Потрібні всього 4 інгредієнти: Рецепт смачної домашньої бринзи

Бринза – дуже ніжний, солонуватий сир, який можна додавати в салати, випічку або просто їсти як закуску. І якщо ви досі купуєте такий продукт в магазині – тепер зможете приготувати в домашніх умовах. Технологія надзвичайно проста – знадобитьс всього 4 інгредієнти. Ідея приготування сиру опублікована на сторінці foody_clubs в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • молоко домашнє
  • оцет 9% – 6 ст.л
  • вода – 6 ст.л
  • сіль – за смаком

Спосіб приготування:

1. Якщо молоко жирне, попередньо зняти вершки. Їх можна потім додавати в каву.

2. Молоко довести до кипіння, остудити і зняти вершки.

3. Молоко довести майже до кипіння, але не кип'ятити.

4. Влити оцет з водою і помішувати.

5. Сироватку злити, а масу перекласти на друшляк.

6. Зверху покласти плоску тарілку і вантаж, залишити приблизно на 20 хвилин.

7. В сироватку додати сіль і залишити бринзу на 5 годин у солоній сироватці.

8. Зберігати бринзу можна в рідині або просто в пакеті.

Чому вершкове масло набуває неприємного запаху - поширена помилка у зберіганні

середа, 4 червень 2025, 11:08

Масло, так само, як і маргарин, не варто зберігати в упаковці. Це, як мінімум, негарно, а як максимум – негігієнічно. Зазвичай прийнято перекладати вершкове масло у спеціальну маслянку і вже у такому вигляді відправляти на полицю холодильника, передают...

Господиням на замітку! Чи потрібно промивати манну крупу перед приготуванням

середа, 4 червень 2025, 10:07

Історично так склалося, що мити крупу, яка використовується для приготування манної каші, нікому не спадало на думку, передають Патріоти України. Справді, як можна промити те, що найбільше нагадує борошно? Проте кулінари, які мають пристрасть до експер...