Пончики із банана, які готуються, поки закипає чайник

Останнім часом на нашій кухні стали популярні різноманітні страви з екзотичних фруктів та овочів. Бананом полюбляють ласувати і дорослі й дітки, передають Патріоти України.

Тож і з’явилось багато нових рецептів солодких страв де складовою є банан.

Подробиці

Пропонуємо вам приготувати солодкий десерт з бананом до чаю.

Продукти:

  • 200 мл кефіру;
  • 2 столові ложки сметани;
  • 2 курячі яйця;
  • 180 г борошна;
  • чайна ложка розпушувача;
  • третина чайної ложки солі;
  • цукор – 1-2 столові ложки;
  • 4 – 5 бананів.

Покрокове приготування

  1. Візьміть підходящу миску, спершу налийте кефір. Додайтедо кефіру цукор, сметану, яйця та сіль.
  2. Всі інгредієнти перемішайте, додайте борошно та розпушувач. Потім додайте до тіста нарізані кубиком банани.
  3. Тісто має бути по консистенції як густа сметана, тому при необхідності додайте борошно.
  4. На сотейник налийте рослинної олії. За допомогою чайної ложки викладіть тісто. Обсмажте пончики з двох боків до золотистого кольору на слабкому вогні. На невеликому вогні пончики добре засмажаться і не будуть сирими всередині.
  5. Викладають їх на паперовий рушник, щоб він увібрав зайву олію. Якщо ви посмажите їх на невеликій кількості олії, як оладки, тоді десерт не потрібно викладати на паперовий рушник.

Ви могли це не знати! Коли піца стає небезпечною - непомітні ризики улюбленої страви

четвер, 18 грудень 2025, 8:45

Піца давно стала улюбленою стравою мільйонів людей, адже її легко замовити й важко втриматися від зайвого шматочка. Та за зовнішньою простотою цієї страви ховаються ризики, про які ми часто навіть не замислюємося, передають Патріоти України. Регулярне ...

А ви це знали? Які продукти категорично не можна зберігати у холодильнику

четвер, 18 грудень 2025, 6:42

Холодильник часто сприймається як універсальне місце для зберігання будь-яких продуктів. Насправді частина їжі в холоді псується швидше або втрачає смак і текстуру. Неправильне зберігання також створює зайве навантаження на техніку через вологу та стор...