
Печиво кантучіні дуже люблять в Італії. Воно ідеальне до кави та чаю. Зовні нагадує сухарик з горішками. Досить тверде -- його особливість у тому, що його двічі запікають.
Рецептом печива поділилась львівська кондитерка Наталя Берладин.
- Кантучіні — це дуже смачно, -- каже Наталя Берладин. — А приготувати це печиво не складно.
Кантучіні
- 2 яйця
- 100 г цукру
- 50 г розтопленого масла
- 230−250 г борошна
- 5 г розпушувача
- дрібка солі
- 100−150 г сухофруктів та горішків (я даю 100 г сухофруктів: родзинки 2 видів, журавлину та 50 г горішків)
1. Сухофрукти промити та залити окропом на 5−10 хвилин, потім злити на сито.
2. Яйця збити з цукром та додати масло.
3. Змішати сухі інгредієнти.
4. До масляно-яєчної маси додати половину борошна.
5. Решту борошна висипати на кондитерський килимок + всю масу + сухофрукти та горішки
6. Замісити тісто.
7. Сформувати форму багету.
8. Випікаємо при температурі 180 градусів 25−30 хвилин до легкого рум’янцю.
9. Витягуємо, обережно нарізаємо на шматочки товщиною 1 см, складаємо на деко -- і знову відправляємо у духовку при температурі 160 градусів на 10−15 хвилин, підсушуємо. Печиво має бути золотистого кольору.
11. Коли вистигне, перекладаємо у контейнер і зберігаємо до трьох тижнів.
Але повірте, воно таке смачне, що довго не буде там лежати.
Насіння соняшнику - популярний і корисний інгредієнт для салатів, випічки та перекусів. Іноді воно зеленіє після термічної обробки, що викликає занепокоєння у господинь. Але чи означає це, що хліб або насіння зіпсовані, передають Патріоти України. Зеле...
Яйця - справжня скарбниця вітамінів та поживних речовин. Однак тривалий час ходили чутки, що часте їхнє вживання підвищує рівень холестерину. Чи це правда? Дієтолог Бартек Кульчинський пояснює останні наукові дані, передають Патріоти України. За словам...