Проста хитрість, за допомогою якої оладки стануть на смак, як піца

Щоб відвадити дітей від не найкориснішої їжі фастфуду, а заразом прищепити любов до класичних оладок, спробуйте одну кулінарну хитрість, передають Патріоти України.

За допомогою невигадливого рецепту можна надати звичній страві незвичний смак, який зробить оладки схожими на піцу.

Подробиці

Для модернізації оладок знадобиться:

  • 400 г пшеничного борошна,
  • 4 яйця,
  • 800 мл кефіру (краще щоб він постояв уже 2-3 дні в холодильнику),
  • 150 гр. бринзи (адигейський сир),
  • 2 стручки болгарського перцю,
  • 200 гр шинки (або вареної ковбаси),
  • 2 ч. л. розпушувача,
  • сіль, цукор, спеції, зелена цибуля або часниковий порошок.

Як готувати

Для приготування тіста потрібно змішати кефір, яйця, сіль і збити все це в однорідну масу.

Окремо просіюємо борошно і додаємо до нього сир, шинку, зелень і овочі, і все перемішуємо.

Після цього змішуємо два компоненти тіста і додаємо розпушувач, ретельно все змішуючи.

Після цього починаємо пекти оладки, як це робили раніше на сковороді.

Подавати до столу такі коржики можна як з магазинними соусами, так і з приготовленими в домашніх умовах із підручних засобів.

Смачного!

Це може здивувати! Чому вода при кипінні у мікрохвильовці не утворює бульбашок

вівторок, 2 грудень 2025, 7:45

Коли вода нагрівається на плиті, першим знаком наближення кипіння стають дрібні бульбашки. У мікрохвильовці ж вода може досягати температури кипіння без будь-яких видимих ознак, передають Патріоти України. Це явище не суперечить фізиці: воно пов’язане ...

Є секрет! Що треба зробити під час смаження картоплі, щоб вона не прилипала до сковорідки

понеділок, 1 грудень 2025, 19:41

Багато хто стикається з однією й тією ж проблемою: картопля вперто прилипає до сковорідки, навіть якщо додати більше олії. У результаті замість апетитних рівних золотавих шматочків виходить розмазана суміш. Професійні кухарі давно помітили, що справа з...