Промивати чи замочувати? Ось як насправді готують рис для розсипчастого плову

Промивати чи замочувати? Ось як насправді готують рис для розсипчастого плову

Смачний розсипчастий рис у плові - це те, чого прагне кожний кулінар. Адже зварити рисову кашу з м'ясом - задача проста, а приготувати справжній плов - це вже мистецтво, передають Патріоти України.

Промивати не треба взагалі

Експерти кажуть, що попри поширені поради промивати рис для справжнього смачного розсипчастого плову не потрібно взагалі. Помивши рис у воді до її прозорості, ви не зможете отримати бажаний результат.

Треба замочувати, але правильно

Рис для плову треба замочити без попереднього ретельного промивання.

Витримують крупу у воді від 1,5 до 4 годин. При цьому воду необхідно гарненько посолити.

Секрет в тому, що вода для замочування має бути неодмінно гарячою, близько 60 градусів.

Солона гаряча вода найкраще вимиває крохмаль з рису, а завдяки цьому плов вийде і розсипчастим, і смачним.

Якщо ж ви будете вимивати крохмаль, ретельно перетираючи рис руками, ви ризикуєте поламати крупинки, і вони вберуть більше вологи, ніж треба.

А просте промивання рису водою взагалі ніякої користі не несе.

Господиням на замітку! Як зберегти томатну пасту свіжою якнайдовше

вівторок, 3 грудень 2024, 18:12

Для приготування різноманітних страв найчастіше потрібна лише пара ложок томатної пасти. Після цього перед господинями постає питання: що робити з майже цілою банкою соусу, передають Патріоти України. Робочий спосіб, який дозволяє тривалий час підтриму...

Як варити яловичину, щоб м’ясо вийшло м’яким та смачним

вівторок, 3 грудень 2024, 17:10

Яловичий бульйон та відварене м’ясо цінується багатьма гурманами за досконалий смак та унікальні корисні властивості. Суп, приготовлений на бульйоні яловичини, завжди стане центральною стравою на вашому столі. Багатьох кулінарів-початківців відштовхує ...