Просто тане у роті: Ліза Глінська поділилася рецептом незвичного торта "Смарагд"

"Смарагд" – святковий торт, який готується за особливою технологією. Десерт дуже незвичний, адже бісквіт тут зеленого кольору. Він поєднується з шаром ніжного ягідного мусу, який просто тане у роті. Такий торт ідеально підійде для будь-якого святкування. Ідеєю приготування десерту "Смарагд" поділилась відома українська кондитерка Ліза Глінська на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Бісквіт зі шпинатом⁣:

Інгредієнти:

  • рослинна олія – 100 мл
  • шпинат – 200 г
  • лимонний фреш – 20 мл
  • яйця ⁣– 150 г
  • цукор – 150 г⁣
  • розпушувач – 12 г
  • борошно – 220 г
  • малина (заморожена)⁣ – 200 г

Інгредієнти для ягідного мусу:⁣

  • ягідне пюре – 250 г ⁣
  • яйця ⁣– 100 г
  • цукор – 50 г ⁣
  • желатин – 12 г + 60 мл води ⁣
  • білий шоколад – 120 г
  • вершки (жирністю не менше 30%) – 280 мл

Інгредієнти для крем-чізу:

  • вершковий сир – 150 г
  • вершки (жирність не менше 30%) ⁣– 50 мл
  • цукрова пудра – 20 г

Спосіб приготування бісквіту зі шпинатом:

1. Покладіть у мірну склянку: шпинат, олію та лимонний фреш. Все збити занурювальним блендером.

2. Збити міксером, яйця з цукром, близько 7 хвилин – маса повинна стати пишною та повітряною.⁣

3. Додати до яєчної маси шпинатну пасту, перемішати.

4. Додати борошно з розпушувачем, використовуючи сито, все обережно змішати.

5. Вилити тісто на пергамент, розрівняти. ⁣

6. Малину рівномірно вставити в тісто.

7. Відправити лист у розігріту до 170 градусів духовку, на 15-18 хвилин.⁣

8. Дістати, дати охолонути.⁣

9. Взяти металеве кільце діаметром 16 см і вирізати 4 круги.⁣

10. Бісквіт, що залишився, викласти на деко з пергаментом і відправте в розігріту до 100 градусів духовку, на 1 годину, висушити.

11. Для приготування одного торта заввишки – 6 см, діаметром – 18 см – нам знадобиться два бісквіти. Інші два – можна обернути харчовою плівкою і заморозити.


Розставлено крапки над "і": Чи правда, що шкідливо поєднувати помідори й огірки в салаті

п’ятниця, 13 червень 2025, 18:35

Це поширене твердження, що помідори й огірки не можна поєднувати, але давай розберемося, наскільки це обґрунтовано науково, передають Патріоти України. Думка про "шкідливість" поєднання огірків і помідорів виникла через таке:

ТОП-8 причин, через які млинці не виходять смачними

п’ятниця, 13 червень 2025, 18:13

Млинці можуть “не вийти” з різних причин, і навіть тому, що у кулінара нікчемний настрій. Але це ближче до метафізики. Розкажемо, чому млинці рвуться та пригорають, передають Патріоти України. Хочете спекти тонкі млинці на молоці – забудьте про соду. Ї...