Просто ідеально! Картопляні човники з грибами на вечерю

Картопля і гриби - це одне з найбільш ідеальних поєднань для вдалої сімейної вечері. Якщо ви і ваша сім’я любите жульен - цей простий і смачний рецепт дуже вам сподобається, зазначають Патріоти України.

Продукти:

  • велика картопля – 4 шт .;
  • печериці – 400 гр;
  • 1 цибулина;
  • вершкове масло – 100 гр;
  • борошно – 1/2 ст. ложки;
  • вершки середньої жирності – 250 мл;
  • твердий сир – 100 гр;
  • сіль, перець за смаком.

Як приготувати картопляні човники з грибами:

Картопля миємо, чистимо з щіткою. Розрізаємо кожну картоплину разом з шкіркою уздовж на дві половинки.

Тепер десертною ложкою вибираємо середину кожної половинки, але при цьому залишаємо товщину стінок приблизно 5 мм.

Поки ми будемо готувати начинку для картоплі, отримані часточки залишаємо в холодній воді, щоб вони не потемніли.

На сковорідці розтоплюємо вершкове масло, вогонь слабкий.

Дрібно порізані гриби тушкуємо в маслі приблизно 7 хвилин.

Далі ще 5 хвилин тушкуємо гриби з дрібно порізаною цибулею.

Посипаємо все борошном і швидко змішуємо, щоб вийшла густа маса.

Далі відразу ж виливаємо туди вершки, солимо-перчимо, перемішуємо і тушкуємо ще 3-4 хвилини.

Тепер картопляні половинки викладаємо на деко, в кожну кладемо маленький шматочок масла, трохи солі і перцю.

Далі накладаємо всередину грибну начинку і ставимо все це на 15 хвилин в духовку, розігріту до 180-200 градусів.

Потім виймаємо деко, посипаємо картоплю твердим сиром і випікаємо ще 10-15 хвилин до золотистої скоринки. Картопля готова! Смачного!

Є секрет! Як зберігати вершкове масло, щоб залишалося свіжим довго

п’ятниця, 22 листопад 2024, 5:40

Вершкове масло – це вкрай корисний продукт, який обов’язково має бути в раціоні як дорослих, так і дітей, передають Патріоти України. Без вершкового масла в кулінарії не обійтися, бо не вийде запашної випічки, смачної каші чи ароматного картопляного пю...

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...