Повітряне, як пух! Розкрито секрет ідеального пюре з картоплі

Картопляне пюре - це гарнір улюблений багатьма. Але як його зробити більш пухнастим і ароматним? Секрет приготування відкрила Женев'єва Ко, пише The New Yotk Times, передають Патріоти України.

Вся принадність цієї страви в тому, щоб зробити її повітряною і легкою, а не пастоподібною і з грудочками.

Секрети картопляного пюре

Готувати на пару

Для нас звично, що ми беремо картоплю і варимо її в каструлі. Але, спробуйте зробити її на пару. Ви будете задоволені результатом! При варінні у воді цей крохмалистий овоч занадто швидко розм'якшується, а якщо варити його в шкірці - то, навпаки, в середині картопля залишається занадто сухою. Тому ідеальний варіант приготувати його на пару. Автор рецепта запевняє, що такий спосіб приготування підсилює справжній смак овочів.

Вибирайте спеціальний сорт картоплі

Намагайтеся вибирати великі бульби картоплі з коричневою шкіркою і білою м'якоттю. Такі сорти більш крохмалисті, вони краще вбирають в себе масло і молоко та добре збиваються.

Не використовуйте блендер або кухонний комбайн

Леза блендера або комбайна зроблять картоплю в'язкою і клейкою. Для того, щоб збити картоплю в пюре, вам знадобиться звичайна вилка. Вона впорається із завданням на відмінно!

Додайте масло або молоко для пом'якшення пюре

Невелика кількість молока перед додаванням холодного солоного масла - ідеальна для кремоподібної консистенції. Це допоможе грудочкам розчинитися. Обертайте виделкою повільно по колу.

Додавайте приправи й сіль вже в самому кінці. Так аромат пюре буде приголомшливим.

Теплі чи холодні: Ось якої температури мають бути яйця для випічки

понеділок, 9 червень 2025, 19:30

Кожен, хто коли-небудь займався випічкою, знає, що навіть найдрібніші деталі можуть вплинути на кінцевий результат. Однією з таких деталей є температура яєць. Часто в рецептах зазначено, що яйця повинні бути кімнатної температури, але чому це так важли...

Чому немає сенсу вимочувати курку перед приготуванням

понеділок, 9 червень 2025, 19:02

Деякі господарки рекомендують вимочувати курку перед приготуванням. Вони уточнюють, що цю процедуру потрібно проводити з тушками курок, яких виростили на спеціальних фермах, до домашніх це не стосується, передають Патріоти України. Птахам дають комбіко...