Просто картопля і 2 яйця: ви зробите це за 5 хвилин. Готуємо на сніданок, на обід або на вечерю

Проста картопляна страва на сковороді - цей рецепт вас завжди виручить, коли немає часу на підготовку, зазначають Патріоти України.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, 4 шт;
  • зелень, сіль, перець;
  • яйця, 2 шт;
  • сир, 70 г.

Процес приготування страви з картоплі

Яйця збиваємо вінчиком з сіллю і перцем, різними спеціями на ваш смак.

Кріп, петрушку, зелену цибулю та іншу зелень на ваш смак дрібно січемо.

Сир тремо на грубій терці і змішуємо з зеленню, за смаком солимо і перчимо.

Картоплю натираємо на грубій терці і віджимаємо.

Розігріваємо олію — трохи, викладаємо терту картоплю частину, розрівнюємо і посипаємо сиром із зеленню, заливаємо яйцем і закриваємо все залишком картоплі.

Накриваємо кришкою і смажимо на середньому вогні до рум’яної скоринки, потім перевертаємо за допомогою тарілки на іншу сторону і обсмажуємо її до готовності.

За пару хвилин до закінчення смаження, посипаємо страву тертим сиром, накриваємо кришкою і смажимо до того моменту, поки сир не розплавиться.

Подаємо, присипавши зеленню з різними соусами, салатами зі свіжих овочів.

Порада: ви можете ще додати помідор — коли перевернете запіканку на іншу сторону, викладіть кружечки помідорів і тільки потім посипайте страву тертим сиром.

Всі роблять це неправильно - секрет ідеальних смажених яєць від шефа

субота, 26 липень 2025, 10:09

За словами експертів, секрет хрустких країв і ніжного жовтка криється у правильному виборі сковорідки та декількох простих прийомах. Якщо ви смажите яйця на неправильній сковорідці, навіть найсвіжіші яйця можуть зіпсуватися — метал має мікротріщини, ку...

Як приготувати ідеальне картопляне пюре - секрет шеф-кухаря з ресторану

субота, 26 липень 2025, 8:12

Звичайне картопляне пюре - це класика, яку люблять майже всі. Проте, щоб воно було справді ніжним, кремовим і ресторанного рівня, варто знати кілька секретів від професійних кухарів. Стюарт, шеф-кухар ресторану Nanna Tate, поділився простими порадами, ...