Популярний італійський смаколик: Рецепт печива кантучіні

печиво кантучіні

Печиво кантучіні дуже люблять в Італії. Воно ідеальне до кави та чаю. Зовні нагадує сухарик з горішками. Досить тверде -- його особливість у тому, що його двічі запікають.

Рецептом печива поділилась львівська кондитерка Наталя Берладин.

- Кантучіні — це дуже смачно, -- каже Наталя Берладин. — А приготувати це печиво не складно.

Кантучіні
  • 2 яйця
  • 100 г цукру
  • 50 г розтопленого масла
  • 230−250 г борошна
  • 5 г розпушувача
  • дрібка солі
  • 100−150 г сухофруктів та горішків (я даю 100 г сухофруктів: родзинки 2 видів, журавлину та 50 г горішків)

1. Сухофрукти промити та залити окропом на 5−10 хвилин, потім злити на сито.

2. Яйця збити з цукром та додати масло.

3. Змішати сухі інгредієнти.

4. До масляно-яєчної маси додати половину борошна.

5. Решту борошна висипати на кондитерський килимок + всю масу + сухофрукти та горішки

6. Замісити тісто.

7. Сформувати форму багету.

8. Випікаємо при температурі 180 градусів 25−30 хвилин до легкого рум’янцю.

9. Витягуємо, обережно нарізаємо на шматочки товщиною 1 см, складаємо на деко -- і знову відправляємо у духовку при температурі 160 градусів на 10−15 хвилин, підсушуємо. Печиво має бути золотистого кольору.

11. Коли вистигне, перекладаємо у контейнер і зберігаємо до трьох тижнів.

Але повірте, воно таке смачне, що довго не буде там лежати.


Секрети смаження ідеального м’яса

п’ятниця, 18 квітень 2025, 18:12

Якщо ви хочете просмажити м’ясо, що буде ідеальним з усіх сторін і головне у середині, то зафіксуйте ці поради. Ваша страва буде вишуканою, мов із ресторану, передають Патріоти України. Якщо ви хочете зробити м’ясо, щоб воно було ароматним та мало темн...

Який простий продукт допоможе зробити котлети соковитішими і ніжнішими

п’ятниця, 18 квітень 2025, 17:05

Будь-яка господиня намагатиметься зробити котлети смачнішими, соковитішими, пишними, такими, що тануть у роті, передають Патріоти України. Для того, щоб цього досягти, доводиться експериментувати з різними компонентами, які не входять до класичної реце...