Про магазинну відразу забудете: Рецепт домашньої сиров’яленої ковбаси

Ковбаса готується з двох видів м’яса та сала. Фото: depositphotos.com.

Хоча всі звикли купувати цей вид ковбаси, а не готувати самостійно, це не так складно, як здається. Процес приготування цієї ковбаси досить тривалий, проте результат того вартий: ви отримаєте продукт з хорошим та перевіреним складом, що є рідкістю на магазинних полицях, зазначають Патріоти України.

Рецепт домашньої ковбаси

Інгредієнти:

  • 500 г яловичого філе
  • 500 г нежирного свинячого філе
  • 300 г сала
  • 1 ч. л. часникового порошку
  • 1,5 ч. л. свіжомеленого перцю
  • 20 г нітритної солі
  • 1 ч. л. приправи для ковбаси/м'яса
  • насіння гірчиці
  • очищені свинячі кишки

Приготування:

Приморозьте м'ясо, потім, разом із салом, наріжте тонкими та довгими смужками. Нарізане м'ясо покладіть у глибоку миску, додайте всі спеції та добре перемішайте. Вимішуйте фарш протягом 10-15 хвилин, щоб він став липким і в'язким.

Наповніть очищені кишки підготовленим фаршем, зафіксуйте кінці. Якщо в ковбасі вийшли порожнечі, проколіть ковбасу зубочисткою в цих місцях.

Розмістіть ковбасу на деку, попередньо застеливши пергаментним папером. Ковбаски не повинні торкатися одна одної. Зверху покладіть гніт невеликого розміру і відправте в холодильник на чотири доби, щоб ковбаса стала щільнішою.

Потім підвісьте ковбасу в приміщенні, яке добре провітрюється, і температура в якому не перевищує 20С. Залишіть ковбасу на 2-3 тижні. Смачного!

Буде золота! Чому знов очікують здорожчання гречки в Україні

субота, 1 листопад 2025, 12:42

Врожай гречки в Україні в 2025 році на 15% нижчий, ніж роком раніше, що не є проблемою для внутрішнього ринку, проте призведе до росту цін через ажіотажний попит, спровокований ЗМІ, заявив директор спілки "Борошномели України" Родіон Рибчинський, перед...

Є простий секрет! Як зупинити нічну тягу до їжі

субота, 1 листопад 2025, 9:49

Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...