Просто ідеально! Смачний японський бісквіт "Кастелла", який не опадає

Бісквіт з незвичайною назвою "Кастелла" відноситься до японської кухні і ніколи не опадає, якщо його правильно приготувати. Він дуже смачний і ароматний, повітряний і в буквальному сенсі слова тане в роті. А з приготуванням такого смаколика здатна впоратися навіть малодосвідчена господиня, інформує Ukr.Media, передають Патріоти України.

Інгредієнти, які слід підготувати для смачного бісквіта

Бісквіт такий виходить досить-таки повітряним і не сухим. Якщо знадобиться, то цілком можна просочити його будь-яким сиропом за бажанням. Інгредієнти для такого десерту краще заздалегідь підготувати, щоб вони були кімнатної температури.

Що підготувати для бісквіта:

  • гаряча чиста вода 80 градусів за Цельсієм;
  • цукор в кількості 90 грамів;
  • сіль буквально одна щіпка невелика;
  • одне куряче яйце свіже;
  • білки курячого яйця в кількості 5 штук;
  • жовтки курячі близько 5 штук;
  • молоко в кількості 90 грамів;
  • вершкове масло в кількості 90 грамів;
  • борошно близько 90 грамів.

Як слід готувати смачний бісквіт

З приготуванням такого смачного десерту цілком може впоратися будь-яка господиня. Процес досить-таки нескладний насправді.

Як готувати:

  • насамперед необхідно взяти зручну ємність і відправити в неї 90 грамів молока, додати стільки ж вершкового масла, після чого відправити в мікрохвильову піч для того, щоб все розтопилося. Перемішати суміш з двох інгредієнтів;
  • відправити в миску досить великого розміру 1 яйце, а також п'ять жовтків, гарненько перемішати в цей же час невеликою цівкою вливати молоко з маслом. Зрештою маса повинна вийти досить однорідна. Далі додати буквально щіпку солі і знову все гарненько перемішати до однорідності;
  • тепер в суміш слід додати близько 90 грамів борошна, яке перед цим необхідно гарненько просіяти;
  • за допомогою міксера слід збити 5 білків. Під час процесу додавати поступово цукор — 90 грамів, причому в три підходи і акуратно. Білки слід збивати до тих пір, поки не утворюються м'які піки. А ось перевзбити не можна, тому важливо постійно перевіряти все. Далі необхідно додати збиті білки до раніше підготовленого тіста трьома рівними частинами, після чого гарненько все перемішати;
  • взяти форму для випікання, застелити дно разом з бортиками пергаментним папером. У разі, якщо форма роз'ємна, її слід обернути за допомогою фольги таким чином, щоб вода не могла потрапити. Тепер слід поставити її в досить глибоке деко і влити тісто. Розрівняти гарненько за допомогою тонкої палички, щоб зрештою ніяких бульбашок не було;
  • у деко слід налити гарячу воду 80 градусів за Цельсієм на третину форми, де знаходиться тісто;
  • розігріти духову шафу до температури 150 градусів за Цельсієм і відправити тісто приблизно на одну годину.

Перевіряти готовність бісквіту можна за допомогою сірника або дерев'яної зубочистки. Такий бісквіт можна покрити яким завгодно кремом, на свій власний смак.

Буде смакота! Кулінарна хитрість, яка здатна зробити м’ясний фарш легшим за пух

четвер, 21 листопад 2024, 23:10

Забудьте про жорсткі котлети, які важко кусати та жувати. Щоб вони були легкими та апетитними, нагадували пух, потрібно правильно підготувати фарш. Деякі кулінарні хитрощі допоможуть це зробити, передають Патріоти України. Отже, ми вже знаємо, що секре...

ТОП-3 секрети ідеальних дерунів - хитрощі досвідчених кулінарів

четвер, 21 листопад 2024, 18:14

Ознакою ідеальних дерунів служить рум’яна скоринка зовні, яка приховує м’яку та соковиту основу, передають Патріоти України. Досвідчені кухарі розповіли про кілька секретів ідеальних дерунів, які не встигнуть навіть затриматись на столі. Важливо не пер...