Повертаємось до класики, експериментуємо з інгредієнтами: Три рецепти салату олів'є до новорічного столу. З ковбасою, куркою та язиком

Салат олів'є: рецепт


Без цього салату не обходиться жодне традиційне застілля Нового року – це олів'є. Існує багато варіацій олів'є: з ковбасою, язиком, куркою, шинкою, зеленим горошком ти кукурудзою. Сьогодні розглянемо три варіанти, почнемо з курочкою су-від.

Рецепт новорічного олів'є з ковбасою

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  1. Ретельно помийте овочі, почистіть від шкірки. Картоплю розріжте навпіл, якщо морква великого розміру – теж розріжте на великі шматки. Відваріть курячі яйця у підсоленій киплячій воді 8 – 9 хвилин.
  1. Відваріть овочі у підсоленій воді до готовності (20 – 30 хвилин).
  1. Цибулю почистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками.
  1. Квашені огірки та ковбасу наріжте довільними кубиками (ми любимо нарізку середніми кубиками).
  1. Охолодіть відварені до готовності овочі та наріжте їх кубиками. Наріжте яйця довільними кубиками.
  1. Змішайте всі інгредієнти у глибокій салатниці. Перемішайте їх та присмачте чорним меленим перцем.
  1. Заправте олів'є майонезом та ретельно перемішайте салат.

Рецепт новорічного олів'є з язиком

  • Час: 2 – 3 години
  • Порції: 6

Приготування:

  1. Ретельно помийте овочі, почистіть від шкірки. Картоплю розріжте навпіл, якщо морква великого розміру – теж розріжте на великі шматки.
  1. Відваріть овочі у підсоленій воді до готовності (20 – 30 хвилин).
  1. Цибулю почистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками. Відваріть курячі яйця у підсоленій киплячій воді 8 – 9 хвилин.
  1. Квашені огірки наріжте довільними кубиками (ми любимо нарізку середніми кубиками).
  1. Попередньо відваріть язик у великій кількості води (1,5 – 2 години). Трішки охолодіть язик та обережно зніміть з нього шкірку.
  1. Наріжте язик кубиками або соломкою на вибір. Наріжте яйця довільними кубиками.
  1. Охолодіть відварені до готовності овочі та наріжте їх кубиками.
  1. Змішайте всі інгредієнти у глибокій салатниці.
  1. Перемішайте їх та присмачте чорним меленим перцем.
  1. Заправте олів'є майонезом та ретельно перемішайте салат.


Рецепт новорічного олів'є з куркою

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  1. Ретельно помийте овочі, почистіть від шкірки. Картоплю розріжте навпіл, якщо морква великого розміру – теж розріжте на великі шматки.
  1. Відваріть овочі у підсоленій воді до готовності (20 – 30 хвилин).
  1. Цибулю почистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками. Відваріть курячі яйця у підсоленій киплячій воді 8 – 9 хвилин.
  1. Свіжі огірки можна очистити від шкірки за бажанням. Наріжте їх середніми кубиками.
  1. Попередньо відваріть курячу грудку у підсоленій воді (20 – 35 хвилин). Трішки охолодіть м'ясо та наріжте шматочками. Наріжте яйця довільними кубиками.
  1. Охолодіть відварені до готовності овочі та наріжте їх кубиками.
  1. Змішайте всі інгредієнти у глибокій салатниці.
  1. Перемішайте їх та присмачте чорним меленим перцем.
  1. Заправте олів'є майонезом та ретельно перемішайте салат.

Смачного!

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...