Порадуйте родину випічкою до філіжанки кави! Як приготувати смачний завиванець з маком

Цей маковий пиріг перетворить звичайний робочий день на маленьке свято. За словами кондидерки Тетяни Петришиної, тісто виходить ароматне та пухке, передають Патріоти України.

Інгредієнти

  • Дріжджі свіжі 20 г (або 3 ч. л. сухих - 9 г)
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Цукор - 6 ст. л.
  • Яйце - 1 шт.
  • Олія - 6 ст. л.
  • Борошно - 500 г (+ - 50 г)
  • Ванільний цукор - 10 г
  • Апельсинова паста/цедра за смаком

Приготування

В тепле молоко додати дріжджі, все перемішаті, додати яйце, сіль, цукор розмішати, влити олію. Поступово додати просіяне борошно, замісити м'яке тісто, накрити плівкою та поставити в тепло добре підійти. Поділити тісто на дві частини, розкачати в прямокутній овал, виложити на середину начинку, краї нарізати смужками по 1,5 см. Кожну смужку по черзі скласти всередину, заплести косичку. Виложити на деко, обов’язково прикрити рушничком, дати підійти 20/30 хв. Зверху помастити яйцем та водою. Випікати в попередньо розігрітій духовці при температурі 200 градусів 30 хв. до золотистого кольору.

Для начинки

  • Мак - 400/500 г
  • Вода чи молоко - 400 г (може більше)
  • Цукор - до смаку
  • Ванільний цукор -10 г
  • Яєчний білок - 1 шт.

Мак добре вимити та проварити з цукром до випарювання рідини, приблизно 40 хв. Зайву вологу злити, перетерти мак в блендері. Додати ванільний цукор, яєчний білок і ще раз збити в блендері.

А ви це знали? Навіщо досвідчені кулінари при приготуванні макаронів додають каву

неділя, 11 травень 2025, 18:07

Важко знайти дивніше поєднання, ніж характерний смак кави з традиційними макаронами. Однак кухарі при приготуванні можуть використовувати цей нестандартний для класичної рецептури продукт, щоб поліпшити смакові якості страви, передають Патріоти України...

Все просто! Як прибрати гіркоту у курячих сердець та печінки

неділя, 11 травень 2025, 17:30

Багато хто полюбляє смачно приготовану курячу печінку чи суп з курячими сердечками. Але якщо курячі субпродукти старанно не підготувати перед приготуванням, в результаті ви можете отримати страву з гірким присмаком. Щоб цього не тарпилось, перед тим як...