Просто та швидко: Рецепт смачного розсипчастого плову з куркою

Після важкого трудового дня не хочеться витрачати багато часу на приготування складних багатокомпонентних страв. Тому в арсеналі у кожної господині повинні бути кілька простих рецептів, які замінять повноцінний обід або вечерю. Наприклад, плов, який можна зробити зі свининою у мультиварці або ж із куркою. Патріоти України діляться з вами покроковою інструкцією, як його приготувати швидко.

Інгредієнти: куряче філе, стегна або гомілки (800 г), довгозернистий рис (300 г), вода (300 мл), часник (5 зубчиків), ріпчаста цибуля (150 г), морква (200 г), рослинна олія (40 мл), сіль, спеції (кмин, барбарис, шафран, куркума, перець червоний і чорний, чебрець).

Приготування:

Спочатку підготуємо все для плову. Курку промиваємо в проточній воді, якщо вона ціла - обробляємо. Відокремлюємо м'ясо від кісток, знімаємо шкірку - вона нам не знадобиться. М'якоть нарізаємо акуратними шматочками приблизно 2х2 см.

Рис промиваємо в холодній воді декілька разів - до тих пір, поки вода не стане прозорою. Для плову краще всього взяти довгозернистий рис або спеціальний з маркуванням "для плову".

Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями, моркву також чистимо, обполіскуємо в воді та нарізаємо соломкою.

З часнику знімаємо верхню оболонку, ділимо його на зубчики - їх очищати не обов'язково.

Беремо каструлю з товстим дном, в якій будемо готувати плов. Розігріваємо з рослинною олією і викладаємо в неї нарізану курку. Обсмажуємо, постійно помішуючи, на середньому вогні.

Потім додаємо цибулю і обсмажуємо ще 2-3 хвилини, слідом - моркву. Перемішуємо і тушкуємо все разом ще 3-4 хвилини, солимо і посипаємо спеціями на ваш смак. Для плову ідеально підійдуть кмин, барбарис, шафран, куркума, перець червоний і чорний, чебрець. Перемішуємо і зменшуємо вогонь.

Окремо кип'ятимо в чайнику або каструлі чисту відфільтровану воду.

Викладаємо промитий рис на обсмажені овочі та м'ясо, а зверху на нього кладемо кілька зубчиків часнику. Заливаємо все це гарячою водою - так, щоб вона була вище рису приблизно на 2-3 см. Ні в якому разі не перемішуємо - інакше рис перетвориться на кашу. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько 15-20 хвилин до готовності рису.

Через зазначений проміжок часу пробуємо на смак, а також перевіряємо - чи є рідина на дні каструлі. Якщо рис готовий і рідини немає, знімаємо плов з вогню, накриваємо кришкою і даємо йому настоятися 10-15 хвилин. Якщо є - тушкуємо ще 5-8 хвилин. Подаємо ситну страву до столу і насолоджуємося смаком.

Джерело: Апостроф

Знижує цукор, чистить судини й бореться з тромбами: Цей овоч визнали справжнім скарбом для здоров’я

вівторок, 16 грудень 2025, 8:45

Хоча часник десятиліттями асоціювався переважно з домашньою кухнею, сьогодні він дедалі частіше стає об’єктом серйозних наукових досліджень. Вчені вивчають його вплив на серцево-судинну систему, обмін речовин і навіть ризик утворення тромбів, передають...

Це така смакота! Чому обов'язково потрібно їсти квашену капусту і як її готувати, щоб вона була хрусткою

вівторок, 16 грудень 2025, 6:30

Квашена капуста - один із найсмачніших і найкорисніших продуктів. Готувати її можна дуже просто в домашніх умовах, достатньо всього лише - вибрати не мляву, соковиту капусту, і знати, як її правильно готувати, щоб закуска була без неприємного запаху, п...