Картопляне пюре - це гарнір улюблений багатьма. Але як його зробити більш пухнастим і ароматним? Секрет приготування відкрила Женев'єва Ко, пише The New Yotk Times, передають Патріоти України.
Вся принадність цієї страви в тому, щоб зробити її повітряною і легкою, а не пастоподібною і з грудочками.
Готувати на пару
Для нас звично, що ми беремо картоплю і варимо її в каструлі. Але, спробуйте зробити її на пару. Ви будете задоволені результатом! При варінні у воді цей крохмалистий овоч занадто швидко розм'якшується, а якщо варити його в шкірці - то, навпаки, в середині картопля залишається занадто сухою. Тому ідеальний варіант приготувати його на пару. Автор рецепта запевняє, що такий спосіб приготування підсилює справжній смак овочів.
Вибирайте спеціальний сорт картоплі
Намагайтеся вибирати великі бульби картоплі з коричневою шкіркою і білою м'якоттю. Такі сорти більш крохмалисті, вони краще вбирають в себе масло і молоко та добре збиваються.
Не використовуйте блендер або кухонний комбайн
Леза блендера або комбайна зроблять картоплю в'язкою і клейкою. Для того, щоб збити картоплю в пюре, вам знадобиться звичайна вилка. Вона впорається із завданням на відмінно!
Додайте масло або молоко для пом'якшення пюре
Невелика кількість молока перед додаванням холодного солоного масла - ідеальна для кремоподібної консистенції. Це допоможе грудочкам розчинитися. Обертайте виделкою повільно по колу.
Додавайте приправи й сіль вже в самому кінці. Так аромат пюре буде приголомшливим.
Банани - один із найулюбленіших фруктів у світі, і більшість із нас їсть їх майже щодня, не замислюючись про деталі. Та виявляється, ступінь стиглості цього фрукта може суттєво впливати на його поживну цінність і користь для організму, передають Патріо...
Сира гречка - корисна і поживна крупа, яку часто використовують для приготування здорових страв. Але не всі знають, що неправильні умови зберігання можуть швидко погіршити якість гречки, зробивши її непридатною до вживання, передають Патріоти України. ...