Поширена помилка: Чому при смаженні печінка вийшла гіркою

Ні для кого не секрет, що печінка – дуже корисний продукт. У ній міститься велика кількість важливих компонентів, включаючи залізо, калій, кальцій, селен, цинк та фосфор. Найчастіше людина, що вживає печінку, поєднує приємне з корисним, передають Патріоти України.

Подробиці

Цей продукт не тільки сприяє покращенню здоров’я, але й дуже смачний.

Однак іноді процес надходження в організм корисних мікроелементів все ж таки може бути затьмарений неприємним смаком.

Найчастіше господині скаржаться на гіркоту смаженої печінки.

Чому печінка гірчить

Справа в тому, що в ній може міститися жовч, яка псує страву.

На наявність цього неприємного компонента зазвичай вказують плями, що мають зелений відтінок.

Причиною проблеми з продуктом може стати і наявність на ньому крові.

Як вирішити проблему

Якщо проблема полягає саме в крові, досить просто підморозити печінку. Через деякий час поверхню продукту буде легко очистити від червоних плям за допомогою простої води.

А от якщо «винуватцем» гіркого присмаку є жовч, то доведеться «озброїтися» ножем. Зелені ділянки потрібно зрізати.

Якщо жовчі настільки багато, що жовтуватими «зонами» покрита майже вся печінка, такий продукт краще зовсім не купувати.

Джерело: ПростоВей

Господиням на замітку! Чому варто додавати крохмаль у фарш для фрикадельок

вівторок, 25 листопад 2025, 12:15

І це не яйце й не хліб, а крохмаль, який в азійській кухні додають до фрикадельок майже автоматично, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Сьогодні це вже не секрет: крохмаль у фарші працює як природний компонент для зв’язування. Він робить м...

Це може здивувати! Названо найшкідливіший суп для здоров’я

вівторок, 25 листопад 2025, 8:44

Класична солянка - нескладний у приготуванні й дуже смачний суп, який часто готують у холодну пору року, передають Патріоти України. Страва готується на концентрованому бульйоні (м'ясному, рибному або грибному) й має гострий, пряний смак. Вона дуже сма...