Просто ідеально! Що додати до м’яса при запіканні, щоб воно було м’яким та соковитим

Досить часто при запіканні м’ясо стає сухим. Його складно їсти, воно жорстке на смак. Це серйозна проблема, яку потрібно вирішувати системно. Найперше треба виправити на наступний раз помилки приготування, передають Патріоти України.

Які помилки треба усунути

Перед запіканням м’ясо треба ретельно очистити від зайвих плівок та сухожиль. Готувати варто не на максимальній температурі. До речі, для свинини вона має бути нижча, ніж для яловичини, приблизно на 15 градусів. Та й час запікання трохи різниться. Свинину переважно тримають на 20 хвилин менше. Це одна з найчастіших помилок, коли м’ясо перетримують в духовці та ще при високій температурі.

Секрет м’якого м’яса

Інгредієнт може здатися дивним, але кулінари рекомендують запікати разом з м’ясом бананову шкірку. Для початку натріть м’ясо сіллю та спеціями, а потім обгорніть банановими шкірками жовтою стороною догори. Щоб вона в процесі смаження не падала, можна прикріпити дерев’яними шпажками.

Можна також зробити іншим чином. Бананові шкірки викладають на дно деко чи форми, а зверху кладуть м’ясо. Так воно не пригорить, а стане соковитим та рум’яним.

Смакота! Ніжний сирник із курагою, що тане у роті, як суфле

понеділок, 20 січень 2025, 18:14

Якщо ви не любите довго виробляти сирники і смажити по черзі на сковорідці, то зробіть його у духовці, а потім поріжте порційно. Смак буде неймовірно ніжним і, дійсно, схожим на повітряне суфле, передають Патріоти України. На 500 г кисломолочного сиру ...

А ви це знали? Чи потрібно видаляти білі волокна в мандаринах під час чищення

понеділок, 20 січень 2025, 17:45

Що таке білі волокна на мандаринах і чи варто їх видаляти? Фахівці пояснили, чи потрібно витрачати час на очищення цих ниток, чи, можливо, їх навіть корисно вживати в їжу, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Білі ниточки на мандаринах, відо...