Повітряна насолода: Простий рецепт ніжного чизкейка із апельсиновим желе

Напередодні Нового року та Різдва багато господинь замислюються над тим, як здивувати своїх рідних чи гостей. Цього разу урізноманітніть святкове меню апетитним чизкейком без випічки. Патріоти України діляться з вами його рецептом.

Інгредієнти: апельсини (2 шт.), сир 5-9% (400 г), сметана 20% (200 г), пісочне печиво (150 г), вершкове масло (80 г), цукор (50 г), желатин (20 г), ванільний цукор (1 ч. л.).

Також знадобиться роз'ємна форма діаметром 17-18 см.

Приготування:

Желатин поділяємо на дві частини – 15 г та 5 г. 15 г желатину заливаємо 30 мл води, а 5 г – 20 мл води. Залишаємо приблизно на 15 хвилин для набухання.

Пісочне печиво ріжемо ножем або ламаємо руками і кладемо в чашу блендера, подрібнюємо на дрібну крихту. Якщо у вас немає блендера, з цим завданням легко впорається звичайна качалка. Беремо пакет-слайдер і складаємо печиво в нього, закриваємо його, випускаючи повітря і кладемо на дошку. Скалкою імітуємо процес розкочування тіста, таким чином подрібнюючи печиво.

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Змішуємо з крихтою із пісочного печива і знову перебиваємо в блендері. Повинна вийти м'яка маса для основи чизкейку. Викладаємо її в роз'ємну форму для випічки, трамбуємо та вирівнюємо за допомогою силіконової лопатки. Ставимо в холодильник приблизно на 30 хвилин, щоб вона застигла.

Нагріваємо більшу частину желатину в мікрохвильовій печі, перемішуємо, щоб усі гранули розчинилися. Залишаємо, поки він не охолоне.

Тим часом з'єднуємо в мисці сир, сметану, цукор та ванільний цукор. За допомогою блендера подрібнюємо масу до однорідності. Потім доливаємо желатин, що охолов, і знову перебиваємо блендером. Переливаємо цю масу до застиглої основи та ставимо в холодильник на 1-2 години.

Апельсини промиваємо під проточною водою, з одного вирізаємо кілька кружечків для декору, очищаємо його від шкірки і виймаємо кісточки. З інших вичавлюємо сік - вийде приблизно 200-300 мл.

Желатин, що залишився, розігріваємо в мікрохвильовій печі, а потім змішуємо з апельсиновим соком. Перемішуємо і чекаємо, поки він охолоне.

Дістаємо з холодильника застиглий сирний шар і викладаємо на нього кружечки апельсинів, зверху заливаємо желе та відправляємо в холод ще на 1 годину.

Через зазначений проміжок часу виймаємо застиглий чизкейк із форми та подаємо до столу. Ріжемо на порційні шматочки і пригощаємо рідних чи гостей.


Діти оцінять! Як приготувати домашні глазуровані сирки

вівторок, 30 квітень 2024, 18:10

Глазуровані сирки - улюблений десерт не тільки дітей, а й дорослих. І звичайно, краще споживати ті, які виготовлені власноруч. Продуктів для їх приготування потрібно не дуже багато, а виходу смакоти буде достатньо, передають Патріоти України. Приготуйт...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають у вінегрет молоко та цукор

вівторок, 30 квітень 2024, 17:09

Господині готують вінегрет доволі часто, особливо в сезон коли зібрані в комору свіжі овочі. Тому довели свою кулінарну майстерність до досконалості, передають Патріоти України. Цей салат популярний через різні причини. Зокрема набір продуктів для віне...