Якщо ви відноситеся до тих людей, яким важко уявити святковий стіл без салату олів'є, 24 канал дібрав п'ять різних рецептів улюбленого салату на будь-який смак.
Олів'є – традиційний святковий салат, який часто готують на свята. Існує багато різноманітних варіантів цього салату: з куркою, вареною ковбасою, з рибою та навіть без м'яса.
Класичний салат олів'є з вареною ковбасою
Час: 60 хвилин
Порції: 8
Приготування:
Відварюємо картоплю та моркву у підсоленій воді до готовності. Окремо відварюємо яйця, очищаємо від шкарлупи.
Охолоджуємо та нарізаємо все дрібним кубиком.
Аналогічно нарізаємо ковбасу, квашені огірки та цибулю та змішуємо все в салатниці. Додаємо горошок та чорний мелений перець.
Заправляємо салат майонезом та подаємо до столу.
Смачного!
Олів'є з куркою
Час: 60 хвилин
Порції: 8
Приготування:
Відварюємо картоплю та моркву у підсоленій воді до готовності. Окремо відварюємо яйця, очищаємо від шкарлупи. Також окремо відварюємо куряче філе (45 хвилин).
Охолоджуємо та нарізаємо все дрібним кубиком.
Аналогічно нарізаємо квашені огірки та цибулю та змішуємо все в салатниці. Додаємо горошок та чорний мелений перець.
Заправляємо салат майонезом, перемішуємо.
Смачного!
Олів'є з язиком
Час: від 120 – 180 хвилин
Порції: 6
Приготування:
Відварюємо курячі яйця у підсоленій воді до готовності (8 хвилин). Окремо відварюємо картоплю та моркву, охолоджуємо.
Заздалегідь відварюємо язик до готовності (1,5 – 2 години), охолоджуємо та знімаємо шкірку.
Нарізаємо всі овочі та язик невеликими кубиками та перекладаємо в салатницю, заправляємо горошком та майонезом. Ретельно перемішуємо салат та додаємо спецій.
Смачного!
Олів'є з червоною рибою
Час: 65 хвилин
Порції: 4 – 6
Приготування:
Відварюємо яйця в підсоленій воді до готовності, охолоджуємо та очищаємо від шкарлупи. Нарізаємо яйця кубиками та відправляємо в салатницю.
Окремо відварюємо картоплю та моркву, нарізаємо кубиками.
Знімаємо з цибулі лушпиння та нарізаємо дрібним кубиком, додаємо до яєць.
Аналогічно нарізаємо огірок, рибу дрібним кубиком та змішуємо з рештою в салатниці.
Ретельно перемішуємо салат, заправляємо майонезом та сіллю.
Смачного!
Олів'є без м'яса – рецепт з печерицями
Час: від 60 – 120 хвилин
Порції: 4
Приготування:
Запікаємо в духовці картоплю та моркву. Кожен коренеплід загортаємо у фольгу та відправляємо в розігріту до 180 – 190 градусів духовку на 1,5 – 2 години. Якщо у вас не має можливості запікати овочі – відваріть їх до готовності у підсоленій воді 25 – 35 хвилин.
Яйця, картоплю та моркву нарізаємо однаковими кубиками. Квашений огірок нарізаємо кубиками, але трохи дрібнішими, ніж овочі. Висипаємо баночку консервованого горошку.
За бажанням додаємо нарізану дрібним кубиком ріпчасту цибулю, або заміняємо її на свіжу зелену.
Нарізаємо гриби кубиками і обсмажуємо на олії з додаванням солі та перцю. Готові гриби додаємо до салату і солимо (за бажанням).
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...