По-справжньому новорічний смак: Рецепт тортика із безе та мандаринами

До прикрас можна додати листочки зелені. Фото: my.nudemood/instagram.com.Цей класичний десерт гарно смакує в будь-яку пору року, проте взимку його можна зробити більш святковим та тематичним, якщо начинку зробити із символу сезону — мандаринів, радять Патріоти України.

Десерт Павлова, особливо популярний у Новій Зеландії та Австралії, зазвичай готують із ягодами, кислинка яких збалансовує солодкий смак безе. Проте на свята цитрусові смаки можуть стати гідною заміною класиці.

У цьому рецепті десерт готується суцільним тортом, але ви можете зробити його порційним.

Торт Павлова з мандаринами

ІНГРЕДІЄНТИ

Для безе
Яєчні білки 6 шт.
Цукор 1,5 ст.
Білий винний оцет 1,5 ч. л.
Ваніль 1 ч. л.
Для мандаринового курда
Яєчні жовтки 6 шт.
Цукрова пудра ⅔ ст.
Мандаринова цедра 2 ст. л.
Мандариновий сік ½ ст. (6-8 мандарин)
Сіль дрібка
Масло кімнатної температури ½ ст.
Для топінгу
Жирні вершки або одразу збиті 2 ст.
Мандарин 3 шт.
Смажені фісташки 1 ст.

Енергетична цінність: 877 Ккал

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розігрійте духовку до 150°С.
  2. Збийте 6 яєчних білків кімнатної температури на середній швидкості до утворення стійких піків. Потім додайте цукор по одній ложці за раз, дозволяючи кожній порції розчинитись протягом декількох секунд, перш ніж додавати наступну. Продовжуйте збивати близько 5 хвилин, поки суміш не стане густою та блискучою, а весь цукор не розчиниться.
  3. Додайте оцет і ваніль та збивайте ще 2 хвилини.
  4. Викладіть безе на деко рівним шаром розміром приблизно з обідню тарілку. Сформуйте краї так, щоб вони були трохи вищими за центр, а в ньому створіть невелике заглиблення.
  5. Зменшіть температуру в духовці до 120°С і запікайте близько 2 годин. Потім вимкніть духовку і залиште безе в закритій духовці ще на 4 години, а краще на ніч.
  6. Щоб зробити курд змішайте яєчні жовтки, цукор, сік, цедру та сіль у сотейнику на середньому вогні. Варіть усе, постійно помішуючи, поки курд стане досить густим, щоб не стікати з тильного боку ложки.
  7. Зніміть з вогню та додайте масло. Перемішайте, поки все масло не розтане і не змішається. Дайте охолонути, потім зберігайте у холодильнику.
  8. Зберіть десерт: викладіть безе на велику тарілку. Зверху викладіть курд, потім закрийте його збитими вершками. Викладіть часточки мандарину і посипте фісташками. Смачного!

Не робіть так! Основна помилка у приготуванні картопляного пюре, яку допускають 90% господарок

вівторок, 7 травень 2024, 11:14

Іноді навіть професійні кухарі припускаються помилок у приготуванні найпростіших страв, що вже говорити про любителів, передають Патріоти України. . Картопляне пюре навряд чи можна віднести до гарнірів, процес приготування якого проходить завше гладко....

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині розігрівають апельсин і лимон у мікрохвильовій печі

вівторок, 7 травень 2024, 10:12

Мікрохвильова піч зайняла почесне місце на нашій кухні. Поки спеціалісти ведуть суперечку, корисна чи шкідлива їжа, приготована в НВЧ, ми активно використовуємо всі її можливості, передають Патріоти України. Так деякі кухарі поміщають у мікрохвильовку ...