Пряний шедевр, секрет - у маринаді: Рецепт неймовірно смачної запеченої качки від шеф-кухаря

Рецепт від шеф-кухаря Сергія Башинського із Києва має лише одну складність — попереднє маринування м'яса з овочами. Далі, дотримуючись рецепту, ви просто поміщаєте все в духовку і за деякий час дістаєте з неї ароматний, пряний і ситний шедевр, зазначають Патріоти України.

Для приготування 4 порцій необхідно:

  • Тушка качки — 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 300 г
  • Морква — 300 г
  • Соус устричний — 180 мл
  • Соус хойсин — 180 мл
  • Яблука — 200 г
  • Мед — 40 г
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування

Беремо тушку качки і зачищаємо від зайвого жиру та шкіри. Змащуємо устричним соусом, солимо, перчимо.

Овочі (цибулю й моркву) нарізаємо у зручний для вас спосіб.

Беремо рукав для запікання, кладемо туди овочі, качку, додаємо трохи води та маринуємо добу. А потім відправляємо в духовку і запікаємо за температури 120-140 градусів, поки м'ясо не стане м'яким.

Після цього дістаємо качку з духовки, змащуємо соусом хойсин, додаємо нарізані дольками яблука, мед і, повернувши в духовку, доводимо до готовності. Наприкінці відкриваємо рукав і так запікаємо хвилин 10 до утворення рум'яної скоринки.

Джерело: НВ

Як зробити зелений чай ще кориснішим - прості секрети

четвер, 17 липень 2025, 18:07

Зелений чай очолює список продуктів, які варто регулярно вживати, особливо якщо ми хочемо зберегти здоров’я на довгі роки. Його корисні властивості важко переоцінити. Однак виявляється, що за допомогою простого прийому можна посилити його дію, передают...

Несподівані гості? Цей вишневий пиріг - ваша суперсила!

четвер, 17 липень 2025, 17:50

Коли на годиннику - менше години до приходу гостей, а в холодильнику - звичний набір продуктів, не панікуйте. Цей вишневий пиріг стане вашим рятівником! Мінімум зусиль, прості інгредієнти - і вже за 40 хвилин на столі ароматна випічка, яка розлітається...