Промивати чи замочувати? Ось як насправді готують рис для розсипчастого плову

Промивати чи замочувати? Ось як насправді готують рис для розсипчастого плову

Смачний розсипчастий рис у плові - це те, чого прагне кожний кулінар. Адже зварити рисову кашу з м'ясом - задача проста, а приготувати справжній плов - це вже мистецтво, передають Патріоти України.

Промивати не треба взагалі

Експерти кажуть, що попри поширені поради промивати рис для справжнього смачного розсипчастого плову не потрібно взагалі. Помивши рис у воді до її прозорості, ви не зможете отримати бажаний результат.

Треба замочувати, але правильно

Рис для плову треба замочити без попереднього ретельного промивання.

Витримують крупу у воді від 1,5 до 4 годин. При цьому воду необхідно гарненько посолити.

Секрет в тому, що вода для замочування має бути неодмінно гарячою, близько 60 градусів.

Солона гаряча вода найкраще вимиває крохмаль з рису, а завдяки цьому плов вийде і розсипчастим, і смачним.

Якщо ж ви будете вимивати крохмаль, ретельно перетираючи рис руками, ви ризикуєте поламати крупинки, і вони вберуть більше вологи, ніж треба.

А просте промивання рису водою взагалі ніякої користі не несе.

Як врятувати мед, що зацукрився - хитрий трюк

субота, 23 вересень 2023, 21:09

У натурального меду термін зберігання практично безмежний. Так відбувається через те, що продукт має особливий хімічний склад. Однак, коли мед деякий час постоїть, він зацукрюється. У такому випадку використовувати його в кулінарії стає складно, переда...

Смачніше за "Вінегрет"! Рецепт салату з буряків та квашених огірків на перекус

субота, 23 вересень 2023, 17:30

Салат із буряка - це бюджетна страва на кожен день: на обід, вечерю, перекус та до будь-якого гарніру. Варто відзначити, що буряк поєднується з усіма іншими овочами, фетою та бринзою, горіхами та навіть чорносливом. Заправити страву можна майонезом, ол...