Яблука - унікальні фрукти! Універсальні і доступні, на кухні вони можуть творити з стравами справжні чудеса, інформує Ukr.Media. Це стосується як випічки, так і десертів, зазначають Патріоти України.
Чого тільки коштує запечений з яблуками різдвяний гусак або звичайна шарлотка до чаю, смак якої багато хто віддає перевагу різним складним тортів. Але з випічки готують не тільки шарлотку, а й інші рецепти. Далі наведемо кілька варіантів, щоб ви визначилися і спекли самий смачний пиріг з яблуками. Яблука: які сорти краще всього підходять Якщо говорити про випічці з яблуками, то одна з головних складових успіху - правильно обраний сорт.
З пісочного тіста
Помітно більше часу піде на приготування яблучної випічки з пісочного тіста (так як і саме тісто і начинка вимагають ретельного уваги до себе), але результат дійсно того варте! Для тіста 3 жовтки змішати з 50 гр. цукру, додати 200 гр.м'якого вершкового масла, 350 гр.борошна, замісити тісто, розділити на 3 частини і відправити його на 1 годину в холодильник.
В цей час зайнятися начинкою. Нарізані часточками яблука обсмажити на вершковому маслі з цукром і протушкувати до повного випаровування рідини.
На один шар маси викласти остигнула начинку, зверху покрити шаром збитих жовтків (3 шт), накрити другим шаром, а третій натерти на тертці в якості декору. Час випічки - 40 хвилин при 180 градусах.
Пиріг з яблуками і сиром
З аналогічним тестом можна приготувати дуже смачний творожно-яблучний пиріг. Головна його відмінність від попереднього рецепту сирний шар, який поміщається в начинці між шаром яблук і білків.
Готується він так:
«Модні» яблучні рецепти
Досить клопіткий, але дуже оригінальний і красивий яблучний десерт - з меренгою (простіше кажучи, з безе). Рецептів такої випічки зараз з'явилося досить багато, ось один з них, на основі маргарину. Його знадобиться 1 пачка (200 грам), а до нього:
Старовинний рецепт великоднього здобного паски. Багато людей самі печуть паски на свято і потім з ними йдуть у церкву. Звичайно, випічка, зроблена своїми руками, незрівняна з покупної.
Жовтки потрібно збити з 1 ст. цукру, додати розм'якшений маргарин, просіяне борошно і розпушувач. Сформувати основу здоби з бортиками, викласти натерті яблука з цукром і випікати 40 хвилин при 180-200 градусах, коли підрум'яниться - відразу дістати, а температуру в духовці зменшити до 100 градусів. Збити білки з цукром, акуратно викласти на десерт і відправити в духовку до моменту початковій стадії запікання меренги-безе.
А тепер увага! Ми підготували для вас відео-сюжет з приготуванням віденського яблучного пирога. Готуйте із задоволенням!
В мультиварці
Серед сучасних кулінарних рецептів, не можна обійти увагою ті, які призначені для мультиварок.
І яблучні пироги - не виняток.
Прекрасний бісквіт з яблуками виходить з такого простого рецепту:
«Нев'януча» шарлотка
Класичної пропорцією інгредієнтів для шарлотки можна назвати такий склад:
Спочатку потрібно підготувати яблука. Нарізати їх скибочками до 2 см, збризнути лимонним соком, додати корицю і коньяк і залишити в такому маринаді» на 10 хвилин. Замочити на 5 хвилин родзинки в окропі. Тісто готується просто.
Якщо навіть якісь з описаних рецептів на перший погляд здаються складними, насправді це не так, трохи практики - і все вийде. В тому ж і полягає унікальність яблучних пирогів, що проста і смачна начинка завжди «врятує» навіть не зовсім вдале тісто.
Якщо хлібобулочний виріб лежить у хлібниці занадто довго, він може зачерствіти. Багато вибагливих гурманів воліють позбавлятися таких продуктів. Але все ж таки викидати затверділий хліб не варто. По-перше, його можна “пустити” на сухарі. По-друге, прод...
Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результату. Можна приготувати слабосо...