети від шеф-кухаря

вівторок, 16 вересень 2025, 10:23

Один інгредієнт навряд чи зможе перетворити смажену картоплю на ідеально хрустку, але є дві прості речі, які ви можете зробити під час приготування для кращих результатів. Це включає вибір правильного сорту картоплі, передають Патріоти України. Своїми ...