
Пиріг із начинкою з м'яса курки та картоплі дуже смачний і ситний. Він може бути і другою гарячою стравою, і повноцінною вечерею, зазначають Патріоти України.
Для начинки
З’єднати в ємності кефір, яйця та олію. Додати розпушувач, цукор і сіль. Розмішати.
Всипати борошно і збити блендером до однорідності тіста.
Приготування начинки. Куряче філе нарізати досить дрібно. Так само нарізати картоплю, цибулю та зелень. З'єднати всі інгредієнти для начинки, посолити за смаком, додати улюблені спеції й розмішати.
Деко змастити маргарином і посипати манною крупою.
Вилити на нього половину тіста й розрівняти ложкою. Зверху викласти начинку. Залити її рештою тіста, рівномірно розподіляючи по поверхні.
Духовку попередньо розігріти до 240°С. Відправити у неї пиріг і відразу ж зменшити температуру до 170°С. Випікати впродовж 45 хвилин.
Для начинки
Для змазування
Вершкове масло розтопити на повільному вогні, дати трохи охолонути.
Змішати сметану та сіль. Влити тепле вершкове масло, перемішати.
Всипати просіяне з розпушувачем борошно й перемішати. Борошно варто додавати поступово – його може знадобитися більше або менше. У результаті має вийти однорідне, м'яке й податливе тісто. Накрити його і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Приготування начинки. Куряче філе помити, обсушити, нарізати невеликими кубиками. Посолити його, додати сушені кріп і базилік, перемішати.
Цибулю очистити, помити та дрібно порізати. Картоплю очистити, помити, нарізати тонкими кружечками, додати коріандр і сіль, перемішати.
Дістати тісто з холодильника, розділити його на 2 нерівні частини.
На присипаному борошном столі розкачати більшу частину тіста в круглий пласт, трохи більший за діаметр форми.
Форму змастити вершковим маслом. Перенести у неї тісто, краї пласта повинні лягати на боки форми.
Викласти, рівномірно розклавши кружечки картоплі. Поверх неї – цибулю.
Потім рівномірно розкласти куряче філе. На нього викласти декілька шматочків вершкового масла, щоб начинка була більш соковитою.
Розкачати другу частину тіста і накрити пиріг зверху. Краї з'єднати, добре защипнувши. В середині пирога зробити невеликий отвір для виходу пари під час випічки. Зверху змастити збитим жовтком.
Відправити пиріг випікати за температури 180°С приблизно 45 хвилин.
М'ясо - ситний продукт, який люблять усі і який може бути основою для приготування котлет, відбивних, шашлику, ковбаси, салатів. Але, дуже важливо знати, що не все м'ясо є максимально корисним, передають Патріоти України. Який вид м'яса рекомендується ...
Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...