Просто бомбічний тортик: Нескладний рецепт "П'яної вишні" із маком

Класичний рецепт торта «П'яна вишня» можна адаптувати до домашніх умов і використовувати в приготуванні не тільки спеціальні коктейльні вишні, а й домашні заготовки з ягід. Якщо додати в крем мак, тоді у вишневого десерту буде ніжна, але стійка структура. Оновлений рецепт наводить dreamfood, повідомляють Патріоти України.

Торт «П'яна вишня» з маком
Для тіста:
Яйця — 7 штук;
Цукор — 1 склянка;
Борошно — 1 склянка;
Какао — 2 ч. л .;
Сода — 1 ч.л.
Для крему:
Згущене молоко — 1 банка;
Масло вершкове — 300−400 г.
Для начинки:
Вишні у власному соку — 1 літр;
Горілка — 250 г;
Мак — 1 стакан.
Для помадки:
Масло вершкове — 100 г;
Молоко — 3 ст. л .;
Цукор — 3 ст. л .;
Какао — 3 ст.л.

Приготування

З вишень злити сироп. Ягоди залити горілкою. Залишити на ніч.
Білки збити з цукром в піну, додати жовтки, борошно, какао і погашену оцтом соду. Масу викласти в застелену пергаментом форму і спекти корж.
Вирізати верхню частину коржа, залишивши низ і боки. Отриману основу просочити спиртово-ягідним сиропом.
Приготувати мак. Запарити і ретельно потовкти його.
Приготувати крем. Зварити згущене молоко, охолодити. Масло збити міксером і поступово додавати в нього згущене молоко. Відокремити приблизно четверту частину отриманої маси. Решту змішати з вишнями і маком.
Зварити шоколадну помадку.
Першим шаром стане основа, в неї покласти кремово-ягідно-макову масу. Другий шар — чистий масляно-молочний крем. Третій шар — верхівка коржа. Залити помадкою. Прикрасити за бажанням.

Є секрет! Як правильно збивати яйця для омлету, щоб він був пишним

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:12

Омлет найчастіше готують на сніданок. Він легкий та поживний. Готувати його на всю родину, тож страва досить вигідна для ранку. Кулінарне питання полягає в збиванні яєць. Яким чином вони будуть об’єднані з іншими компонентами. Поговоримо про це детальн...

Не робіть так! ТОП-7 помилок господинь, які псують смак перших страв

п’ятниця, 22 листопад 2024, 10:12

Супи є важливою частиною раціону харчування, їх особливо приємно вживати прохолодним весняним днем. Однак навіть досвідчені господині часто готують перші страви неправильно, що суттєво псує їхній смак, передають Патріоти України. 1.Неправильний вибір п...