Просто божественний аромат! Найсмачніший метод приготування скумбрії в фользі

Якщо ви любите скумбрію, то цей рецепт стане вашим улюбленим. Рибка виходить неймовірно смачною і ніжною, зазначають Патріоти України.

Які знадобляться продукти:

  • Скумбрія – дві тушки;
  • Лимон – половинка;
  • Цибуля ріпчаста – одна головка;
  • Помідор – одна штука;
  • Соєвий соус – одна стіл. ложка;
  • Майонез – одна стіл. ложка;
  • Олія соняшникова – три стіл. ложки;
  • Спеції для риби – пів чайн. ложки;
  • Петрушка – пучок;
  • Сіль, перець на ваш смак.

Переходимо до процесу приготування

В першу чергу необхідно підготувати всі інгредієнти: овочі помити, скумбрію почистити від усього зайвого (нутрощів, плавців, голови і хвоста) і теж помити.

Корисна порада: чистити рибу набагато простіше, якщо вона злегка заморожена.

Тепер черга маринаду: в глибокому посуді з’єднати олію з соєвим соусом, спецією, сіллю і перцем.

Термостійкий форму застелити фольгою і викласти рибку. Промазати її з усіх боків і всередині маринадом, відставити убік на 15 хвилин, щоб скумбрія промаринувалася. Включити духовку для розігріву.

У цей час можна зайнятися овочами. Цибулю порізати у вигляді тонких півкілець, помідори тонкими часточками і також лимон. Рибу начинити овочами.

Побризкати зверху скумбрію соком лимона, покласти петрушку і промазати майонезом.

Форму закрити фольгою і добре зафіксувати її.

Скумбрію помістити на півгодини в духовку. Готувати слід при 180 °.

Після витягти рибу, прибрати фольгу і повернути в духовку ще на 10 хвилин, щоб вона злегка присмажилася.

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...