Просто ідеальний! Домашній майонез густий на скільки, що ложка стоїть

Якщо вам набридло купувати магазинний майонез і читати дивний склад, то зробіть соус вдома. На смак буде, як “Провансаль”. Густий, жирний, що й ложка стоятиме. При цьому ви точно будете знати, що нічого зайвого нема, передають Патріоти України.

Подробиці

У чашу блендера налийте 150 мл олії без запаху, додайте 1 яйце, 0,5 ч.л. солі, 1 ч.л. лагідної гірчиці (якщо міцна, то візьміть 1/3 ч.л.), 0,5 ч.л. цукру та 1 ст.л. лимонного соку.

Збийте блендером так, щоб ніжка з лезами охопила все яйце. Протягом 3 хвилин активного збивання ваш соус стане білим, з ніжним жовтим відтінком, а також густим. За бажанням ви можете додати більше чи менше гірчиці, кислоти чи інших спецій.

А ви це знали? Що буде з організмом, якщо їсти гречку щодня

неділя, 15 червень 2025, 17:35

Якщо їсти гречку щодня, організм отримає як користь, так і можливі ризики, залежно від кількості, способу приготування та загального раціону, передають Патріоти України. Висновок: Їсти гречку щодня — не шкідливо, якщо вона є частиною збалансованого ра...

Як позбутися бризок олії під час смаження риби

неділя, 15 червень 2025, 17:12

Якою майстерною не була б господиня, в процесі смаження риби все одно бризки від масла і борошна, що пригоріли, летять у різні боки. Через це після приготування їжі доводиться забиратися на кухні, інакше потім відмити поверхню від жиру буде дуже складн...