Просто тануть у роті: Нескладний рецепт шоколадних кексів-брауні

Осіння пора – це час затишних чаювань та смачної випічки. Брауні-капкейки швидко готуються, надзвичайно апетитні та навіть здатні врятувати від осінньої ностальгії. Впоратись із приготування такого рецепту капкейків може будь-який початківець або навіть дитина. Від цього десерту особливе задоволення отримають любителі шоколаду, зазначають Патріоти України.

У страви яскравий, насичений смак та злегка волога структура. Регулювати смак ніжного десерту, що тане у роті, можна більшою або меншою кількістю какао.

Рецепт брауні-капкейків

Час: 1 година
Порцій: 2

Інгредієнти:

  • масло вершкове 200 грам;
  • темний шоколад 180 грам;
  • яйця 6 штук;
  • цукрова пудра 400 грам;
  • какао 20 грам;
  • пшеничне борошно 200 грам;
  • сіль 0,5 грам.

Приготування:

  1. Для початку необхідно порізати масло на квадратики, а шоколад подрібнити на маленькі шматочки.
  2. У каструлі на малому вогні розтопити масло.
  3. Після того, як масло повністю розтопиться, додайте подрібнений шоколад і час від часу перемішуйте.
  4. Коли шоколад розтане, зніміть каструлю з вогню і почекайте, поки маса трохи охолоне.
  5. У великій мисці ретельно збийте яйця з пудрою до утворення піни.
  6. Додайте в миску масу з масла і шоколаду маленькими порціями та ретельно все вимішуйте.
  7. З’єднайте всі сухі інгредієнти: какао, борошно та сіль.
  8. За допомогою міксера змішайте вологі і сухі інгредієнти до отримання однорідної маси.
  9. Змастіть форми для капкейків маслом та вилийте у них готову масу.
  10. Капкейки слід випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 25 хвилин.
Джерело: 24 канал

Як зварити рис, пшоно чи перлову крупу вдвічі швидше

п’ятниця, 9 травень 2025, 18:04

Крупи обов’язково мають бути у раціоні харчування. Вони багаті на складні вуглеводи та в цілому мають позитивний вплив на самопочуття та здоров’я, передають Патріоти України. Ідеальна норма, коли 40% раціону складають саме крупи. Якщо ви думаєте, що їх...

Як розм’якшити тверде м’ясо, щоб тануло в роті

п’ятниця, 9 травень 2025, 17:03

Приготувати м’ясо не так вже й легко. Багато новачків у кулінарії скаржаться, що виходить блюдо занадто жорстким або сухуватим, передають Патріоти України. Проте досвідчені господині знають, що треба робити, щоб продукт буквально танув у роті, а всі до...