Про магазинну відразу забудете: Рецепт домашньої сиров’яленої ковбаси

Ковбаса готується з двох видів м’яса та сала. Фото: depositphotos.com.

Хоча всі звикли купувати цей вид ковбаси, а не готувати самостійно, це не так складно, як здається. Процес приготування цієї ковбаси досить тривалий, проте результат того вартий: ви отримаєте продукт з хорошим та перевіреним складом, що є рідкістю на магазинних полицях, зазначають Патріоти України.

Рецепт домашньої ковбаси

Інгредієнти:

  • 500 г яловичого філе
  • 500 г нежирного свинячого філе
  • 300 г сала
  • 1 ч. л. часникового порошку
  • 1,5 ч. л. свіжомеленого перцю
  • 20 г нітритної солі
  • 1 ч. л. приправи для ковбаси/м'яса
  • насіння гірчиці
  • очищені свинячі кишки

Приготування:

Приморозьте м'ясо, потім, разом із салом, наріжте тонкими та довгими смужками. Нарізане м'ясо покладіть у глибоку миску, додайте всі спеції та добре перемішайте. Вимішуйте фарш протягом 10-15 хвилин, щоб він став липким і в'язким.

Наповніть очищені кишки підготовленим фаршем, зафіксуйте кінці. Якщо в ковбасі вийшли порожнечі, проколіть ковбасу зубочисткою в цих місцях.

Розмістіть ковбасу на деку, попередньо застеливши пергаментним папером. Ковбаски не повинні торкатися одна одної. Зверху покладіть гніт невеликого розміру і відправте в холодильник на чотири доби, щоб ковбаса стала щільнішою.

Потім підвісьте ковбасу в приміщенні, яке добре провітрюється, і температура в якому не перевищує 20С. Залишіть ковбасу на 2-3 тижні. Смачного!

Помідори втратять смак і аромат - уникайте цієї поширеної помилки

вівторок, 22 липень 2025, 9:47

У літній період зберігання продуктів стає справжнім викликом, особливо коли мова йде про свіжі овочі та фрукти. Високі температури пришвидшують псування, тож логічним здається перемістити все у холодильник. Але це - не найкраще рішення для помідорів, п...

Чому в ресторані картополяне пюре смачніше? Шеф-кухарі зізналися, в чому секрет

вівторок, 22 липень 2025, 8:38

Картопляне пюре - страва, яка здається простою, але як тільки ми пробуємо його в ресторані, різниця очевидна. Ніжне, кремове, насичене смаком - і водночас не важке. У чому ж справа, передають Патріоти України. На популярному форумі Reddit кухарі-профес...