Просто тануть у роті: Нескладний рецепт шоколадних кексів-брауні

Осіння пора – це час затишних чаювань та смачної випічки. Брауні-капкейки швидко готуються, надзвичайно апетитні та навіть здатні врятувати від осінньої ностальгії. Впоратись із приготування такого рецепту капкейків може будь-який початківець або навіть дитина. Від цього десерту особливе задоволення отримають любителі шоколаду, зазначають Патріоти України.

У страви яскравий, насичений смак та злегка волога структура. Регулювати смак ніжного десерту, що тане у роті, можна більшою або меншою кількістю какао.

Рецепт брауні-капкейків

Час: 1 година
Порцій: 2

Інгредієнти:

  • масло вершкове 200 грам;
  • темний шоколад 180 грам;
  • яйця 6 штук;
  • цукрова пудра 400 грам;
  • какао 20 грам;
  • пшеничне борошно 200 грам;
  • сіль 0,5 грам.

Приготування:

  1. Для початку необхідно порізати масло на квадратики, а шоколад подрібнити на маленькі шматочки.
  2. У каструлі на малому вогні розтопити масло.
  3. Після того, як масло повністю розтопиться, додайте подрібнений шоколад і час від часу перемішуйте.
  4. Коли шоколад розтане, зніміть каструлю з вогню і почекайте, поки маса трохи охолоне.
  5. У великій мисці ретельно збийте яйця з пудрою до утворення піни.
  6. Додайте в миску масу з масла і шоколаду маленькими порціями та ретельно все вимішуйте.
  7. З’єднайте всі сухі інгредієнти: какао, борошно та сіль.
  8. За допомогою міксера змішайте вологі і сухі інгредієнти до отримання однорідної маси.
  9. Змастіть форми для капкейків маслом та вилийте у них готову масу.
  10. Капкейки слід випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин.
Джерело: 24 канал

Господиням на замітку! Чи може консервація "переморозитися" в погребі, і як це впливає на її якість

понеділок, 24 лютий 2025, 19:30

Домашня консервація - це популярний спосіб зберегти овочі, фрукти та ягоди на зиму, але що робити, якщо взимку температура в погребі падає нижче нуля? Чи може консервація "переморозитися", і як це позначиться на її смаку, консистенції та безпеці? РБК-У...

Не гірше, ніж у ресторані: ТОП-5 порад тим, хто хоче приготувати суші вдома

понеділок, 24 лютий 2025, 19:09

Якщо ви хоча б раз приготуєте суші вдома, то ви більше ніколи не замовлятимете їх у ресторані: страва виходить не тільки в рази смачнішою, а й набагато дешевшою, передають Патріоти України. До того ж, ви можете нічим не обмежувати політ своєї фантазії ...