Повітряна насолода: Простий рецепт ніжного чизкейка із апельсиновим желе

Напередодні Нового року та Різдва багато господинь замислюються над тим, як здивувати своїх рідних чи гостей. Цього разу урізноманітніть святкове меню апетитним чизкейком без випічки. Патріоти України діляться з вами його рецептом.

Інгредієнти: апельсини (2 шт.), сир 5-9% (400 г), сметана 20% (200 г), пісочне печиво (150 г), вершкове масло (80 г), цукор (50 г), желатин (20 г), ванільний цукор (1 ч. л.).

Також знадобиться роз'ємна форма діаметром 17-18 см.

Приготування:

Желатин поділяємо на дві частини – 15 г та 5 г. 15 г желатину заливаємо 30 мл води, а 5 г – 20 мл води. Залишаємо приблизно на 15 хвилин для набухання.

Пісочне печиво ріжемо ножем або ламаємо руками і кладемо в чашу блендера, подрібнюємо на дрібну крихту. Якщо у вас немає блендера, з цим завданням легко впорається звичайна качалка. Беремо пакет-слайдер і складаємо печиво в нього, закриваємо його, випускаючи повітря і кладемо на дошку. Скалкою імітуємо процес розкочування тіста, таким чином подрібнюючи печиво.

Вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Змішуємо з крихтою із пісочного печива і знову перебиваємо в блендері. Повинна вийти м'яка маса для основи чизкейку. Викладаємо її в роз'ємну форму для випічки, трамбуємо та вирівнюємо за допомогою силіконової лопатки. Ставимо в холодильник приблизно на 30 хвилин, щоб вона застигла.

Нагріваємо більшу частину желатину в мікрохвильовій печі, перемішуємо, щоб усі гранули розчинилися. Залишаємо, поки він не охолоне.

Тим часом з'єднуємо в мисці сир, сметану, цукор та ванільний цукор. За допомогою блендера подрібнюємо масу до однорідності. Потім доливаємо желатин, що охолов, і знову перебиваємо блендером. Переливаємо цю масу до застиглої основи та ставимо в холодильник на 1-2 години.

Апельсини промиваємо під проточною водою, з одного вирізаємо кілька кружечків для декору, очищаємо його від шкірки і виймаємо кісточки. З інших вичавлюємо сік - вийде приблизно 200-300 мл.

Желатин, що залишився, розігріваємо в мікрохвильовій печі, а потім змішуємо з апельсиновим соком. Перемішуємо і чекаємо, поки він охолоне.

Дістаємо з холодильника застиглий сирний шар і викладаємо на нього кружечки апельсинів, зверху заливаємо желе та відправляємо в холод ще на 1 годину.

Через зазначений проміжок часу виймаємо застиглий чизкейк із форми та подаємо до столу. Ріжемо на порційні шматочки і пригощаємо рідних чи гостей.


"Вбийте Росію в собі, у своїй голові! Інакше не буде нічого хорошого": Голобуцький про інтерв'ю з Пугачовою, яка була довіреною особою Путіна

середа, 17 вересень 2025, 8:27

"Подивився (штрихпунктиром, прокручуючи більшу частину про особисте) 3,5 години розповідей 76-річної Пуґачової про життя, родину і інше - зокрема, про поцілунки з Сєрґєєм Кірієнком (одним з найвпливовіших людей після Путіна - тобто, таким самим військо...

Варто включити в раціон! Допоможуть підвищити IQ: ТОП-12 продуктів, які зроблять ваш мозок "гострішим"

вівторок, 16 вересень 2025, 12:05

Наш мозок, як і все тіло, потребує правильного харчування, щоб працювати на повну силу. Деякі продукти не лише підтримують енергію, а й безпосередньо впливають на пам’ять, увагу та швидкість мислення, передають Патріоти України. Експерти наголошують, щ...