Такий пиріг відмінно підійде для сімейного чаювання, а при бажанні його можна перетворити в торт, розрізавши на коржі і перемастити улюбленим кремом, запевняє кулінарка Марина Хвіль.
Інгредієнти:Для глазурі:
- 300 мл завареної кави
- 75 мл рафінованої олії
- 180 г цукру
- 40 г какао
- 300 г борошна
- 1 п. розпушувача
- 1 п. ванільного цукру
- 2 ст.л. какао
- 4 ст.л. цукру
- 3 ст.л. води
- 1 ст.л. олії
- 1 ч.л. кукурудзяного крохмалю
Приготування:
В місткості з’єднуємо каву+цукор+ванільний цукор. Перемішуємо, щоб розтанув цукор. Додаємо олію, знову перемішуємо. До рідини просіюємо борошно+какао+розпушувач. Перемішуємо вінчиком до однорідності маси. Дно форми застилаємо пергаментом, виливаємо тісто. Розігріваємо духовку на 160 градусів і ставим випікатися на 30−35 хвилин. Орієнтуйтесь по своїй духовці. Після випікання залишаємо пиріг до повного вистигання.
Готуємо глазур: в каструльці з’єднуємо какао+цукор+крохмал, перемішуємо. Додаємо воду та олію, ставимо на середній вогонь, постійно помішуючи, доводимо до кипіння і проварюємо 1−2 хвилини. Знімаємо з вогню і даємо трішки охолонути. Виймаємо пиріг з форми на блюдо, зверху поливаємо глазур’ю.
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...