Просто ідеально! Картопляні човники з грибами на вечерю

Картопля і гриби - це одне з найбільш ідеальних поєднань для вдалої сімейної вечері. Якщо ви і ваша сім’я любите жульен - цей простий і смачний рецепт дуже вам сподобається, зазначають Патріоти України.

Продукти:

  • велика картопля – 4 шт .;
  • печериці – 400 гр;
  • 1 цибулина;
  • вершкове масло – 100 гр;
  • борошно – 1/2 ст. ложки;
  • вершки середньої жирності – 250 мл;
  • твердий сир – 100 гр;
  • сіль, перець за смаком.

Як приготувати картопляні човники з грибами:

Картопля миємо, чистимо з щіткою. Розрізаємо кожну картоплину разом з шкіркою уздовж на дві половинки.

Тепер десертною ложкою вибираємо середину кожної половинки, але при цьому залишаємо товщину стінок приблизно 5 мм.

Поки ми будемо готувати начинку для картоплі, отримані часточки залишаємо в холодній воді, щоб вони не потемніли.

На сковорідці розтоплюємо вершкове масло, вогонь слабкий.

Дрібно порізані гриби тушкуємо в маслі приблизно 7 хвилин.

Далі ще 5 хвилин тушкуємо гриби з дрібно порізаною цибулею.

Посипаємо все борошном і швидко змішуємо, щоб вийшла густа маса.

Далі відразу ж виливаємо туди вершки, солимо-перчимо, перемішуємо і тушкуємо ще 3-4 хвилини.

Тепер картопляні половинки викладаємо на деко, в кожну кладемо маленький шматочок масла, трохи солі і перцю.

Далі накладаємо всередину грибну начинку і ставимо все це на 15 хвилин в духовку, розігріту до 180-200 градусів.

Потім виймаємо деко, посипаємо картоплю твердим сиром і випікаємо ще 10-15 хвилин до золотистої скоринки. Картопля готова! Смачного!

Не відірватися! Смачна піца з листково-дріжджового тіста - перекус нашвидкуруч

субота, 22 лютий 2025, 18:04

Приготуйте смачну піцу з листкового тіста. Швидка страва без заморочок за лічені хвилини, передають Патріоти України. Інгредієнти. Приготування. Викладіть тісто на рівну поверхню, щоб розморозилося. Після того розкачайте його до однакової товщини та р...

Господиням на замітку! Навіщо насправді потрібно промивати крупи - не всі про це знають

субота, 22 лютий 2025, 17:05

Не всі господині люблять витрачати свій час на такий важливий етап приготування їжі, як попереднє промивання крупи, передають Патріоти України. На їх думку, крупа і так чиста. До того ж термічна обробка дозволить знищити шкідливі мікроорганізми. Проте ...