Просто і смачно: Рецепт ароматного горохового супу з копченостями і сухариками

Смачних супів багато не буває, тому в арсеналі кожної господині повинен бути універсальний рецепт горохового супу, передають Патріоти України.

Взагаі, це страва, яка потребує трохи вашого часу. Швидко справжній наваристий суп зробити важко. Як готувати страву за традиційним рецептом знає кожна господиня, а як щодо супу копченостями?

Гороховий суп з копченостями - рецепт

Для приготування необхідні:

  • горох - 100 г;
  • вода - 3 л;
  • картопля - 4 шт;
  • лавровий листок - 3 шт;
  • сіль та перець - за смаком;
  • копчені свинні реберця, або інше копчене м'ясо на ваш смак;
  • зелень - за смаком;
  • хліб житній;
  • олія рослинна;
  • улюблена приправа за смаком.

Як приготувати гороховий супи з копченостями - технологія

Таку страву варто розпочати з приготування крупи. Промийте горох під проточною водою кілька разів, помістіть у каструлю, залийте водою так, аби вона покрила горох. Починайте варити на помірному вогні. У міру википання додавайте у горох невелику кількість холодної води.

Підготуйте картоплю: очистіть її та поріжте кубиками. Коли горох зварився та перетворився на ніжне пюре, додайте у каструлю більше води, лаврове листя, сіль за смаком та порізану картоплю, а потім залиште на вогні до готовності картоплі.

Коли картопля у супі зварилася, додайте у суп копченості, порізані довільно. Залиште на вогні на 5 хвилин - і суп готовий! Нарешті ми детально розібралися, як зварити гороховий суп. Але ви можете здивувати рідних оригінальним доповненням до нього. Тож, давайте приготуємо житні сухарики.

Наріжте житній хліб кубиками та підсмажте його на сковороді з додаванням олії та спецій. До речі, гарно смакуватиме куряча приправа, якщо ви готували гороховий суп з куркою.Подавайте суп із зеленню та сухариками. Смачного!

Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

вівторок, 1 квітень 2025, 13:05

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і без знання деяких секретів. Про...

А ви це знали? Для чого досвідчені господині перед смаженням заморожують картоплю

вівторок, 1 квітень 2025, 12:30

Цікаво буде дізнатися, що деякі кулінари заморожують картоплю перед обсмажуванням. Про цей секрет мало хто знає. Це одна з безлічі кулінарних хитрощів, яка дозволяє приготувати звичну страву значно смачніше. Як це зробити правильно і що потрібно для ць...