
"Смарагд" – святковий торт, який готується за особливою технологією. Десерт дуже незвичний, адже бісквіт тут зеленого кольору. Він поєднується з шаром ніжного ягідного мусу, який просто тане у роті. Такий торт ідеально підійде для будь-якого святкування. Ідеєю приготування десерту "Смарагд" поділилась відома українська кондитерка Ліза Глінська на своїй сторінці в Instagram, передають Патріоти України.

Бісквіт зі шпинатом:
Інгредієнти:
Інгредієнти для ягідного мусу:
Інгредієнти для крем-чізу:
Спосіб приготування бісквіту зі шпинатом:
1. Покладіть у мірну склянку: шпинат, олію та лимонний фреш. Все збити занурювальним блендером.
2. Збити міксером, яйця з цукром, близько 7 хвилин – маса повинна стати пишною та повітряною.
3. Додати до яєчної маси шпинатну пасту, перемішати.
4. Додати борошно з розпушувачем, використовуючи сито, все обережно змішати.
5. Вилити тісто на пергамент, розрівняти.
6. Малину рівномірно вставити в тісто.
7. Відправити лист у розігріту до 170 градусів духовку, на 15-18 хвилин.
8. Дістати, дати охолонути.
9. Взяти металеве кільце діаметром 16 см і вирізати 4 круги.
10. Бісквіт, що залишився, викласти на деко з пергаментом і відправте в розігріту до 100 градусів духовку, на 1 годину, висушити.
11. Для приготування одного торта заввишки – 6 см, діаметром – 18 см – нам знадобиться два бісквіти. Інші два – можна обернути харчовою плівкою і заморозити.

Врожай гречки в Україні в 2025 році на 15% нижчий, ніж роком раніше, що не є проблемою для внутрішнього ринку, проте призведе до росту цін через ажіотажний попит, спровокований ЗМІ, заявив директор спілки "Борошномели України" Родіон Рибчинський, перед...
Час спати, а все, про що ви можете думати, це чипси та печиво у вашій кухонній шафці. Хоча немає нічого поганого в тому, щоб перекусити солодким або солоним, вживання їжі перед сном може сприяти кислотному рефлюксу або розладу шлунка. А нічна тяга або ...