Подавайте із соусом або сметаною: Рецепт смачної та корисної гарбузової запіканки

З гарбуза можна приготувати не тільки суп чи кашу, але й запіканку, яка дуже проста у приготуванні, радять Патріоти України.

«Гарбузова запіканка — просто смакота!» — стверджують автори кулінарного Телеграм-каналу «Прості рецепти» і додають, що ця страва може подаватися до столу як десерт, і як основна. У другому випадку її можна подати із соусом або сметаною.

Інгредієнти:
Гарбуз — 1 кг;
Сметана — 200 г;
Яйце — 3 шт.;
Цукор — 6 ст. ложок;
Манна крупа — 6−7 ст. ложок;
Ванільний цукор — 1 пакетик;
Вершкове масло — 30 г.

Приготування:

Гарбуз почистити і натерти на великій тертці. Розділити на 3 частини для 3 шарів запіканки.
Форму змастити вершковим маслом, посипати невеликою кількістю манної крупи.
Викласти перший шар натертого гарбуза. Зверху присипати двома ложками цукру та двома ложками манки.
Так само зробити ще два шари.
Приготувати заливку: збити яйця зі сметаною та ванільним цукром.
Вилити заливку на запіканку і поставити у попередньо розігріту до 180 градусів духовку.
Запікати приблизно 40 хвилин. Перед подачею посипати цукровою пудрою.

Прості правила: Як варити яйця, щоб вони не тріскалися та легко чистилися

субота, 7 червень 2025, 12:12

Відварені яйця – дуже популярний корисний продукт, який входить до раціону більшості людей. Однак важко насолодитися продуктом, якщо під час чищення доводиться знімати більшу частину білка разом із шкаралупою. Які секрети допоможуть уникнути складнощів...

Буде як у ресторані: Як посмажити рибу з хрусткою скоринкою з борошном та в клярі на сковороді

субота, 7 червень 2025, 11:12

Бажанням кожного гурмана є поява на поверхні смаженої риби рум’яної скоринки. Хрумка частина не тільки прикрашає блюдо, але й робить його набагато смачнішим. Найпростішим способом досягнення такого результату є обвалення рибних шматочків у борошні. Про...