Подавайте із соусом або сметаною: Рецепт смачної та корисної гарбузової запіканки

З гарбуза можна приготувати не тільки суп чи кашу, але й запіканку, яка дуже проста у приготуванні, радять Патріоти України.

«Гарбузова запіканка — просто смакота!» — стверджують автори кулінарного Телеграм-каналу «Прості рецепти» і додають, що ця страва може подаватися до столу як десерт, і як основна. У другому випадку її можна подати із соусом або сметаною.

Інгредієнти:
Гарбуз — 1 кг;
Сметана — 200 г;
Яйце — 3 шт.;
Цукор — 6 ст. ложок;
Манна крупа — 6−7 ст. ложок;
Ванільний цукор — 1 пакетик;
Вершкове масло — 30 г.

Приготування:

Гарбуз почистити і натерти на великій тертці. Розділити на 3 частини для 3 шарів запіканки.
Форму змастити вершковим маслом, посипати невеликою кількістю манної крупи.
Викласти перший шар натертого гарбуза. Зверху присипати двома ложками цукру та двома ложками манки.
Так само зробити ще два шари.
Приготувати заливку: збити яйця зі сметаною та ванільним цукром.
Вилити заливку на запіканку і поставити у попередньо розігріту до 180 градусів духовку.
Запікати приблизно 40 хвилин. Перед подачею посипати цукровою пудрою.

А ви це знали? Навіщо в тушковану капусту додають молоко

неділя, 23 лютий 2025, 21:09

Кожна господиня має свої секрети приготування смачної тушкованої капусти, але навряд чи ці кулінарні шедеври можуть зрівнятися з ідеальною бабусиною стравою, передають Патріоти України. Найдосвідченіші господині чудово знають як приготувати ніжну тушко...

Перевірте себе! ТОП-5 симптомів, які свідчать, що ви п’єте занадто багато кави

неділя, 23 лютий 2025, 18:03

Кава – це не лише улюблений напій, який допомагає прокинутися вранці, а й потужний стимулятор, здатний впливати на наш організм. Однак, як і з будь-яким іншим засобом, важливо не перестаратися, передають Патріоти України. Надмірне споживання кави може ...