Просто пальчики оближеш: Перевірений рецепт українських пампухів з маком від кондитерки Лілії Цвіт (відео)

Без пампухів не обійдеться жоден різдвяний стіл. Начинкою для пампухів може бути не тільки мак, а й повидло, консервовані вишні, шоколад або варене згущене молоко. Все залежить від ваших вподобань, зазначають Патріоти України.

Рецепт пампухів з маком

  • Час: 4 години
  • Порції: близько 30 – 40 пампухів


Приготування:

  1. Для приготування опари вилийте в глибокий посуд ледь тепле молоко, додайте цукор, дріжджів та борошно. Перемішайте все вінчиком та накрийте шаром харчової плівки.
  2. Відправте опару в тепле місце на 30 хвилин.
  3. Додайте до опари яйця, олію, цукор та ванільний цукор. Перемішайте масу вінчиком та у два етапи додайте борошно. Замісіть еластичне тісто.
  4. Накрийте його шаром харчової плівки та відправте в тепле місце на 60 – 80 хвилин.
  5. Для начинки мелемо мак в кавомолці або м'ясорубці. Залийте водою, щоб вона була в рівень з маком та варіть на повільному вогні, доки вся рідина не випарується.
  6. Гарячий мак посипте цукром та охолодіть.
  7. Додайте густе варення до маку та перемішайте начинку.
  8. Посипте стільницю борошном і викладіть половині тіста. Розкачайте його в шар, за допомогою склянки сформуйте кола. Викладіть начинку та сформуйте пампушок.
  9. Сформовані пампухи посипте борошном та залишіть на 20 хвилин "відпочити".
  10. Обсмажуйте пампухи в розігрітій олії (понад 180 градусів).
  11. Готові пампухи посипте цукровою пудрою. Смачного!

От у чому секрет! Як зберігати банани, щоб вони не темніли

четвер, 28 березень 2024, 11:12

Ділимося корисними лайфхаками, які допоможуть довше зберегти банани свіжими та смачними. Багатьом знайома проблема бананів, коли вони швидко чорніють і стають м’якими (навіть якщо ви купили їх зеленими). Щоб улюблений фрукт був придатний до вживання я...

Буде дуже смачно! Як за пару годин засолити смачну скумбрію

четвер, 28 березень 2024, 10:10

Скумбрія може бути приготовлена різними способами, проте засолювання залишається одним із улюблених методів багатьох, передають Патріоти України. Риба виходить смачною та ніжною через специфічне м’ясо скумбрії. Не всі готові цілодобово чекати результат...