Без цього салату не обходиться жодне традиційне застілля Нового року – це олів'є. Існує багато варіацій олів'є: з ковбасою, язиком, куркою, шинкою, зеленим горошком ти кукурудзою. Сьогодні розглянемо три варіанти, почнемо з курочкою су-від.
Рецепт новорічного олів'є з ковбасою
Інгредієнти: – 5 картоплин; – 2 моркви; – 1 ріпчаста цибулина; – 8 квашених огірків; – 8 курячих яєць; – 1 банка консервованого зеленого горошку; – 500 грамів вареної молочної ковбаси; – чорний мелений перець; – 400 грамів майонезу. Приготування:
Ретельно помийте овочі, почистіть від шкірки. Картоплю розріжте навпіл, якщо морква великого розміру – теж розріжте на великі шматки. Відваріть курячі яйця у підсоленій киплячій воді 8 – 9 хвилин.
Відваріть овочі у підсоленій воді до готовності (20 – 30 хвилин).
Цибулю почистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками.
Квашені огірки та ковбасу наріжте довільними кубиками (ми любимо нарізку середніми кубиками).
Охолодіть відварені до готовності овочі та наріжте їх кубиками. Наріжте яйця довільними кубиками.
Змішайте всі інгредієнти у глибокій салатниці. Перемішайте їх та присмачте чорним меленим перцем.
Заправте олів'є майонезом та ретельно перемішайте салат.
Рецепт новорічного олів'є з язиком
Час: 2 – 3 години
Порції: 6
Інгредієнти: – 5 картоплин; – 2 моркви; – 1 ріпчаста цибулина; – 8 квашених огірків; – 8 курячих яєць; – 1 банка консервованого зеленого горошку; – 500 грамів відвареного телячого язика; – чорний мелений перець; – 400 грамів майонезу. Приготування:
Ретельно помийте овочі, почистіть від шкірки. Картоплю розріжте навпіл, якщо морква великого розміру – теж розріжте на великі шматки.
Відваріть овочі у підсоленій воді до готовності (20 – 30 хвилин).
Цибулю почистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками. Відваріть курячі яйця у підсоленій киплячій воді 8 – 9 хвилин.
Квашені огірки наріжте довільними кубиками (ми любимо нарізку середніми кубиками).
Попередньо відваріть язик у великій кількості води (1,5 – 2 години). Трішки охолодіть язик та обережно зніміть з нього шкірку.
Важливо! Якщо шкірка з язика не знімається – він ще не готовий.
Наріжте язик кубиками або соломкою на вибір. Наріжте яйця довільними кубиками.
Охолодіть відварені до готовності овочі та наріжте їх кубиками.
Змішайте всі інгредієнти у глибокій салатниці.
Перемішайте їх та присмачте чорним меленим перцем.
Заправте олів'є майонезом та ретельно перемішайте салат.
Рецепт новорічного олів'є з куркою
Інгредієнти: – 5 картоплин; – 2 моркви; – 1 ріпчаста цибулина; – 8 курячих яєць; – 3 свіжих огірки; – 1 банка консервованого зеленого горошку; – 500 грамів відвареної курячої грудки; – чорний мелений перець; – 400 грамів майонезу. Приготування:
Ретельно помийте овочі, почистіть від шкірки. Картоплю розріжте навпіл, якщо морква великого розміру – теж розріжте на великі шматки.
Відваріть овочі у підсоленій воді до готовності (20 – 30 хвилин).
Цибулю почистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками. Відваріть курячі яйця у підсоленій киплячій воді 8 – 9 хвилин.
Свіжі огірки можна очистити від шкірки за бажанням. Наріжте їх середніми кубиками.
Попередньо відваріть курячу грудку у підсоленій воді (20 – 35 хвилин). Трішки охолодіть м'ясо та наріжте шматочками. Наріжте яйця довільними кубиками.
Візьміть до уваги! У салаті можна використати вже готову курочку су-від – це зекономить вам час, а м'ясо буде ніжним та соковитим.
Охолодіть відварені до готовності овочі та наріжте їх кубиками.
Змішайте всі інгредієнти у глибокій салатниці.
Перемішайте їх та присмачте чорним меленим перцем.
Заправте олів'є майонезом та ретельно перемішайте салат.
Смачного!
Багато хто знає, що м’ясо курей, вирощених на птахофабриках, містить гормони росту та антибіотики. Крім того, щоб тушки зберігалися довше, їх обробляють спеціальними консервантами. Щоб видалити шкідливі речовини з м’яса птиці, слід скористатися розсоло...
Фудблогерка Валерія Велігура перед Великоднем порадила фоловерам спробувати приготувати шоколадні яйця до святкового столу, передають Патріоти України. «Повітряний шоколадний мус… Глазур з горішками… Такий десерт точно здивує ваших близьких», — ствердж...