Прекрасний смаколик і для чаювання, і для повноцінної вечері: 2 найкращих рецепти пирогів із картоплею та курячим філе

Пиріг із начинкою з м'яса курки та картоплі дуже смачний і ситний. Він може бути і другою гарячою стравою, і повноцінною вечерею, зазначають Патріоти України.

Заливний пиріг з курятиною й картоплею

  • Борошно пшеничне - 350 г
  • Кефір - 500 мл
  • Олія - 100 мл
  • Яйця - 3 шт.
  • Цукор - 1,5 ч. л.
  • Розпушувач - 1 ст. л.
  • Сіль - 1,5 ч. л.

Для начинки

  • Куряча грудинка - 1 шт.
  • Картопля - 100 г
  • Цибуля ріпчаста - 100 г
  • Зелень - 1 пучок
  • Зіра - 1 ч. л.
  • Сіль, перець чорний мелений - за смаком
  • Маргарин і манна крупа - для підготовки листа

З’єднати в ємності кефір, яйця та олію. Додати розпушувач, цукор і сіль. Розмішати.

Всипати борошно і збити блендером до однорідності тіста.

Приготування начинки. Куряче філе нарізати досить дрібно. Так само нарізати картоплю, цибулю та зелень. З'єднати всі інгредієнти для начинки, посолити за смаком, додати улюблені спеції й розмішати.

Деко змастити маргарином і посипати манною крупою.

Вилити на нього половину тіста й розрівняти ложкою. Зверху викласти начинку. Залити її рештою тіста, рівномірно розподіляючи по поверхні.

Духовку попередньо розігріти до 240°С. Відправити у неї пиріг і відразу ж зменшити температуру до 170°С. Випікати впродовж 45 хвилин.

Пиріг з курятиною й картоплею

  • Пшеничне борошно - 275 г
  • Сметана - 180 г
  • Вершкове масло - 90 г
  • Сіль - 0,5 ч. л.
  • Розпушувач 1 ч. л.

Для начинки

  • Картопля - 3 шт.
  • Куряче філе - 370 г
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Мелений коріандр - 0,75 ч. л.
  • Кріп - 1 ч. л.
  • Базилік - 1 ч. л.
  • Вершкове масло - 25 г

Для змазування

  • Яєчні жовтки - 1 шт.

Вершкове масло розтопити на повільному вогні, дати трохи охолонути.

Змішати сметану та сіль. Влити тепле вершкове масло, перемішати.

Всипати просіяне з розпушувачем борошно й перемішати. Борошно варто додавати поступово – його може знадобитися більше або менше. У результаті має вийти однорідне, м'яке й податливе тісто. Накрити його і прибрати в холодильник на 30 хвилин.

Приготування начинки. Куряче філе помити, обсушити, нарізати невеликими кубиками. Посолити його, додати сушені кріп і базилік, перемішати.

Цибулю очистити, помити та дрібно порізати. Картоплю очистити, помити, нарізати тонкими кружечками, додати коріандр і сіль, перемішати.

Дістати тісто з холодильника, розділити його на 2 нерівні частини.

На присипаному борошном столі розкачати більшу частину тіста в круглий пласт, трохи більший за діаметр форми.

Форму змастити вершковим маслом. Перенести у неї тісто, краї пласта повинні лягати на боки форми.

Викласти, рівномірно розклавши кружечки картоплі. Поверх неї – цибулю.

Потім рівномірно розкласти куряче філе. На нього викласти декілька шматочків вершкового масла, щоб начинка була більш соковитою.

Розкачати другу частину тіста і накрити пиріг зверху. Краї з'єднати, добре защипнувши. В середині пирога зробити невеликий отвір для виходу пари під час випічки. Зверху змастити збитим жовтком.

Відправити пиріг випікати за температури 180°С приблизно 45 хвилин.

Розставлено крапки над "і": Коли краще чистити зуби - до чи після сніданку

понеділок, 25 серпень 2025, 19:12

Багато хто щодня замислюється: коли краще чистити зуби - одразу після пробудження чи після сніданку? Виявляється, однозначної відповіді немає, передають Патріоти України. Дентологи радять чистити зуби після прийому їжі, щоб видалити залишки їжі та цукр...

Зміцнює серце, мозок та імунітет: Ця копчена риба - справжня знахідка для літніх людей

понеділок, 25 серпень 2025, 9:45

Експерти наголошують, що ми, як нація, досі споживаємо забагато червоного м’яса і замало риби. Однак саме раціон, багатий на рибу та морепродукти, характерний для регіонів з найвищою тривалістю життя., передають Патріоти України. Риба постачає організм...