Просто і шалено смачно! Готуємо справжні українські м'ясні крученики, або завиванці

Крученики, або завиванці - одна з традиційних страв українців. Це рулетики з м’яса з різноманітною начинкою: грибами, картоплею, капустою, сиром, чорносливом тощо. Цікаво, що у кожного регіону є свої варіанти кручеників і начинок до них, передають Патріоти України.

Пропонуємо разом з нами приготувати закуску з безпрограшною комбінацією смаків - куркою з грибами. Як приготувати страву швидко й смачно, пише Telegram-канал SHUBA FOOD.

Інгредієнти:

  • Куряче філе - 2 шт.
  • Гриби - 200 г
  • Цибуля - 1 шт.
  • Сметана - 100 г
  • Олія соняшникова - 4 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Перець чорний мелений - за смаком

Покрокове приготування страви

Куряче філе добре помийте і поріжте на 4 пласти, кожний відбийте, посоліть і поперчіть. Гриби помийте, цибулю почистьте, все дрібно поріжте. Нагрійте сковороду з соняшниковою олією, насипте цибулю і смажте, помішуючи, до напівпрозорості. Потім додайте гриби, посоліть, поперчіть і смажте 10-15 хвилин, поки не випарується рідина. Охолодіть.

На кожний пласт м’яса викладіть грибну начинку і загорніть рулетиками. Закріпіть їх дерев’яними шпажками. Обсмажте на гарячій сковороді, залийте сметаною, розведеною з водою. Посоліть на свій смак і тушкуйте 25-30 хвилин. Страва готова!

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:12

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після...