Просто, швидко, смачно, бюджетно: Рецепт печива на смальці

Пропонуємо до вашої уваги дивовижне печиво на смальці. «Це дуже простий рецепт печива. А смак кращий, ніж будь-яке магазинне. Головне — все просто і швидко. Замісив на раз-два, і готово», — пише кулінарка Тетяна Руденко.

Інгредієнти:
  • Масло вершкове — 100 г
  • Смалець свинячий — 100 г (розтопити на паровій бані)
  • цукор — 150 г
  • Яйце -1 шт.
  • Майонез — 2 столові ложки
  • Ванілін або ванільний цукор — 1 пачечка
  • Розпушувач — 10−12 г
  • Розсіл з кислих огірків — 100 мл
  • Борошно — скільки візьме тісто

Приготування:

Замішуємо м'яке еластичне тісто. До рук воно не липне. Дуже приємне на дотик. Даємо йому відпочити десь хвилин 30. І далі формуємо вже саме печиво. Розкачати пласт тіста товщиною приблизно 6−8 міліметрів, розмір за вашим бажанням. В другій половинці робимо дірку і кладемо повидло, бажано густе. Випікати при температурі 160−170 градусів хвилин 12−15, до приємного золотистого кольору.

Ці продукти підробляють частіше за все - і ви навіть не здогадуєтесь

неділя, 2 листопад 2025, 13:10

Полиці магазинів рясніють "натуральними" й "екологічними" товарами, але насправді частина з них - лише майстерно замасковані підробки. Щоб знизити собівартість, недобросовісні виробники замінюють дорогі інгредієнти дешевими, додаючи ароматизатори, бар...

Господиням на замітку! Як зварити буряк за 10 хвилин

неділя, 2 листопад 2025, 11:56

Страви з буряку є дуже популярними в Україні. Кулінарка Ксенія Радостіна поділилася в Instagram корисним лайфхаком, як за 10 хвилин приготувати буряк без плити та духовки, передають Патріоти України. Спосіб швидкого приготування буряка:. 1. Помийте, оч...