Смачний розсипчастий рис у плові - це те, чого прагне кожний кулінар. Адже зварити рисову кашу з м'ясом - задача проста, а приготувати справжній плов - це вже мистецтво, передають Патріоти України.
Експерти кажуть, що попри поширені поради промивати рис для справжнього смачного розсипчастого плову не потрібно взагалі. Помивши рис у воді до її прозорості, ви не зможете отримати бажаний результат.
Рис для плову треба замочити без попереднього ретельного промивання.
Витримують крупу у воді від 1,5 до 4 годин. При цьому воду необхідно гарненько посолити.
Секрет в тому, що вода для замочування має бути неодмінно гарячою, близько 60 градусів.
Солона гаряча вода найкраще вимиває крохмаль з рису, а завдяки цьому плов вийде і розсипчастим, і смачним.
Якщо ж ви будете вимивати крохмаль, ретельно перетираючи рис руками, ви ризикуєте поламати крупинки, і вони вберуть більше вологи, ніж треба.
А просте промивання рису водою взагалі ніякої користі не несе.
Макарони – страва, що є дуже популярною в Італії. Макаронні вироби дуже популярні і у нашій країні, особливо полюбляють їх діти. Однак дуже смачним гарнір виходить саме у кулінарів з Апеннінського півострова, передають Патріоти України. Чому італійська...
Запечена картопля, що хрумтить і водночас тане в роті, порадує вас на обід чи вечерю. Приготуйте її за цим простим рецептом, додайте сирний або сметанковий соус зі свіжою зеленню й отримайте неймовірну насолоду, передають Патріоти України. Щоб картопля...