По-справжньому новорічний смак: Рецепт тортика із безе та мандаринами

До прикрас можна додати листочки зелені. Фото: my.nudemood/instagram.com.Цей класичний десерт гарно смакує в будь-яку пору року, проте взимку його можна зробити більш святковим та тематичним, якщо начинку зробити із символу сезону — мандаринів, радять Патріоти України.

Десерт Павлова, особливо популярний у Новій Зеландії та Австралії, зазвичай готують із ягодами, кислинка яких збалансовує солодкий смак безе. Проте на свята цитрусові смаки можуть стати гідною заміною класиці.

У цьому рецепті десерт готується суцільним тортом, але ви можете зробити його порційним.

Торт Павлова з мандаринами

ІНГРЕДІЄНТИ

Для безе
Яєчні білки 6 шт.
Цукор 1,5 ст.
Білий винний оцет 1,5 ч. л.
Ваніль 1 ч. л.
Для мандаринового курда
Яєчні жовтки 6 шт.
Цукрова пудра ⅔ ст.
Мандаринова цедра 2 ст. л.
Мандариновий сік ½ ст. (6-8 мандарин)
Сіль дрібка
Масло кімнатної температури ½ ст.
Для топінгу
Жирні вершки або одразу збиті 2 ст.
Мандарин 3 шт.
Смажені фісташки 1 ст.

Енергетична цінність: 877 Ккал

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розігрійте духовку до 150°С.
  2. Збийте 6 яєчних білків кімнатної температури на середній швидкості до утворення стійких піків. Потім додайте цукор по одній ложці за раз, дозволяючи кожній порції розчинитись протягом декількох секунд, перш ніж додавати наступну. Продовжуйте збивати близько 5 хвилин, поки суміш не стане густою та блискучою, а весь цукор не розчиниться.
  3. Додайте оцет і ваніль та збивайте ще 2 хвилини.
  4. Викладіть безе на деко рівним шаром розміром приблизно з обідню тарілку. Сформуйте краї так, щоб вони були трохи вищими за центр, а в ньому створіть невелике заглиблення.
  5. Зменшіть температуру в духовці до 120°С і запікайте близько 2 годин. Потім вимкніть духовку і залиште безе в закритій духовці ще на 4 години, а краще на ніч.
  6. Щоб зробити курд змішайте яєчні жовтки, цукор, сік, цедру та сіль у сотейнику на середньому вогні. Варіть усе, постійно помішуючи, поки курд стане досить густим, щоб не стікати з тильного боку ложки.
  7. Зніміть з вогню та додайте масло. Перемішайте, поки все масло не розтане і не змішається. Дайте охолонути, потім зберігайте у холодильнику.
  8. Зберіть десерт: викладіть безе на велику тарілку. Зверху викладіть курд, потім закрийте його збитими вершками. Викладіть часточки мандарину і посипте фісташками. Смачного!

Буде ідеальним! ТОП-5 правил, як готувати тісто на опарі

п’ятниця, 6 червень 2025, 11:10

Для того щоб дріжджове тісто вийшло вдалим, потрібно дотримуватися деяких основних правил його приготування – кулінарні хитрощі, які допоможуть зробити випічку легкою і повітряною, передають Патріоти України. Існує два способи приготування дріжджового ...

А ви це знали? Чому цільнозернове борошно потрібно зберігати в холодильнику

п’ятниця, 6 червень 2025, 10:09

Цільнозернове борошно – незамінний продукт для всіх, хто хоче харчуватися правильно. Це корисно, і ми впевнені, що ви спечете з нього чимало смачних штук, але далі піде мова, як правильно його використовувати і зберігати, передають Патріоти України. Зе...