Повітряний та розсипчастий сирний кекс до чаю

Цей сирний кекс є справжнім фаворитом серед кексів. На його основі можна навіть великодні паски пекти. Виходить завжди дуже смачним та ніжним. Він чудово піднімається. Навіть на сніданок замість сирників можна спекти такий кекс. Готується він досить швидко, передають Патріоти України.

Для приготування навіть міксер не знадобиться.

Складові:

  • Яйце – 2 шт.
  • Цукор – 100 грам (4 ст. л.).
  • Ванільний цукор – 1 ч. л.
  • Дрібка солі.
  • Вершкове масло – 80 грам.
  • Кислий сир – 150 грам.
  • Борошно – 150 г (5 ст. л.).
  • Розпушувач – 1 ч. л.
  • Родзинки – 80 грам.

Спосіб приготування:

1. До яєць додати цукор, сіль та ванільний цукор (за бажанням). Збити ручним вінчиком до розчинення цукру та утворення білої піни.

2. Влити розтоплене вершкове масло, знову добре перемішати вінчиком.

3. Потім потрібно додати головний інгредієнт – сир. І так само треба добре перемішати вінчиком. Сир попередньо перетирати не потрібно.

4. Додати просіяне борошно і розпушувач, замісити тісто лопаткою.

5. Додати родзинки і знову добре перемішати. За бажанням можна додати будь-який інший наповнювач (горіхи, ягоди, шоколад, цедру цитрусових, фрукти).

6. Форму змастити шматочком вершкового масла і трохи присипати манкою або борошном. Викласти тісто у форму та розрівняти.

7. Відправити кекс у розігріту до 180°С духовку на 30-35 хвилин. Після випікання кекс можна посипати цукровою пудрою.

Ось і все, кекс готовий! На приготування тіста у вас справді не піде більше 10 хвилин. Так що беріть цей рецепт на озброєння. Цей кекс точно Вам сподобається та стане вашим фаворитом.

Оцінять всі! Як замаринувати солону скумбрію за норвезьким рецептом

середа, 14 травень 2025, 8:12

Скумбрія, приготовлена за цим рецептом, витримується протягом декількох діб. Маринад зберігає ароматний смак риби, не забиваючи спеціями скумбрію. Готується не швидко, проте результат того вартий, передають Патріоти України. Для приготування треба:. Ри...

Все просто! Як перевірити масло на натуральність

середа, 14 травень 2025, 7:48

Вершкове масло – це базовий продукт, який має бути у кожному холодильнику. Саме тому важливо впевнено знати, що ви купили справжнє масло, а не підробку з додаванням рослинних жирів. Редакція FoodOboz розповість, як самостійно перевірити натуральність м...