Продукти звичні, секрет - у соусі: Рецепт "бомбічної" закуски "Пікантна" на святковий стіл від популярної блогерки

Наталія Калніна на Новий рік пропонує приготувати пікантну закуску, яка викладається шарами, передають Патріоти України.

Рецепт закуски, яка називається «Пікантна», вона виклала на своєму каналі, додавши: «Начебто звичайні інгредієнти, в результаті смак здатний здивувати кожного. Щоб зрозуміти, потрібно взяти і приготувати, тим більше готується дуже просто».

Інгредієнти:
  • Печінка куряча — 600 гр;
  • Цибулина — 1 шт.;
  • Лавровий лист — 2 шт.;
  • Сіль — 1ч.л.
Для соусу:
  • Огірок маринований — 150 гр;
  • Сметана — 200 гр;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Чорний перець — за смаком;
  • Сіль — 1/3 ч.л.;
  • Кріп — за смаком.
Приготування:
  • Печінку відварити з цілою цибулею, лавровим листом, сіллю. Зняти з вогню після 20 хвилин кипіння та залишити остигати печінку у воді. За півгодини дістати і дати стекти зайвій волозі.
  • На тертці подрібнити огірок, дрібно нарізати зелень. Змішати, додавши подрібнений чесник, сметану, сіль та перець. Поставити у холодильник охолоджуватися.
  • Печінку порізати невеликими шматочками.
  • У салатник на дно викласти шар печінки, зверху змастити соусом — і далі так само чергувати шари. Останнім має стати соус.
  • Прикрасити подрібненою зеленню. Готово!

Варто знати! Як розпізнати авітаміноз та які продукти можуть відновити ресурси організму

вівторок, 9 грудень 2025, 19:20

Нестача вітамінів взимку істотно змінює людину. Якщо в організмі не вистачає мікроелементів, необхідних для нормального обміну речовин, людина може відчувати потяг до гірких, гострих, солодких або, навпаки, солоних страв. Також подібні зміни смаку можу...

Найпоширеніша помилка під час приготування вареників: Чому вони лопаються

вівторок, 9 грудень 2025, 18:15

Грудень - час, коли кухні перетворюються на справжні майстерні. Стіл завалений мисками з начинкою та рядами вареників, що чекають своєї черги. Здається, все йде за планом: тісто м’яке, начинка ароматна, але вареники лопаються під час варіння. Замість п...