Пряний шедевр, секрет - у маринаді: Рецепт неймовірно смачної запеченої качки від шеф-кухаря

Рецепт від шеф-кухаря Сергія Башинського із Києва має лише одну складність — попереднє маринування м'яса з овочами. Далі, дотримуючись рецепту, ви просто поміщаєте все в духовку і за деякий час дістаєте з неї ароматний, пряний і ситний шедевр, зазначають Патріоти України.

Для приготування 4 порцій необхідно:

  • Тушка качки — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 300 г
  • Морква — 300 г
  • Соус устричний — 180 мл
  • Соус хойсин — 180 мл
  • Яблука — 200 г
  • Мед — 40 г
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування

Беремо тушку качки і зачищаємо від зайвого жиру та шкіри. Змащуємо устричним соусом, солимо, перчимо.

Овочі (цибулю й моркву) нарізаємо у зручний для вас спосіб.

Беремо рукав для запікання, кладемо туди овочі, качку, додаємо трохи води та маринуємо добу. А потім відправляємо в духовку і запікаємо за температури 120-140 градусів, поки м'ясо не стане м'яким.

Після цього дістаємо качку з духовки, змащуємо соусом хойсин, додаємо нарізані дольками яблука, мед і, повернувши в духовку, доводимо до готовності. Наприкінці відкриваємо рукав і так запікаємо хвилин 10 до утворення рум'яної скоринки.

Джерело: НВ

Секрет італійців: Чому варто пити каву з лимоном щоранку

середа, 13 серпень 2025, 18:45

Додавати лимон у каву може здаватися незвичним, але ця проста комбінація має помітний ефект на травлення, передають Патріоти України. Кофеїн і лимонна кислота стимулюють роботу кишечника, допомагаючи природньому перетравленню їжі. Все більше людей почи...

Кава натщесерце: Як вона впливає на ваш кишківник - наукове пояснення

середа, 13 серпень 2025, 18:12

Більшість із нас тягнеться до чашки кави відразу після пробудження. Але чи дійсно це найкраща ідея, передають Патріоти України. Чи допомагає кава засвоювати сніданок, чи навпаки — викликає печію та дискомфорт у шлунку? Дослідження показують, що вживан...