Продукти звичні, секрет - у соусі: Рецепт "бомбічної" закуски "Пікантна" на святковий стіл від популярної блогерки

Наталія Калніна на Новий рік пропонує приготувати пікантну закуску, яка викладається шарами, передають Патріоти України.

Рецепт закуски, яка називається «Пікантна», вона виклала на своєму каналі, додавши: «Начебто звичайні інгредієнти, в результаті смак здатний здивувати кожного. Щоб зрозуміти, потрібно взяти і приготувати, тим більше готується дуже просто».

Інгредієнти:
  • Печінка куряча — 600 гр;
  • Цибулина — 1 шт.;
  • Лавровий лист — 2 шт.;
  • Сіль — 1ч.л.
Для соусу:
  • Огірок маринований — 150 гр;
  • Сметана — 200 гр;
  • Часник — 3 зубчики;
  • Чорний перець — за смаком;
  • Сіль — 1/3 ч.л.;
  • Кріп — за смаком.
Приготування:
  • Печінку відварити з цілою цибулею, лавровим листом, сіллю. Зняти з вогню після 20 хвилин кипіння та залишити остигати печінку у воді. За півгодини дістати і дати стекти зайвій волозі.
  • На тертці подрібнити огірок, дрібно нарізати зелень. Змішати, додавши подрібнений чесник, сметану, сіль та перець. Поставити у холодильник охолоджуватися.
  • Печінку порізати невеликими шматочками.
  • У салатник на дно викласти шар печінки, зверху змастити соусом — і далі так само чергувати шари. Останнім має стати соус.
  • Прикрасити подрібненою зеленню. Готово!

Вас обманюють? Як визначити справжнє вершкове масло ще в магазині

вівторок, 22 липень 2025, 19:09

На полицях супермаркетів - десятки упаковок, але далеко не все з того, що виглядає як вершкове масло, ним дійсно є. Сьогодні виробники часто маскують спреди та інші жири під натуральне масло, сподіваючись, що споживач не зверне увагу на дрібниці. Та є ...

Помідори втратять смак і аромат - уникайте цієї поширеної помилки

вівторок, 22 липень 2025, 9:47

У літній період зберігання продуктів стає справжнім викликом, особливо коли мова йде про свіжі овочі та фрукти. Високі температури пришвидшують псування, тож логічним здається перемістити все у холодильник. Але це - не найкраще рішення для помідорів, п...