Поширена помилка: Чому при смаженні печінка вийшла гіркою

Ні для кого не секрет, що печінка – дуже корисний продукт. У ній міститься велика кількість важливих компонентів, включаючи залізо, калій, кальцій, селен, цинк та фосфор. Найчастіше людина, що вживає печінку, поєднує приємне з корисним, передають Патріоти України.

Подробиці

Цей продукт не тільки сприяє покращенню здоров’я, але й дуже смачний.

Однак іноді процес надходження в організм корисних мікроелементів все ж таки може бути затьмарений неприємним смаком.

Найчастіше господині скаржаться на гіркоту смаженої печінки.

Чому печінка гірчить

Справа в тому, що в ній може міститися жовч, яка псує страву.

На наявність цього неприємного компонента зазвичай вказують плями, що мають зелений відтінок.

Причиною проблеми з продуктом може стати і наявність на ньому крові.

Як вирішити проблему

Якщо проблема полягає саме в крові, досить просто підморозити печінку. Через деякий час поверхню продукту буде легко очистити від червоних плям за допомогою простої води.

А от якщо «винуватцем» гіркого присмаку є жовч, то доведеться «озброїтися» ножем. Зелені ділянки потрібно зрізати.

Якщо жовчі настільки багато, що жовтуватими «зонами» покрита майже вся печінка, такий продукт краще зовсім не купувати.

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Скільки солі додавати при варінні пельменів і коли правильно це робити

середа, 13 листопад 2024, 10:12

Пельмені є однією з найпростіших і найсмачніших страв, передають Патріоти України. Популярністю користуються як домашні, так і покупні пельмені. Багато хто знає про те, що ця страва потребує солі для того, щоб покращити смакові якості. Якщо ви готуєте ...

Не робіть так! Чому котлети виходять твердими

середа, 13 листопад 2024, 9:15

Важко знайти людину, яка не любить смачні та соковиті котлети. Однак іноді гурмани залишаються незадоволені приготованою стравою. Тверді котлети навряд чи комусь сподобаються. Смакові якості таких котлет сумнівні: вони надто сухі та гумові, передають П...