Проблема із капустою вирішена: Рецепт лінивих голубців, які сподобаються усім

Якщо у вашій родині дуже люблять голубці, але на приготування завжди не вистачає часу – наступна ідея може стати справжнім порятунком. Для того, щоб зробити таку страву, не потрібно парити капусту і довго закручувати з неї голубець – достатньо лише декілька простих рухів. Це ідеальний варіант ситної та швидкої вечері. Ідея приготування лінивих голубців опублікована на сторінці cooking_by_sofi в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • рис – 150 г
  • вода – 300 мл
  • фарш – 500-700 г
  • цибуля – 1-2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • капуста – 1/2
  • вершкове масло або олія – 50 г
  • томати у власному соку – 400 г
  • сметана – 200 г
  • коріандр – 1/2 ч.л.
  • сіль, перець, спеції до фаршу

Спосіб приготування:

1. Рис добре промити, залити холодною водою 1:2.

2. Посолити і варити під закритою кришкою 5 хв після закипання.

3. Відставити і залишити на 15 хвилин.

4. Нагріти сковорідку з маслом або олією, просмажити цибулю до прозорості.

5. Додати натерту моркву, тушкувати 3-5 хвилин до м‘якості.

6. Покласти нашинковану капусту і готувати без помішувань 2-3 хвилини.

7. Посолити, поперчити, добре перемішати.

8. Тушкувати до м‘якості 7-8 хвилин.

9. З‘єднати капусту, рис, фарш і спеції.

10. Додати роздавлений горошок коріандру.

11. Сформувати голубці вологими руками.

12. Викласти щільно в один шар у змащену олією форму.

13. Для заливки з‘єднати томати і сметану.

14. Додайте сіль і перець, все добре перемішайте.

15. Залити голубці та запікати за температури 180 градусів 45-50 хв.

Не робіть помилок! Названо продукт, який категорично не можна готувати у фритюрниці

субота, 18 січень 2025, 11:48

Аерофритюрниці стали найкращими друзями кожного на кухні, миттєво готуючи здоровіші версії ваших улюблених страв. Однак не всю їжу можна готувати у цьому приладі , тому експерти з охорони здоров’я та безпеки попереджають людей уникати використання прис...

А ви це знали? Навіщо досвідчені господині додають цукор при засолюванні сала

субота, 18 січень 2025, 11:12

Сало є для багатьох улюбленою закускою восени та взимку, тому що велика кількість жирів робить їжу більш поживною. Також така їжа має відмінний зігріваючий ефект. Як правило, смачнішого за сало домашнього посолу варіанта не знайти. Тільки сама господин...