Продукти звичні, секрет - у соусі: Рецепт "бомбічної" закуски "Пікантна" на святковий стіл від популярної блогерки

Наталія Калніна на Новий рік пропонує приготувати пікантну закуску, яка викладається шарами, передають Патріоти України.

Рецепт закуски, яка називається «Пікантна», вона виклала на своєму каналі, додавши: «Начебто звичайні інгредієнти, в результаті смак здатний здивувати кожного. Щоб зрозуміти, потрібно взяти і приготувати, тим більше готується дуже просто».

Інгредієнти:
  • Печінка куряча — 600 гр;
  • Цибулина — 1 шт.;
  • Лавровий лист — 2 шт.;
  • Сіль — 1ч.л.
Для соусу:
  • Огірок маринований — 150 гр;
  • Сметана — 200 гр;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Чорний перець — за смаком;
  • Сіль — 1/3 ч.л.;
  • Кріп — за смаком.
Приготування:
  • Печінку відварити з цілою цибулею, лавровим листом, сіллю. Зняти з вогню після 20 хвилин кипіння та залишити остигати печінку у воді. За півгодини дістати і дати стекти зайвій волозі.
  • На тертці подрібнити огірок, дрібно нарізати зелень. Змішати, додавши подрібнений чесник, сметану, сіль та перець. Поставити у холодильник охолоджуватися.
  • Печінку порізати невеликими шматочками.
  • У салатник на дно викласти шар печінки, зверху змастити соусом — і далі так само чергувати шари. Останнім має стати соус.
  • Прикрасити подрібненою зеленню. Готово!

Дуже смачні, але: Кому не можна їсти кавуни

п’ятниця, 22 серпень 2025, 17:22

Кавуни цінуються за свій освіжаючий смак і багатий поживний вміст. Крім того, вони низькокалорійні, але при цьому надовго залишають відчуття ситості та допомагають швидко вгамувати спрагу. Хоча список їхніх корисних властивостей для здоров'я дуже довги...

Господиням на замітку! Які продукти небезпечно консервувати вдома

п’ятниця, 22 серпень 2025, 12:35

Сезон закруток у самому розпалі: українські господині активно готують банки з овочами, фруктами та соусами, аби взимку мати домашні запаси. Проте не всі продукти підходять для консервації, а деякі можуть швидко зіпсуватися, вибухнути у банках або стати...