Просто і дуже смачно! Як приготувати соковитий багатошаровий стейк

Проста і дуже смачна страва. Відноситься до румунської кухні, приготувати цю страву все ж варто, адже воно просто дивовижна. Стейк виходить ніжним, соковитим і дуже апетитним, зазначають Патріоти України.

Необхідні продукти

  • 4 курячі стегенця
  • 150 грам бекону
  • 2 цибулини
  • 3 мариновані огірки
  • 3 столові ложки гірчиці
  • сіль, перець за смаком

Покроковий процес приготування стейка

У стегенець в основі робимо надріз, виймаємо кісточки і залишаємо чисте філе. Знімаємо шкірку. М’ясо накриваємо плівкою і злегка відбиваємо молотком, щоб воно стало однакової товщини. Кожен шматочок солимо і перчимо до смаку. А також змащуємо гірчицею.

Огірок нарізаємо скибочками, очищену цибулю кружечками, бекон нарізаємо тонкими пластинками. Кладемо шматок м’яса, на нього мариновані огірки, цибулю і бекон, слідом другий шматок м’яса. І так до кінця. Останній шматочок м’яса тільки солимо і перчимо до смаку.

Отриману «гірку» скріплюємо мотузкою або кондитерської ниткою. Отриману заготівлю кладемо в форму, зверху викладаємо решту цибулі і ставимо в духовку. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 1 години. А потім подаємо до столу.

Сполоснули фрукти чи овочі й думаєте, що ті чисті? Найпоширеніша помилка, через яку з’їдаємо пестициди

неділя, 7 грудень 2025, 12:12

Мало хто дотримується рекомендацій щодо ретельного миття фруктів та овочів після покупки. Однак експерти попереджають: просте ополіскування під проточною водою може залишати на продуктах більшість пестицидів, бактерій та бруду. Є кілька методів, які сп...

Їжте ці “фрукти довголіття” - вони омолоджують кишечник і зміцнюють серце

неділя, 7 грудень 2025, 10:07

Багато хто вважає фрукти абсолютно безпечною перекускою, але це не завжди так, передають Патріоти України. Значна частина фруктів містить багато простих цукрів, що перевантажують підшлункову залозу та печінку й можуть спричиняти набір ваги. Фахівці рад...