Подавайте із морозивом або збитими вершками: Кекс з фініками за рецептом королівського шеф-кухаря

Шеф-кухар королівської сім'ї розповів, як приготувати насичений пиріг з просоченням з бренді, який найбільше любила королева-мати Єлизавета. Цей пиріг з фініками і пікантним просоченням стане відмінним доповненням до обіднього чаювання, зазначають Патріоти України.

Рецепт кекса з фініками і бренді

Інгредієнти

Для пирога:

  • 100 г подрібнених фініків
  • 150 мл окропу
  • 1 ч.л. соди
  • 125 г вершкового масла
  • 225 г цукру
  • 1 яйце
  • 150 г борошна

Для сиропу:

  • 100 г цукру
  • 50 мл води
  • 1 ч.л. масла
  • 1 ч.л. ванильної есенції
  • 25 мл бренді

Приготування

Для пирога розігрійте духовку до 180 °C.

Змастіть 20-сантиметрову форму для пирога.

Замочіть фініки в окропі з содою до м’якості, потім залиште остигати.

Збийте міксером до однорідності вершкове масло, цукор і яйце. Просійте сухі інгредієнти в суміш, перемішайте, потім додайте фініки та волоські горіхи.

Викладіть тісто у форму для пирога і запікайте близько 30 хвилин.

Для сиропу розчиніть цукор у воді на середньому вогні, потім варіть суміш до загустіння. Зніміть з плити і додайте ванільну есенцію, масло та бренді.

Полийте пиріг сиропом і подавайте з вершками або морозивом. Смачного!

Джерело: НВ

Чому не можна замочувати хліб у молоці - помилка, через яку виходять погані котлети

неділя, 23 лютий 2025, 9:15

Багато господарок додають хліб у фарш, з якого планують приготувати котлети. Хліб виступає як «сполучний» компонент і не дає страві розвалюватись, передають Патріоти України. Цей додатковий інгредієнт допомагає зробити котлети більш пишними. Ще однією...

Чим замінити яйце для скріплення фаршу на котлети

неділя, 23 лютий 2025, 8:07

Яйце в м’ясному фарші потрібне для того, щоб «склеїти» всі інгредієнти. Під час смаження яєчний білок швидко згортається, зв’язуючи м’ясо та інші компоненти у єдине ціле. Котлети завдяки яйцю у складі тримають форму, передають Патріоти України. На кіло...