Яблука - унікальні фрукти! Універсальні і доступні, на кухні вони можуть творити з стравами справжні чудеса, інформує Ukr.Media. Це стосується як випічки, так і десертів, зазначають Патріоти України.
Чого тільки коштує запечений з яблуками різдвяний гусак або звичайна шарлотка до чаю, смак якої багато хто віддає перевагу різним складним тортів. Але з випічки готують не тільки шарлотку, а й інші рецепти. Далі наведемо кілька варіантів, щоб ви визначилися і спекли самий смачний пиріг з яблуками. Яблука: які сорти краще всього підходять Якщо говорити про випічці з яблуками, то одна з головних складових успіху - правильно обраний сорт.
З пісочного тіста
Помітно більше часу піде на приготування яблучної випічки з пісочного тіста (так як і саме тісто і начинка вимагають ретельного уваги до себе), але результат дійсно того варте! Для тіста 3 жовтки змішати з 50 гр. цукру, додати 200 гр.м'якого вершкового масла, 350 гр.борошна, замісити тісто, розділити на 3 частини і відправити його на 1 годину в холодильник.
В цей час зайнятися начинкою. Нарізані часточками яблука обсмажити на вершковому маслі з цукром і протушкувати до повного випаровування рідини.
На один шар маси викласти остигнула начинку, зверху покрити шаром збитих жовтків (3 шт), накрити другим шаром, а третій натерти на тертці в якості декору. Час випічки - 40 хвилин при 180 градусах.
Пиріг з яблуками і сиром
З аналогічним тестом можна приготувати дуже смачний творожно-яблучний пиріг. Головна його відмінність від попереднього рецепту сирний шар, який поміщається в начинці між шаром яблук і білків.
Готується він так:
«Модні» яблучні рецепти
Досить клопіткий, але дуже оригінальний і красивий яблучний десерт - з меренгою (простіше кажучи, з безе). Рецептів такої випічки зараз з'явилося досить багато, ось один з них, на основі маргарину. Його знадобиться 1 пачка (200 грам), а до нього:
Старовинний рецепт великоднього здобного паски. Багато людей самі печуть паски на свято і потім з ними йдуть у церкву. Звичайно, випічка, зроблена своїми руками, незрівняна з покупної.
Жовтки потрібно збити з 1 ст. цукру, додати розм'якшений маргарин, просіяне борошно і розпушувач. Сформувати основу здоби з бортиками, викласти натерті яблука з цукром і випікати 40 хвилин при 180-200 градусах, коли підрум'яниться - відразу дістати, а температуру в духовці зменшити до 100 градусів. Збити білки з цукром, акуратно викласти на десерт і відправити в духовку до моменту початковій стадії запікання меренги-безе.
А тепер увага! Ми підготували для вас відео-сюжет з приготуванням віденського яблучного пирога. Готуйте із задоволенням!
В мультиварці
Серед сучасних кулінарних рецептів, не можна обійти увагою ті, які призначені для мультиварок.
І яблучні пироги - не виняток.
Прекрасний бісквіт з яблуками виходить з такого простого рецепту:
«Нев'януча» шарлотка
Класичної пропорцією інгредієнтів для шарлотки можна назвати такий склад:
Спочатку потрібно підготувати яблука. Нарізати їх скибочками до 2 см, збризнути лимонним соком, додати корицю і коньяк і залишити в такому маринаді» на 10 хвилин. Замочити на 5 хвилин родзинки в окропі. Тісто готується просто.
Якщо навіть якісь з описаних рецептів на перший погляд здаються складними, насправді це не так, трохи практики - і все вийде. В тому ж і полягає унікальність яблучних пирогів, що проста і смачна начинка завжди «врятує» навіть не зовсім вдале тісто.
Є рецепти, які завжди популярні. Такими є сирні оладки. Тільки вони не солоні. Готуються з кисломолочного сиру. Ідеальний недільний сніданок з ними забезпечено. Забирайте рецепт до кулінарної скарбнички, передають Патріоти України. Для приготування пот...
Кулінарами не народжуються, а ними стають упродовж життя, щорічно відточуючи свій професіоналізм. Кожен із чогось починав. Ознайомтесь із деякими лайфхаками та секретами приготування страв, передають Патріоти України. Приготування бульйону. Щоб приготу...