Поширена помилка: Чому при смаженні печінка вийшла гіркою

Ні для кого не секрет, що печінка – дуже корисний продукт. У ній міститься велика кількість важливих компонентів, включаючи залізо, калій, кальцій, селен, цинк та фосфор. Найчастіше людина, що вживає печінку, поєднує приємне з корисним, передають Патріоти України.

Подробиці

Цей продукт не тільки сприяє покращенню здоров’я, але й дуже смачний.

Однак іноді процес надходження в організм корисних мікроелементів все ж таки може бути затьмарений неприємним смаком.

Найчастіше господині скаржаться на гіркоту смаженої печінки.

Чому печінка гірчить

Справа в тому, що в ній може міститися жовч, яка псує страву.

На наявність цього неприємного компонента зазвичай вказують плями, що мають зелений відтінок.

Причиною проблеми з продуктом може стати і наявність на ньому крові.

Як вирішити проблему

Якщо проблема полягає саме в крові, досить просто підморозити печінку. Через деякий час поверхню продукту буде легко очистити від червоних плям за допомогою простої води.

А от якщо «винуватцем» гіркого присмаку є жовч, то доведеться «озброїтися» ножем. Зелені ділянки потрібно зрізати.

Якщо жовчі настільки багато, що жовтуватими «зонами» покрита майже вся печінка, такий продукт краще зовсім не купувати.

Джерело: ПростоВей

Є секрет! Як варити яйця, щоб шкарлупа добре відчищувалася

вівторок, 22 квітень 2025, 0:12

Якщо неправильно зварити яйця, то відокремити шкарлупу, не пошкодивши саму структуру білка, може бути непросто. Однак, вихід є. Потрібно всього лише запам'ятати кілька простих рекомендацій, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Якщо ви звикли...

Смакота! Хрумка картопля в духовці, яку з’їдять за 5 хвилин

понеділок, 21 квітень 2025, 23:35

Якщо ви хочете приготувати оригінальну картоплю в духовці зі смачною та хрумкою скоринкою, то зробіть це за рецептом, що вже став одним з улюбленим у цьому році, передають Патріоти України. Для приготування хрумкої картоплі потрібні такі інгредієнти:....