Поширена помилка у приготуванні какао, яка робить напій несмачним

Багатьом здається, що какао приготувати не складніше, ніж заварити чай чи каву. І насправді це так, проте все псує одна поширена помилка, передають Патріоти України.

У чому суть помилки

Неправильно, коли какао-порошок засипають у кипляче молоко. У такому випадку можна забути про насичений шоколадний смак і улюблений аромат, який властивий напоям у кав’ярні. У самому напої з’являться грудки, а на поверхні утворюється молочна плівка, яку багато хто не любить.

Є й інша помилка, яка пов’язана із заварюванням какао. Спочатку в кухоль засипають порошок, а потім заливають молоком, що закипіло, і додають цукор за смаком. Цей варіант також неправильний. У такому разі продукт з какао-бобів розкривається не в повному обсязі.

Як правильно

Рекомендуємо спочатку змішати какао-порошок із цукром. Потім суміш відправити в сотейник, залити гарячою водою, та поставити на вогонь. Довести до кипіння, а потім залити гарячим молоком. Напій ще трохи прогрівають, а потім знімають із вогню і беруть вінчик чи міксер. Напій збивають до появи на поверхні пінки.

Джерело: ПростоВей

Не робіть помилок! У каструлі з якого металу категорично не можна варити варення

вівторок, 15 липень 2025, 19:05

Плануєте варити варення? Оберіть правильний посуд - інакше замість корисної солодкої смакоти отримаєте отруйну суміш, передають Патріоти України. . Під час варіння фруктів виділяється кислота, яка вступає в реакцію з алюмінієм. У результаті утворюютьс...

Просто і геніально! Що робити з кавуном, щоб він ніколи не псувся

вівторок, 15 липень 2025, 17:30

Кавун - один із найулюбленіших літніх фруктів, який освіжає у спекотні дні. Але що робити, якщо залишилося багато кавуна, а з’їсти його відразу неможливо? Вихід - заморожування. Чи можна так робити, і які переваги це дає, передають Патріоти України. Чи...