Повертаємось до класики, експериментуємо з інгредієнтами: Три рецепти салату олів'є до новорічного столу. З ковбасою, куркою та язиком

Салат олів'є: рецепт


Без цього салату не обходиться жодне традиційне застілля Нового року – це олів'є. Існує багато варіацій олів'є: з ковбасою, язиком, куркою, шинкою, зеленим горошком ти кукурудзою. Сьогодні розглянемо три варіанти, почнемо з курочкою су-від.

Рецепт новорічного олів'є з ковбасою

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  1. Ретельно помийте овочі, почистіть від шкірки. Картоплю розріжте навпіл, якщо морква великого розміру – теж розріжте на великі шматки. Відваріть курячі яйця у підсоленій киплячій воді 8 – 9 хвилин.
  1. Відваріть овочі у підсоленій воді до готовності (20 – 30 хвилин).
  1. Цибулю почистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками.
  1. Квашені огірки та ковбасу наріжте довільними кубиками (ми любимо нарізку середніми кубиками).
  1. Охолодіть відварені до готовності овочі та наріжте їх кубиками. Наріжте яйця довільними кубиками.
  1. Змішайте всі інгредієнти у глибокій салатниці. Перемішайте їх та присмачте чорним меленим перцем.
  1. Заправте олів'є майонезом та ретельно перемішайте салат.

Рецепт новорічного олів'є з язиком

  • Час: 2 – 3 години
  • Порції: 6

Приготування:

  1. Ретельно помийте овочі, почистіть від шкірки. Картоплю розріжте навпіл, якщо морква великого розміру – теж розріжте на великі шматки.
  1. Відваріть овочі у підсоленій воді до готовності (20 – 30 хвилин).
  1. Цибулю почистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками. Відваріть курячі яйця у підсоленій киплячій воді 8 – 9 хвилин.
  1. Квашені огірки наріжте довільними кубиками (ми любимо нарізку середніми кубиками).
  1. Попередньо відваріть язик у великій кількості води (1,5 – 2 години). Трішки охолодіть язик та обережно зніміть з нього шкірку.
  1. Наріжте язик кубиками або соломкою на вибір. Наріжте яйця довільними кубиками.
  1. Охолодіть відварені до готовності овочі та наріжте їх кубиками.
  1. Змішайте всі інгредієнти у глибокій салатниці.
  1. Перемішайте їх та присмачте чорним меленим перцем.
  1. Заправте олів'є майонезом та ретельно перемішайте салат.


Рецепт новорічного олів'є з куркою

  • Час: 80 хвилин
  • Порції: 6

Приготування:

  1. Ретельно помийте овочі, почистіть від шкірки. Картоплю розріжте навпіл, якщо морква великого розміру – теж розріжте на великі шматки.
  1. Відваріть овочі у підсоленій воді до готовності (20 – 30 хвилин).
  1. Цибулю почистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками. Відваріть курячі яйця у підсоленій киплячій воді 8 – 9 хвилин.
  1. Свіжі огірки можна очистити від шкірки за бажанням. Наріжте їх середніми кубиками.
  1. Попередньо відваріть курячу грудку у підсоленій воді (20 – 35 хвилин). Трішки охолодіть м'ясо та наріжте шматочками. Наріжте яйця довільними кубиками.
  1. Охолодіть відварені до готовності овочі та наріжте їх кубиками.
  1. Змішайте всі інгредієнти у глибокій салатниці.
  1. Перемішайте їх та присмачте чорним меленим перцем.
  1. Заправте олів'є майонезом та ретельно перемішайте салат.

Смачного!

Для чого класти бананову шкірку у каструлю з м’ясом - кулінарний лайфхак

вівторок, 29 квітень 2025, 18:13

Відварене м’ясо смачне, коли воно виходить ніжне на смак. Іноді щось йде зовсім за іншим сценарієм, тож задоволення від страви неможливе. І справа зовсім не у майстерності господині, хоча це також важливо, передають Патріоти України. Іноді підводить як...

Без розкачування коржів та без духовки - рецепт торта за 15 хвилин

вівторок, 29 квітень 2025, 17:13

Гадаю, що ви також любите швидкі рецепти. Приготувати торт буквально за 15 хвилин — це ідеальна історія для будь-якої господині. Пропонуємо вам до уваги торт, для якого не треба випікати коржі та взагалі користуватись духовкою, передають Патріоти Украї...