Пиріг із начинкою з м'яса курки та картоплі дуже смачний і ситний. Він може бути і другою гарячою стравою, і повноцінною вечерею, зазначають Патріоти України.
Для начинки
З’єднати в ємності кефір, яйця та олію. Додати розпушувач, цукор і сіль. Розмішати.
Всипати борошно і збити блендером до однорідності тіста.
Приготування начинки. Куряче філе нарізати досить дрібно. Так само нарізати картоплю, цибулю та зелень. З'єднати всі інгредієнти для начинки, посолити за смаком, додати улюблені спеції й розмішати.
Деко змастити маргарином і посипати манною крупою.
Вилити на нього половину тіста й розрівняти ложкою. Зверху викласти начинку. Залити її рештою тіста, рівномірно розподіляючи по поверхні.
Духовку попередньо розігріти до 240°С. Відправити у неї пиріг і відразу ж зменшити температуру до 170°С. Випікати впродовж 45 хвилин.
Для начинки
Для змазування
Вершкове масло розтопити на повільному вогні, дати трохи охолонути.
Змішати сметану та сіль. Влити тепле вершкове масло, перемішати.
Всипати просіяне з розпушувачем борошно й перемішати. Борошно варто додавати поступово – його може знадобитися більше або менше. У результаті має вийти однорідне, м'яке й податливе тісто. Накрити його і прибрати в холодильник на 30 хвилин.
Приготування начинки. Куряче філе помити, обсушити, нарізати невеликими кубиками. Посолити його, додати сушені кріп і базилік, перемішати.
Цибулю очистити, помити та дрібно порізати. Картоплю очистити, помити, нарізати тонкими кружечками, додати коріандр і сіль, перемішати.
Дістати тісто з холодильника, розділити його на 2 нерівні частини.
На присипаному борошном столі розкачати більшу частину тіста в круглий пласт, трохи більший за діаметр форми.
Форму змастити вершковим маслом. Перенести у неї тісто, краї пласта повинні лягати на боки форми.
Викласти, рівномірно розклавши кружечки картоплі. Поверх неї – цибулю.
Потім рівномірно розкласти куряче філе. На нього викласти декілька шматочків вершкового масла, щоб начинка була більш соковитою.
Розкачати другу частину тіста і накрити пиріг зверху. Краї з'єднати, добре защипнувши. В середині пирога зробити невеликий отвір для виходу пари під час випічки. Зверху змастити збитим жовтком.
Відправити пиріг випікати за температури 180°С приблизно 45 хвилин.
З кексами за цим рецептом впорається кожен. Дуже простий в приготуванні. Кекси завжди доречні: до чаювання, на перекус, для частування. Рецепт в деталях читайте далі в статті, передають Патріоти України. Для приготування вам потрібні такі продукти:. Ке...
Печінка така корисна та смачна, якщо її вдало приготувати. Особливо вона смакує в паніруванні та з великою кількістю цибулі. Але все починається з обробки печінки, передають Патріоти України. Якщо ви придбали заморожену печінку або дістали зі своєї мор...