Просто ідеально! Деруни з фаршем і чому їх варто приготувати на вечерю

Деруни - така страва, яку готують в будній день після роботи. Все тому, що процес цей тривалий і енерговитратний. Особливо, якщо натирати картоплю на дрібній тертці. Звичайно, хрустка картопляна скоринка зі сметаною не залишить нікого байдужим, зазначають Патріоти України.

Сьогодні ми хочемо розповісти, як приготувати деруни з фаршем. Прекрасний рецепт для господинь, які втомилися натирати і смажити картоплю.

Складові

  • Картопля – 1 кг
  • Яловичий фарш – 500 г
  • Яйце – 2 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Пшеничне борошно – 3 ст. л.
  • Соняшникова олія – 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком

Процес приготування дерунів

Почистіть і натріть картоплю на тертці, а цибулю на дрібній тертці.

Додайте в картопляну масу 2 яйця і 3 ст. л. муки. Посоліть і поперчіть за смаком, добре все перемішайте.

Розігрійте сковороду з олією. На середньому вогні смажте деруни до золотистого кольору.

Тим часом викладіть на деруни 1 ст. л. фаршу, а зверху накрийте фарш «шубкою» з картопляного тіста. Акуратно переверніть і смажте до золотистого з іншого боку.

Щоб деруни з фаршем були не сильно жирними, викладіть їх на тарілку, застелену паперовими рушниками. Тепер можна насолоджуватися ситною стравою зі сметаною.

Хочете їсти мандарини без шкоди? Дотримуйтеся цих правил

четвер, 20 листопад 2025, 19:08

Мандарини - символ зими та свята: солодкі, соковиті і багаті на вітамін С. Вони зміцнюють імунітет, підтримують серце та нервову систему, а також допомагають боротися з осінньою втомою, передають Патріоти України. Але є «але»:. Як вибрати хороші мандар...

Дуже корисні для серця: Названо продукти, у яких калію більше, ніж у бананах

четвер, 20 листопад 2025, 16:56

Для здоров'я організму в осінній та зимовий період особливо ретельно потрібно підходити до харчування та вибору вітамінів, особливо – для імунітету та серця – головного органу в організмі, передають Патріоти України. Варто зазначити, що одним із важлив...