Просто тане у роті: Рецепт соковитої буженини

Не тільки Паска має бути на Великодньому столі, а і м'ясо. Як його приготувати смачно - читайте у матеріалі.

До великоднього столу: рецепт соковитої буженини

Шеф-кухар ресторану Kommuna Kitchen заміського готелю Bobritsa Dacha - Павло Д'ячек - поділився рецептом приготування в домашніх умовах смачної, ароматної і соковитої буженини зі свинини, повідомляють Патріоти України.

Інгредієнти:
свинина (ошийок) – 2 кг
гірчиця – 50 г
часник – 10 зубків
спеції для м'яса – 20 г
суміш перців – 10 г
Для маринаду:
вода – 1 л
сіль – 50 г
цукор – 100 г
свіжий чебрець – 10 г
гвоздика – 5 г
Приготування:

Готуємо для буженини маринад. У воду кладемо сіль, цукор, чебрець і гвоздику, розмішуємо.

Кладемо в цей розчин м'ясо і ставимо його на 12 годин у холодильник.

Після закінчення цього часу виймаємо м'ясо з розчину і обсушуємо його паперовим рушником.

Шпигуємо м'ясо нарізаним часником, обмазуємо гірчицею і спеціями.

мясо_2мясо_1Щільно замотуємо його в декілька шарів фольги. Відправляємо м'ясо в попередньо нагріту духовку до 180 градусів на 1,5 години.

мясо_3

Дістаємо м'ясо з духовки, кладемо на нього гніт – це додасть йому красиву форму, і під час нарізки воно не буде розпадатися на шматочки. Даємо м'ясу охолонути, а потім розгортаємо його з фольги.

мясо_5

Джерело: ТСН.ua

Секрет досвідчених господинь! Навіщо обмазувати м’ясо медом перед запіканням

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:15

Перед викладанням сирого м’яса на сковороду або перед відправленням продукту в духовку кулінари зазвичай обробляють їжу. У більшості випадків мова йде про паніровку або маринування. Проте досвідчені господині знайшли ще один цікавий спосіб попередньої ...

Яку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:12

Заварюючи чай, багато людей навіть не замислюються про правильну тривалість цього процесу. Одні любителі чайного напою явно поспішають, прибираючи пакетик із окропу зарано. Інші гурмани надовго залишають мішечки у гарячій воді та виймають їх лише після...