Порадуйте себе і близьких. Печемо домашні пиріжки з ягідною начинкою: Детальний рецепт до свят

Багато з нас пам'ятають, як у дитинстві допомагали своїм мамам і бабусям місити тісто, ліпити пельмені, вареники або сочники. І якщо ви не знаєте, чим зайняти своїх дітей на карантині, спробуйте зробити з ними ароматні пиріжки з ягодами, передають Патріоти України.

Інгредієнти для тіста: борошно (4 склянки), йогурт (350 мл), сухі дріжджі (1 ст. л.), рослинна олія (50 мл), яйця (2 шт.), сіль (1 ч. л.), цукор (4 ст. л.).

Інгредієнти для начинки: червона смородина (300 г), полуниця (300 г), малина (300 г), цукор (150 г).

Приготування:

У глибокій мисці збиваємо яйця з цукром, потім додаємо сіль і ще трохи збиваємо. Потім додаємо йогурт або будь-який інший молочний продукт - кисле молоко, кефір, сироватку.

В окремій ємності просіюємо борошно, це можна зробити навіть кілька разів, щоб наситити його киснем.

Змішуємо борошно з сухими дріжджами, а потім з'єднуємо сухі інгредієнти та рідкі. У самому кінці додаємо рослинну олію.

Вимішуємо тісто спочатку ложкою, а потім - руками до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук. Залишаємо тісто в мисці, накриваємо його рушником і ставимо в тепле місце на годину.

Тим часом займаємося начинкою: якщо це свіжі ягоди, їх необхідно промити і очистити від гілочок, хвостиків і іншого сміття. Якщо - заморожені (наприклад, журавлина, малина, вишня) - обвалюємо їх у борошні або крохмалі, щоб вони не дали зайву воду і ефект непропеченого тіста.

Коли підійшло тісто, його слід розділити на рівні частини. З цієї кількості вийде приблизно 25 пиріжків.

Деко або форму для випічки змащуємо рослинною олією або вистилаємо пергаментним папером. Беремо одне яйце і злегка збиваємо його виделкою, щоб змастити пиріжки. Одну частину тіста розгортаємо в коржик, викладаємо начинку з ягід і зверху посипаємо цукром.

Защипуємо края пиріжка і викладаємо його на деко швом вгору, потім змащуємо за допомогою пензлика збитим яйцем.

Ставимо деко з пиріжками в духовку або в інше тепле місце (головне, щоб там не було протягу) на расстойку - там вони повинні постояти при температурі 30-40°С приблизно 15 хвилин. Потім випікаємо пиріжки при температурі 180°С близько 25-30 хвилин.

Готові пиріжки накриваємо вологим рушником і даємо їм охолонути.

От у чому секрет! ТОП-3 хитрощі, які дозволяють приготувати сирники золотистого кольору

четвер, 18 квітень 2024, 14:08

Найкрасивішими та апетитними є ті сирники, у яких з’явився чіткий золотистий колір. Така страва з кисломолочного сиру виглядає так, ніби її приготували у відомому ресторані. Якщо ж знати кілька хитрощів, то ваші сирники теж виглядатимуть чудово, перед...

А ви це знали? Досвідчені господині розповіли, навіщо класти у воду для варіння яєць сірники

четвер, 18 квітень 2024, 11:12

Яйця - це доступний та корисний продукт, який має бути в раціоні для підтримки здоров’я. Найпростіший варіант їх приготування - варіння, передають Патріоти України. Досвідчені кулінари при цьому кладуть у воду сірники, доки яйця варяться. Але це може з...