Поширена помилка у приготуванні какао, яка робить напій несмачним

Багатьом здається, що какао приготувати не складніше, ніж заварити чай чи каву. І насправді це так, проте все псує одна поширена помилка, передають Патріоти України.

У чому суть помилки

Неправильно, коли какао-порошок засипають у кипляче молоко. У такому випадку можна забути про насичений шоколадний смак і улюблений аромат, який властивий напоям у кав’ярні. У самому напої з’являться грудки, а на поверхні утворюється молочна плівка, яку багато хто не любить.

Є й інша помилка, яка пов’язана із заварюванням какао. Спочатку в кухоль засипають порошок, а потім заливають молоком, що закипіло, і додають цукор за смаком. Цей варіант також неправильний. У такому разі продукт з какао-бобів розкривається не в повному обсязі.

Як правильно

Рекомендуємо спочатку змішати какао-порошок із цукром. Потім суміш відправити в сотейник, залити гарячою водою, та поставити на вогонь. Довести до кипіння, а потім залити гарячим молоком. Напій ще трохи прогрівають, а потім знімають із вогню і беруть вінчик чи міксер. Напій збивають до появи на поверхні пінки.

Джерело: ПростоВей

Не купуйте цю рибу на Різдво! Вона забруднена ртуттю та свинцем

субота, 13 грудень 2025, 8:12

Риба - головний атрибут святкового столу, але не всі види однаково корисні. Експерти радять обережно обирати рибу, щоб уникнути шкідливих токсинів, таких як ртуть і свинець, передають Патріоти України. Навіть норвезький фермерський лосось не завжди кор...

Приємний бонус: Чорний шоколад може допомогти уповільнити старіння

субота, 13 грудень 2025, 7:45

Британські вчені виявили зв'язок між хімічною речовиною в чорному шоколаді та ознаками уповільнення біологічного старіння людини. Про це повідомляє Euronews, передають Патріоти України. Нове дослідження показало, що теобромін, який міститься в чорному ...