Просто надзвичайна! Кава за старовинним рецептом берегині української кухні - додайте особливий інгредієнт

Дарія Цвєк - найвідоміша українська авторка кулінарних книг - свого часу поділилася рецептом міцної і запашної кави, яку вона назвала "Кава, як у мами". Цікаво, що до бадьорливого напою кулінарка рекомендує додати особливий інгредієнт - коньяк. Вочевидь, мама у неї була, як то кажуть, "мировою". Рецепт напою можна віднайти в книзі "На добрий вечір", виданій 1993 року, передають Патріоти України.

Інгредієнти для напою:

  • 1 ч. л. меленої чорної кави,
  • 1 ч. л. цукру,
  • 1 склянка кип'ятку
  • 1 ч. л. коньяку
  • цитрина (лимон)

Приготування кави

До сухої посудини всипте мелену чорну каву, вимішайте з цукром і на дуже легкому вогні підігрійте, помішуючи. Тоді влийте кип'яток, помішайте і запарте каву, не доводячи до кипіння. Як тільки вкриється піною, зніміть з вогню.

Коли кава осяде, поставте ще на хвилинку на вогонь, а потім розлийте до маленьких чашечок, додаючи по ложечці коньяку. Окремо на тарілці подайте помитий і нарізаний на тонкі кружальця лимон, посипаний цукром.

Зазначимо, що від такого напою краще утриматися людям, що мають проблеми з серцем і судинами.

Дарію Цвєк називають берегинею української кухні

Дарія Яківна Цвєк (1909-2004) - авторка низки популярних книг з рецептами, серед яких "Солодке печиво", "До святкового столу", "У будні та свята", "Для гостей і сім'ї", "Нашим найменшим", "На добрий вечір", "Дітям і батькам". Її книги ставали бестселерами - всього було продано понад 5 млн примірників, вони здобували престижні нагороди премії "Книга року".

Не тільки смачно, а й корисно! ТОП-5 спецій для плаского живота, які можна додати у каву

четвер, 25 квітень 2024, 9:50

У прагненні до здорового способу життя кожна маленька зміна має значення. Однак, для багатьох людей наявність ранкової кави навіть не підлягає обговоренню, хоча цей напій і здатен зашкодити вашому здоров'ю. На щастя, є можливість збільшити його користь...

Щоб не зіпсувати! У якому посуді категорично не можна маринувати шашлик

четвер, 25 квітень 2024, 8:59

Шашлик можна готувати з різного м'яса, але найсмачніше буде зі свинини та курки. Але, дуже важливо пам'ятати, що запорука смачного шашлику - маринад і ще посуд, в якому ви його готуватимете, передають Патріоти України. Кулінарка поділилася в Instagram ...