Проблема із капустою вирішена: Рецепт лінивих голубців, які сподобаються усім

Якщо у вашій родині дуже люблять голубці, але на приготування завжди не вистачає часу – наступна ідея може стати справжнім порятунком. Для того, щоб зробити таку страву, не потрібно парити капусту і довго закручувати з неї голубець – достатньо лише декілька простих рухів. Це ідеальний варіант ситної та швидкої вечері. Ідея приготування лінивих голубців опублікована на сторінці cooking_by_sofi в Instagram, передають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • рис – 150 г
  • вода – 300 мл
  • фарш – 500-700 г
  • цибуля – 1-2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • капуста – 1/2
  • вершкове масло або олія – 50 г
  • томати у власному соку – 400 г
  • сметана – 200 г
  • коріандр – 1/2 ч.л.
  • сіль, перець, спеції до фаршу

Спосіб приготування:

1. Рис добре промити, залити холодною водою 1:2.

2. Посолити і варити під закритою кришкою 5 хв після закипання.

3. Відставити і залишити на 15 хвилин.

4. Нагріти сковорідку з маслом або олією, просмажити цибулю до прозорості.

5. Додати натерту моркву, тушкувати 3-5 хвилин до м‘якості.

6. Покласти нашинковану капусту і готувати без помішувань 2-3 хвилини.

7. Посолити, поперчити, добре перемішати.

8. Тушкувати до м‘якості 7-8 хвилин.

9. З‘єднати капусту, рис, фарш і спеції.

10. Додати роздавлений горошок коріандру.

11. Сформувати голубці вологими руками.

12. Викласти щільно в один шар у змащену олією форму.

13. Для заливки з‘єднати томати і сметану.

14. Додайте сіль і перець, все добре перемішайте.

15. Залити голубці та запікати за температури 180 градусів 45-50 хв.

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...