По-справжньому новорічний смак: Рецепт тортика із безе та мандаринами

До прикрас можна додати листочки зелені. Фото: my.nudemood/instagram.com.Цей класичний десерт гарно смакує в будь-яку пору року, проте взимку його можна зробити більш святковим та тематичним, якщо начинку зробити із символу сезону — мандаринів, радять Патріоти України.

Десерт Павлова, особливо популярний у Новій Зеландії та Австралії, зазвичай готують із ягодами, кислинка яких збалансовує солодкий смак безе. Проте на свята цитрусові смаки можуть стати гідною заміною класиці.

У цьому рецепті десерт готується суцільним тортом, але ви можете зробити його порційним.

Торт Павлова з мандаринами

ІНГРЕДІЄНТИ

Для безе
Яєчні білки 6 шт.
Цукор 1,5 ст.
Білий винний оцет 1,5 ч. л.
Ваніль 1 ч. л.
Для мандаринового курда
Яєчні жовтки 6 шт.
Цукрова пудра ⅔ ст.
Мандаринова цедра 2 ст. л.
Мандариновий сік ½ ст. (6-8 мандарин)
Сіль дрібка
Масло кімнатної температури ½ ст.
Для топінгу
Жирні вершки або одразу збиті 2 ст.
Мандарин 3 шт.
Смажені фісташки 1 ст.

Енергетична цінність: 877 Ккал

ПРИГОТУВАННЯ

  1. Розігрійте духовку до 150°С.
  2. Збийте 6 яєчних білків кімнатної температури на середній швидкості до утворення стійких піків. Потім додайте цукор по одній ложці за раз, дозволяючи кожній порції розчинитись протягом декількох секунд, перш ніж додавати наступну. Продовжуйте збивати близько 5 хвилин, поки суміш не стане густою та блискучою, а весь цукор не розчиниться.
  3. Додайте оцет і ваніль та збивайте ще 2 хвилини.
  4. Викладіть безе на деко рівним шаром розміром приблизно з обідню тарілку. Сформуйте краї так, щоб вони були трохи вищими за центр, а в ньому створіть невелике заглиблення.
  5. Зменшіть температуру в духовці до 120°С і запікайте близько 2 годин. Потім вимкніть духовку і залиште безе в закритій духовці ще на 4 години, а краще на ніч.
  6. Щоб зробити курд змішайте яєчні жовтки, цукор, сік, цедру та сіль у сотейнику на середньому вогні. Варіть усе, постійно помішуючи, поки курд стане досить густим, щоб не стікати з тильного боку ложки.
  7. Зніміть з вогню та додайте масло. Перемішайте, поки все масло не розтане і не змішається. Дайте охолонути, потім зберігайте у холодильнику.
  8. Зберіть десерт: викладіть безе на велику тарілку. Зверху викладіть курд, потім закрийте його збитими вершками. Викладіть часточки мандарину і посипте фісташками. Смачного!

Після кави вас хилить на сон? Ось чому улюблений напій може викликати втому

субота, 2 серпень 2025, 17:42

Кава - це традиційний ранковий ритуал мільйонів людей. Ми віримо, що вона заряджає енергією, стимулює мозок і допомагає прокинутися. Але чому тоді після чашки ароматного напою багато хто відчуває… ще більшу втому та сонливість, передають Патріоти Украї...

Смакота! Свиняча грудинка у соєвому соусі для святкового столу або просто на бутерброди

п’ятниця, 1 серпень 2025, 22:07

Мабуть, це один із найпростіших способів приготування свинячої грудинки для м’ясної нарізки. Попередньо маринувати свинину не треба. Потрібні свиняча грудинка, соєвий соус і за бажанням її можна доповнити часником і солодкою паприкою. Соєвий соус дає п...