Проста хитрість, за допомогою якої оладки стануть на смак, як піца

Щоб відвадити дітей від не найкориснішої їжі фастфуду, а заразом прищепити любов до класичних оладок, спробуйте одну кулінарну хитрість, передають Патріоти України.

За допомогою невигадливого рецепту можна надати звичній страві незвичний смак, який зробить оладки схожими на піцу.

Подробиці

Для модернізації оладок знадобиться:

  • 400 г пшеничного борошна,
  • 4 яйця,
  • 800 мл кефіру (краще щоб він постояв уже 2-3 дні в холодильнику),
  • 150 гр. бринзи (адигейський сир),
  • 2 стручки болгарського перцю,
  • 200 гр шинки (або вареної ковбаси),
  • 2 ч. л. розпушувача,
  • сіль, цукор, спеції, зелена цибуля або часниковий порошок.

Як готувати

Для приготування тіста потрібно змішати кефір, яйця, сіль і збити все це в однорідну масу.

Окремо просіюємо борошно і додаємо до нього сир, шинку, зелень і овочі, і все перемішуємо.

Після цього змішуємо два компоненти тіста і додаємо розпушувач, ретельно все змішуючи.

Після цього починаємо пекти оладки, як це робили раніше на сковороді.

Подавати до столу такі коржики можна як з магазинними соусами, так і з приготовленими в домашніх умовах із підручних засобів.

Смачного!

Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

вівторок, 1 квітень 2025, 13:05

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і без знання деяких секретів. Про...

А ви це знали? Для чого досвідчені господині перед смаженням заморожують картоплю

вівторок, 1 квітень 2025, 12:30

Цікаво буде дізнатися, що деякі кулінари заморожують картоплю перед обсмажуванням. Про цей секрет мало хто знає. Це одна з безлічі кулінарних хитрощів, яка дозволяє приготувати звичну страву значно смачніше. Як це зробити правильно і що потрібно для ць...