Просто хрустке щастя зі сметанкою: Рецепт картопляних зраз із рибою

Картопляні зрази з рибкою — це хрустке щастя зі сметанкою, яке часто господині готують на обід для своєї родини. Дійсно, чому б не побалувати своїх коханих цією смакотою, яка й готується просто, й смакує так, що аж за вухами лящить, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

  • картопля — 4 штуки
  • рослинна олія — 5 ст. л
  • кріп — 1 ч. л
  • риба — 250 г
  • морква — 1 штука
  • ріпчаста цибуля — 1 штука
  • панірувальні сухарі -0 4 ст. л
  • сіль та перець — за смаком

Картопляні зрази з рибкою — рецепт

  • для пиріжків відварити картоплю. Щодо начинки, то можна взяти заморожену рибу й теж її відварити в підсоленій воді. Легший варіант — готові рибні консерви. Але злити з них соус чи олію.
  • Моркву натерти на дрібній тертці, а цибулю нарізати маленькими кубиками та все разом протушити. Рибне філе розім’яти виделкою й додати до нього овочі.
  • З картоплі теж приготувати пюре. Аби краще трималася форма пиріжків, можна кинути трохи борошна. Але тільки тоді, коли бульба охолоне.
  • Далі з картопляної маси зробити коржики й викласти в них начинку. Краї добре защипати, щоб не випадала рибка. Й сформувати зрази.
  • Потім їх обваляти в панірувальних сухарях та смажити на олії з обох боків до зарум’янення. Вистачить по 5 хвилин з кожної сторони. Вогонь має бути середнім, щоб овочі в начинці встигли приготуватися.
  • До речі, якщо немає, чим начинити зрази, то можна спекти просто картопляні млинчики. Зробити до них засмажку з цибулі та моркви й подавати до столу разом зі сметанкою.Картопляні зрази з рибкою підійдуть для меню в Піст. Адже всі продукти, що використовуються для їхнього приготування, не містять тваринних жирів. Це хрустке щастя зі сметанкою порадує всю вашу родину, якщо подасте його до обіду. Смачного!

Любите гречку? Ось що обов’язково потрібно про неї знати

субота, 12 липень 2025, 17:09

Гречана крупа - не новинка на українських столах, але багато хто досі не знає, що вона буває різною й що її корисні властивості залежать від способу обробки. Біла чи смажена, у гарнірі чи як начинка - гречка заслуговує на більше місце в нашому раціоні,...

Пийте каву правильно: Коли вона працює, а коли шкодить кишківнику

субота, 12 липень 2025, 13:05

Мільйони людей починають день з кави ще до сніданку. Але чи така звичка дійсно корисна для шлунково-кишкового тракту? Експерти розповідають, коли кава на голодний шлунок . це стимул, а коли - шкода, передають Патріоти України. Кава стимулює вироблення ...