Хоча всі звикли купувати цей вид ковбаси, а не готувати самостійно, це не так складно, як здається. Процес приготування цієї ковбаси досить тривалий, проте результат того вартий: ви отримаєте продукт з хорошим та перевіреним складом, що є рідкістю на магазинних полицях, зазначають Патріоти України.
Рецепт домашньої ковбаси
Інгредієнти:
Приготування:
Приморозьте м'ясо, потім, разом із салом, наріжте тонкими та довгими смужками. Нарізане м'ясо покладіть у глибоку миску, додайте всі спеції та добре перемішайте. Вимішуйте фарш протягом 10-15 хвилин, щоб він став липким і в'язким.
Наповніть очищені кишки підготовленим фаршем, зафіксуйте кінці. Якщо в ковбасі вийшли порожнечі, проколіть ковбасу зубочисткою в цих місцях.
Розмістіть ковбасу на деку, попередньо застеливши пергаментним папером. Ковбаски не повинні торкатися одна одної. Зверху покладіть гніт невеликого розміру і відправте в холодильник на чотири доби, щоб ковбаса стала щільнішою.
Потім підвісьте ковбасу в приміщенні, яке добре провітрюється, і температура в якому не перевищує 20С. Залишіть ковбасу на 2-3 тижні. Смачного!
Кава довгий час мала суперечливу репутацію, але наука розставила всі крапки над «і». Вона багата на антиоксиданти, знижує ризик раку, інсульту, деменції, діабету 2 типу, покращує пам’ять та концентрацію. Та ось у чому нюанс: її дія може бути знівельова...
Кава - улюблений напій мільйонів, без якого багато хто навіть не уявляє свій ранок. Але скільки кави — це нормально, а коли починається шкода для здоров’я? Експерти назвали безпечну добову норму - і деякі відповіді можуть вас здивувати, передають Патрі...