Просто бомбічний тортик: Нескладний рецепт "П'яної вишні" із маком

Класичний рецепт торта «П'яна вишня» можна адаптувати до домашніх умов і використовувати в приготуванні не тільки спеціальні коктейльні вишні, а й домашні заготовки з ягід. Якщо додати в крем мак, тоді у вишневого десерту буде ніжна, але стійка структура. Оновлений рецепт наводить dreamfood, повідомляють Патріоти України.

Торт «П'яна вишня» з маком
Для тіста:
Яйця — 7 штук;
Цукор — 1 склянка;
Борошно — 1 склянка;
Какао — 2 ч. л .;
Сода — 1 ч.л.
Для крему:
Згущене молоко — 1 банка;
Масло вершкове — 300−400 г.
Для начинки:
Вишні у власному соку — 1 літр;
Горілка — 250 г;
Мак — 1 стакан.
Для помадки:
Масло вершкове — 100 г;
Молоко — 3 ст. л .;
Цукор — 3 ст. л .;
Какао — 3 ст.л.

Приготування

З вишень злити сироп. Ягоди залити горілкою. Залишити на ніч.
Білки збити з цукром в піну, додати жовтки, борошно, какао і погашену оцтом соду. Масу викласти в застелену пергаментом форму і спекти корж.
Вирізати верхню частину коржа, залишивши низ і боки. Отриману основу просочити спиртово-ягідним сиропом.
Приготувати мак. Запарити і ретельно потовкти його.
Приготувати крем. Зварити згущене молоко, охолодити. Масло збити міксером і поступово додавати в нього згущене молоко. Відокремити приблизно четверту частину отриманої маси. Решту змішати з вишнями і маком.
Зварити шоколадну помадку.
Першим шаром стане основа, в неї покласти кремово-ягідно-макову масу. Другий шар — чистий масляно-молочний крем. Третій шар — верхівка коржа. Залити помадкою. Прикрасити за бажанням.

Найсолодша хурма вже у магазинах: Як обрати та на що звертати увагу

п’ятниця, 5 грудень 2025, 9:57

Соковита, солодка та повна вітамінів - хурма стає все більш популярним фруктом у наших раціонах. Хоча виглядає екзотично, її сезон припадає саме на час, коли в магазинах закінчуються літні фрукти, передають Патріоти України. Грудень — пік сезону хурми....

Паштет на свята без метушні: Заморозьте його зараз і подайте, наче щойно з духовки!

п’ятниця, 5 грудень 2025, 8:14

Паштет - класика святкового столу, незалежно від того, чи готуєте ви його самі, чи купуєте готовий. Але інколи ми робимо більше, ніж здатні з’їсти. Добра новина: паштет чудово переносить заморожування - головне знати кілька правил, передають Патріоти У...