Просто та швидко: Рецепт смачного розсипчастого плову з куркою

Після важкого трудового дня не хочеться витрачати багато часу на приготування складних багатокомпонентних страв. Тому в арсеналі у кожної господині повинні бути кілька простих рецептів, які замінять повноцінний обід або вечерю. Наприклад, плов, який можна зробити зі свининою у мультиварці або ж із куркою. Патріоти України діляться з вами покроковою інструкцією, як його приготувати швидко.

Інгредієнти: куряче філе, стегна або гомілки (800 г), довгозернистий рис (300 г), вода (300 мл), часник (5 зубчиків), ріпчаста цибуля (150 г), морква (200 г), рослинна олія (40 мл), сіль, спеції (кмин, барбарис, шафран, куркума, перець червоний і чорний, чебрець).

Приготування:

Спочатку підготуємо все для плову. Курку промиваємо в проточній воді, якщо вона ціла - обробляємо. Відокремлюємо м'ясо від кісток, знімаємо шкірку - вона нам не знадобиться. М'якоть нарізаємо акуратними шматочками приблизно 2х2 см.

Рис промиваємо в холодній воді декілька разів - до тих пір, поки вода не стане прозорою. Для плову краще всього взяти довгозернистий рис або спеціальний з маркуванням "для плову".

Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями, моркву також чистимо, обполіскуємо в воді та нарізаємо соломкою.

З часнику знімаємо верхню оболонку, ділимо його на зубчики - їх очищати не обов'язково.

Беремо каструлю з товстим дном, в якій будемо готувати плов. Розігріваємо з рослинною олією і викладаємо в неї нарізану курку. Обсмажуємо, постійно помішуючи, на середньому вогні.

Потім додаємо цибулю і обсмажуємо ще 2-3 хвилини, слідом - моркву. Перемішуємо і тушкуємо все разом ще 3-4 хвилини, солимо і посипаємо спеціями на ваш смак. Для плову ідеально підійдуть кмин, барбарис, шафран, куркума, перець червоний і чорний, чебрець. Перемішуємо і зменшуємо вогонь.

Окремо кип'ятимо в чайнику або каструлі чисту відфільтровану воду.

Викладаємо промитий рис на обсмажені овочі та м'ясо, а зверху на нього кладемо кілька зубчиків часнику. Заливаємо все це гарячою водою - так, щоб вона була вище рису приблизно на 2-3 см. Ні в якому разі не перемішуємо - інакше рис перетвориться на кашу. Накриваємо кришкою і тушкуємо близько 15-20 хвилин до готовності рису.

Через зазначений проміжок часу пробуємо на смак, а також перевіряємо - чи є рідина на дні каструлі. Якщо рис готовий і рідини немає, знімаємо плов з вогню, накриваємо кришкою і даємо йому настоятися 10-15 хвилин. Якщо є - тушкуємо ще 5-8 хвилин. Подаємо ситну страву до столу і насолоджуємося смаком.

Джерело: Апостроф

Це така смакота! Як приготувати салат з картоплі за 5 хвилин

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:14

Салат з картоплі - це завжди смачне рішення використати овоч у новій інтерпретації. Існує понад 50 рецептів приготуванні з різноманітними інгредієнтами. Пропонуємо вам посмакувати салатом, приготування якого займе всього 5 хвилин. Швидко, смачно та дос...

Корисний лайфхак: Як правильно зварити яйця, щоб вони легко чистились

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:13

Відварені яйця не завжди легко чистяться. І це дратує, адже частина білка лишається в шкаралупі. Пропадає цінний продукт, передають Патріоти України. Досвідчені господині навчились з цим боротись, дотримуючись технології приготування. Не обійтись і бе...