Просто казковий смак: Рецепт швидкого яблучного пирога по-новому

Цей незвичний яблучний пиріг складається з окремих частин, які легко розірвати і це шалено смачно. М’яке дріжджове тісто зі шматочками яблука тане в роті. Просто казковий смак, зазначають Патріоти України.

Вам знадобиться:

  • Вода — 230 мл
  • Дріжджі — 11 г
  • Яйця — 3 шт
  • Цукор — 180 г
  • 1 щіпка солі
  • 2 столові ложки соняшникової олії
  • Борошно пшеничне — 600 г
  • Яблука — 3-4 шт
  • 2 столові ложки сметани

Приготування:

У глибокій мисці змішайте теплу воду, дріжджі, 70 г цукру, 2 яйця, сіль і соняшникову олію. Все потрібно перемішати до однорідної маси.

Тепер потрібно всипати борошно і замісити тісто до еластичності. Накрити його харчовою плівкою і залишити на 30 хвилин.

Акуратно намазати стіл олією і викласти тісто. Його також змащуємо олією і розгортаємо — товщина 3 мм.

Далі, потрібно посипати тісто цукром. Яблука порізати на пластинки і викласти їх на тісто в три ряди.

Скрутіть рулет і розріжте його на 10 частин, але не до кінця.

Форму для запікання можна змастити вершковим маслом. А потім, викласти до неї рулетики розрізаною стороною вгору. Зверху — змастити пиріг збитим яйцем.

Випікати пиріг при 180 градусах 40 хвилин в розігрітій духовці. Коли пиріг спечеться, накрийте форму тарілкою і переверніть — так можна буде легко вийняти пиріг з форми.

Шведи додають це в каву - користь для печінки вас здивує!

середа, 24 грудень 2025, 1:52

Кава по-різному подається у різних країнах, і в Швеції існує незвичайна традиція - додавати у каву яйце. Це роблять для особливого смаку: кава стає м’якшою та ніжнішою. Але крім кулінарної користі, цей напій сприяє здоров’ю печінки, передають Патріоти ...

Варто включити в раціон! ТОП-11 продуктів, які роблять мозок гострішим

вівторок, 23 грудень 2025, 19:06

Наш мозок - це найпотужніший "м’яз" нашого тіла, який потребує не лише тренувань, а й правильного харчування. Те, що ми їмо щодня, безпосередньо впливає на концентрацію, пам’ять, швидкість мислення та емоційний стан, передають Патріоти України. Деякі п...