
На кефірі можна приготувати не тільки швидкі пиріжки, але й пишні оладки. Рецептом їхнього приготування ділиться кулінарний телеграм-канал "Прості рецепти", передають Патріоти України.
Інгредієнти:Приготування:
- Яйця курячі — 1 шт.;
- Кефір 2,5% - 300 мл;
- Цукор — 2 ст. л.;
- Пшеничне борошно — 260 г;
- Сода — ½ ч. л.;
- Рослинна олія для смаження — 4 ст. л.
- Кефір прогріти у мікрохвильовій печі до кімнатної температури, додати яйце, цукор, збити віночком.
- Борошно просіяти, додати до кефіру і добре перемішати — маса має бути густою.
- Додати соду і ще раз перемішати — готове тісто не повинно текти з ложки. Залишити «відпочити» на 15−20 хвилин.
- Смажити на вогні нижче середнього до рум'яної скоринки.
- Викласти на паперові рушники, щоб видалили зайвий жир.
- Подавати з улюбленими топінгами — медом, згущеним молоком, варенням
Прозорий, ароматний бульйон часто здається простою стравою, але на практиці виходить не в усіх. Навіть з якісних продуктів він може стати каламутним, блідим і без виразного смаку. Причина зазвичай не в курці чи каструлі, а в дрібних помилках під час ва...
Тісто для вареників можна заморожувати, і воно не стане жорстким, якщо дотримуватися кількох правил. Після замішування тісто потрібно повністю охолодити й дати йому відпочити щонайменше 15 хвилин під рушником. Лише після цього його можна покласти в мор...