Просто танутиме у роті! До чаю або просто на перекус: Рецепт дуже смачного вівсяно-бананового печива за 30 хвилин

Бананове печиво всього з декількох доступних інгредієнтів, яке готується за 30 хвилин. Корисні добавки, відсутність цукру у складі і тільки натуральні інгредієнти - ось що робить це печиво смачним не тільки для дорослих, але і для дітей, передають Патріоти України.

Готуємо на сніданок з шоколадом, журавлиною або кокосом замість набридлої вівсяної каші і насолоджуємося хрусткими ласощами без глютену і молока.

Інгредієнти:

  • 3 перестиглих м'яких банани;
  • 55 грамів меду;
  • 1 яйце;
  • 10 грамів ванільного екстракту;
  • 375 грамів вівсяних пластівців;
  • 10 грамів кориці;
  • 2 грами морської солі;
  • 125 грамів шоколадної стружки;
  • 100 грамів добавок (стружка кокоса, ягоди годжі, журавлини, родзинки або сухофрукти).

Як приготувати

Банани очистити, розрізати на шматочки і розім'яти в мисці виделкою. Додати сюди мед, яйце і ваніль. Розмішати, щоб маса стала однорідною.

У бананове пюре додати вівсяні пластівці, трохи морської солі і корицю. Перемішати лопаткою, щоб все змішалося.

До вівсяної суміші додати шоколадну стружку (або кулінарний шоколад) і будь-які інші добавки на свій смак або з того, що є в наявності. В печиво можна додати шматочки сухофруктів, подрібнені горіхи, сушені ягоди годжі і журавлини, шоколадні або кокосові чіпси, стружку кокоса або арахісову пасту. Щоб ви не додали - це все одно буде смачно, натурально і корисно.

Випікаємо печиво

Заздалегідь нагріти духовку до температури 170 градусів.

Столовою ложкою набирати вівсяну суміш і викладати на деко, застелене папером. Формувати невеликі, акуратні кульки на невеликій відстані одна від одної.

Випікати 15 хвилин при зазначеній вище температурі до появи рум'яної скоринки зверху.

Дати охолонути в деку, після чого можна перекласти на решітку до повного охолодження.

Вівсяне печиво готове, можна дегустувати. Його можна вживати як в холодному, так і в теплому вигляді. В якості напоїв подавайте молоко, какао, шоколад або чай / кава.

Зберігання

Готові печива можна зберігати до 3 діб в щільно закритому контейнері з кришкою. Заготовки можна зробити заздалегідь в великій кількості і зберігати їх в морозилці. Кожен день нова порція свіжого печива вам забезпечена. Залишиться тільки випекти їх в духовці - і смачний сніданок готовий.

Поради

За рецептом використовуються тільки добре розм'якшені, стиглі банани. Переконайтеся, що ваші плоди саме такі. Можна їх заморозити заздалегідь і перед приготуванням розморозити при кімнатній температурі.

Якщо не подобається смак меду або на нього алергія, замініть сиропом агави або кленовим. Вийде ще смачніше, так як вони містять тільки натуральні підсолоджувачі. Для ПП-печива додайте в заготовку лляне або соняшникове насіння замість шоколаду і чіпсів.

Родина оцінить! Як приготувати смачну альтернативу сирникам з кисломолочного сиру і яблук

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:10

Якщо є яблука та кисломолочний сир, можна приготувати цілу гору всіляких десертів, починаючи з тих самих сирників. Але коли сирники неабияк набридли або чимось треба зустріти несподіваних гостей, то приготуйте шарлотку з яблуками. Ніякого клопоту, а вс...

А ви це знали? Який вид вершкового масла найкорисніши

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:50

Деякі види продукту - це просто маргарин, який видають за вершкове масло недобросовісні виробники, передають Патріоти України. Вершкове масло – це саме той продукт, який ми вживаємо щодня. Ми намащуємо його на бутерброди, додаємо до різноманітних стра...